‘Ik ben geen racist, maar als je naar de statistieken kijkt wel’

Opiniestuk van freelance racist André Hendriks

Mensen vragen als ik mijn mening uit vaak aan me: is dat niet een beetje racistisch? Daar wil ik nu voor eens en altijd duidelijk over zijn: ik ben geen racist, maar als je objectief naar de statistieken kijkt wel. Natuurlijk is niet alles wat ik zeg racistisch, maar racistische ideeën zijn wel oververtegenwoordigd in mijn opvattingen.

Kijk bijvoorbeeld naar mijn Facebookpagina, hoe vaak zie je daar geen negatieve berichten over mensen met een Noord-Afrikaans uiterlijk? Negen van de tien keer tweet ik toch weer iets haatdragends over Sylvana Simons.

Mijn vrienden zeggen dat ik generaliseer als ik zeg dat ik statistisch gezien racistisch ben, maar bijna elke keer als ik op straat ruzie met iemand krijgt is dat met een Turk of een zwarte. Dat kan geen toeval zijn. Daar moeten we niet van wegkijken, dat moeten we benoemen.

André Hendriks studeerde elektrotechniek en is freelance racist. Hij publiceert op diverse sociale media.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van André Hendriks heb ik al het één en ander op sociale media gelezen. Hij is geen racist maar iemand die de waarheid in pacht heeft. Het is een goede gast.

Een vent naar mijn hart.

Corrie.

Reageer
gravatar

Waarom zou je die aankijken? Gewoon negeren.
Zelf heb ik een hekel aan automobilisten, gepensioneerden, vrouwen en kinderen. Oh, ja , en mannen van welke kleur dan ook.