Zielig! Harteloze stropers doden blinde kreupele plofkip

Walgelijke dierenbeulen poseren trots met kiloknallers

Op sociale media is vol afschuw gereageerd foto’s van stropers die trots poseren met afgemaakte blinde, kreupele plofkippen. De harteloze dierenbeulen presenteren het dode gevogelte ingepakt in plastic als trofee.

Twitteraar @Saskia_moordvrouw spreekt op Twitter haar walging uit over de foto: “Walgelijke klootzakken! Die misvormde dieren hadden nog een schitterend leven voor zich!” Ook @AukeDouwstra vindt het verschrikkelijk om te zien: “Schandalig dat deze dieren met duizenden tegelijk in een smerige loods van hun leven worden beroofd. Ze konden geen kant op. Heel zielig.”

Het komt de laatste tijd veel vaker voor in Nederland dat stropers opgesloten plofkippen afmaken om ze vervolgens voor een lage prijs als kiloknallers in de schappen van de supermarkt te leggen. De kiloknaller wordt in Nederland als een lekkernij gezien. Het is nog geen beschermde diersoort.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Onlangs was in Blijdorp een kleuter door het hekwerk van de plofkippenverblijf gekropen. Helaas liep de kleuter gevaar en zijn de plofkippen afgeschoten om erger te voorkomen..

Reageer
gravatar

Het is jammer maar ik moet hier een Defensie-geheim prijsgeven. Halal plofkippen worden door Defensie zelf gekweekt en preventief ingezet in gevaarlijke gebieden in Afghanistan, Irak en zelfs (ontdaan van hun ontsteking) als vleesvervanger geserveerd in de kantines van de Nederlandse contingenten aldaar. Er is jurisprudentie over kippen die door o.a. de Taliban werden gevangen en bij bereiding voor explosies (“ploffen”) zorgden. I.S. heeft haar legioenen in Afrika en Europa opdracht gegeven plofkippen met een Nederlands keurmerk als haram te beschouwen.

gravatar

Weer een gefotoshopt plaatje..

Wie kan mij vertellen dat dit geen muizen uit een winkel zijn?…

En natuurlijk doet niemand er aan mee…

Reageer
gravatar

hey, jij bent iemand niet! Ik ben iemand! Iemand doet zich voor alsof die iemand is terwijl ik iemand ben!

gravatar

En dan die afschuwelijke smokkel!!

Laatst nog, werden ze op Schiphol in een afgesloten koffer aangetroffen door de douane.

Veel te weinig lucht! Allemaal dood!!

Marianne Thieme

Reageer
gravatar

Och Marianne,

Bekijk het van de zonnige kant.
Er is leven er is leven na de dood!
Na de dood, na de dood!
Er is leven er is leven na de dood!

gravatar

Gelukkig is dit ondraaglijk lijden binnenkort voorbij. Met het inwerkingtreden van TTIP verovert Amerika binnenkort de Europese markt met chloorkip, die door Monsanto (dochterbedrijf van I.G. Farben) humaan met Zuklon-B gas industrieel zal worden omgebracht. Chloor en chloorbaden zullen worden geleverd door andere dochterbedrijven van I.G. Farben, namelijk Bayer A.G. (bekend van Nivea -producten) en B.A.S.F. (Badische Anilin & Soda Fabrik). Tot zover dit nieuwsbulletin.

Reageer
gravatar

Tja, geen kiloknallers zonder knallen natuurlijk. Kilospuitjes verkopen nou eenmaal een stuk minder goed en kiloëlektrocuties zijn een ramp voor marketeers.

En bovendien: wie wil er een ongestroopte kip op zijn bordje hebben liggen?

Reageer
gravatar

Inderdaad afschuwelijk om de gedode dieren in plastic te verpakken. Wanneer houdt dat milieuonvriendelijke gedoe nu eindelijk eens op?

Reageer