Breaking Bad in het echt: deze man is ook scheikundeleraar

Matthijs Kolleveld weet net als Walter White alles over atomen en kwantummechanica

Leerlingen van het Willibrorduscollege hebben een van de coolste leraren ooit. Op hun school werkt iemand die sprekend lijkt op de hoofdrolspeler van de beste televisieserie aller tijden. Matthijs Kolleveld (48) is namelijk scheikundeleraar, net als Walter White.

Wow! Wij zijn jaloers!

Net als de stoere scheikundeleraar uit de hitserie weet Kolleveld alles over atomen, reacties en kwantummechanica. Maar daar houden de gelijkenissen tussen Kolleveld en Walter White niet op! Kolleveld heeft namelijk ook een poster van het periodiek systeem in zijn klas hangen en hij gaat wel eens naar het wetenschapsmuseum. Say my name!

Je zou verwachten dat iemand die zoveel lijkt op een televisieheld wel naast zijn schoenen gaat lopen, maar Kolleveld blijft er heel bescheiden onder. “Ja, Walter White en ik houden allebei wel van scheikunde maar ik zou ons toch niet willen vergelijken hoor. Ik ben bijvoorbeeld nog niet kaal en ik draag ook nooit een hoed.”

Misschien is het maar goed ook dat Matthijs Kolleveld en Walter White qua uiterlijk niet op elkaar lijken, want dan was het wel te griezelig geweest!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat jullie niks wijsmaken jongens, die Kolleveld is gewoon de kleinzoon van Oswald Kolle die d.m.v. aanschouwelijk onderwijs probeert meer te weten te komen over de seksualiteit van 13 en 14-jarige meiden, bij voorkeur ná schooltijd. Dat model van een NCh3 molecuul dient louter ter afleiding.

Reageer
gravatar

(Diederik) Samson, de Filistijnen over u. Laten we nou niet te deskundig gaan doen; het gros van de Speld-optanten is niet thuis in de huis-en-tuin chemie.

gravatar

Wauw bizar,hoe vaak komt het voor dat iemand acteert als scheikundeleraar en iemand anders het ook daadwerkelijk is in het echte leven?Dit lijkt me een zaak voor Mully en Sculder!

Reageer