YouTube - Iglo Nederland

Clown Iglo verbolgen over succes van zijn nautische broer

'Kapitein Iglo werd altijd al voorgetrokken'

Clown Iglo’s gelaat betrekt als de naam van zijn jongere broer Kapitein valt. Ironisch, gezien de vrolijke schmink die de man draagt. “Het was bij mijn ouders al zo dat het Kapitein Iglo voor en Kapitein Iglo na was”, zegt Clown Iglo. In een openhartig interview voor de regionale zender TV13 doet die nu voor het eerst een boekje open over de moeizame relatie die hij met zijn nautische bloedverwant had.

“Kapitein Iglo werd altijd voorgetrokken. Mijn ouders namen hem mee naar zee, waar ze hem al op jonge leeftijd zijn passie voor vis en sticks lieten ontwikkelen. Ik moest me dan maar thuis voor de spiegel vermaken, met een paar knuffels. Dan grijp je al gauw naar de grime en de holle lach. Dat heeft me getekend.”

Maar het is niet alleen het verschil in ouderlijke aandacht dat Clown Iglo tot bitterheid gestemd heeft. “Ik was degene die de mensen wilde entertainen met mijn beeltenis. Maar uiteindelijk kent iedereen Kapitein Iglo’s kop. Hij vaart, terwijl ik op feesten en partijen de paljas uithang. ‘Doe eens iets met vissticks!’, roepen de kinderen dan. Ik lijk ook zo verdomd veel op de man.”

Gevraagd of hij met zijn broer zou willen wisselen, antwoordt Clown Iglo heel eerlijk: “Ja. Ik wou dat ik vis in een krokant jasje paneermiddel had gestopt. Ik wou dat ik de zeven zeeën zou rondvaren. Ik wou dat ik een relatie met Cora van Mora had.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een leeg hoofd is beter dan een lege maag, niet waar doorprikker.

De rook waar naar verwezen wordt is die van de in hippie kringen genoten rookwaar.

De afkorting van Mister is wel degelijk met een punt. (maar u mag ook gewoon meneer zeggen hoor)

Punt.

Reageer
gravatar

Tjee, ingewikkeld verhaal dit hoor.

Nou, als ik eruit ben dan ga ik er eens smakelijk om lachen!

(Smakelijk, met visstokje in de mond? Dat is onbeleefd…)

Reageer
gravatar

ik betwijfel dat het bij je doordringt want volgens mij is de essentie van dat nummer dat die clown dood nu is en clown iglo leeft nog

gravatar

Tja jij hebt het dus duidelijk nog niet begrepen.

Misschien een tip;
Boudewijn de Groot – Als de rook om je hoofd is verdwenen.