Bron YT - TopChannelAlbania

Wat te doen op een G7-top waar je niemand kent?

‘Waar ken jij Barack van?’

Iedereen kent het wel: dat ongemakkelijke gevoel dat je op een G7-top bent waar je niemand kent. Daarom een paar handige tips om makkelijker te mingelen met wereldleiders die op het balkon staan te roken.

1. Leg nieuwe verbanden
Als je op een plek bent waar je niemand kent, kan het intimiderend zijn om je bij andere groepjes te voegen. Om die drempel te verlagen, kun je aan mensen vragen waar ze elkaar van kennen. Vraag bijvoorbeeld: “Angela, waar ken jij Barack eigenlijk van?” Je zult merken dat het een leuk gesprekje oplevert. Misschien ontdek je wel dat jullie hetzelfde werk doen: “Ben je óók regeringsleider, wat leuk!”

2. Neem nog een handje zoute stengels
Als je mond vol zit, kun je niet praten. Zo voorkom je voor een aantal minuten de druk van het niet voeren van een gesprek met de minister-president van Japan. Neem de tijd voor je pretzelstokjes en kijk af en toe wat mensen aan. Wie weet vind je ergens een manier om straks met je lege mond in te haken in het gesprek over de aanpak van terrorisme.

3. Eén drankje: ok! Slempen? Nee!
Een veelgemaakte fout is denken dat veel alcohol je vriend is. Maar alcohol is je niet-vriend, die ervoor zorgt dat je al voor het avondeten staatsgeheimen hebt verteld en allerlei gênante verdragen hebt ondertekend. Met mate dus!

4. Leer je chauffeur partytrucjes
Je chauffeur is natuurlijk een plebejische rij-aap, maar heb je er weleens bij stilgestaan dat je dat beest meer dan één trucje kunt leren? Inderdaad: leer je chauffeur te jongleren, muntjes te laten verdwijnen of zelfs korte sketches uit te voeren, en je zult op geen G7-top de risee meer zijn.

5. Sluit je voorzichtig aan bij een gesprek
Als een gesprek gaande is, kan het lastig zijn je erbij aan te sluiten. Maar het is niet onmogelijk. Je kunt bijvoorbeeld casual aan komen lopen, iemand lachend op de schouder slaan en zeggen: “Hey, ze hebben hier hele lekkere zoute stengels!”

6. Kerf met een scheermes het Illuminati-begroetingsritueel in je linkerhandpalm
Het begroetingsritueel van de Illuminati is hartstikke ingewikkeld. In een kamer vol mensen die je niet kent is het al helemaal niet te doen om de zevenenzeventig spiergroepen die je over je hele lichaam moet aanspannen om het ritueel succesvol uit te voeren te onthouden. Doe daarom wat de pro’s doen: kerf het in je linkerhandpalm. (En vergeet natuurlijk niet het bloed op te vangen in je kinderschedelkroes!)


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je Frans leert heeft Hollande in ieder geval iemand om mee te praten. De kans bestaat wel dat hij net een andere kant uitkijkt.

Reageer
gravatar

Punt 6 is natuurlijk niet slim. De Illuminati-begroeting gebruik je op de Bilderberg-conferenties, niet op de G7. Japan maakt zoals algemeen bekend geen deel uit van de Bilderberggroep, en je wilt niet dat Shinzo Abe zich buitengesloten voelt op het balkon. Dat hebben we al een keer meegemaakt en dat was niet fijn.

Reageer