Bron - Telegraaf

Eerste vergistoeristen in Ajax-kleding bij Arena

‘Volgens onze Lonely Planet zijn ze kampioen’

Elk jaar is het weer zover: vergistoeristen die in rood-witte kleding naar Amsterdam komen voor de huldiging van Ajax. Tevergeefs.

Arjen Hoekstra was speciaal met zijn vrouw en kinderen uit Assen gekomen om Ajax voor de 34ste keer de schaal te zien ontvangen: “We zijn vanochtend om zeven uur opgestaan omdat in onze Lonely Planet stond dat Ajax kampioen was geworden. Bij het stukje over ‘Bijlmer in de lente’ stond dat Cerny die kans op 2-0 gewoon benut had en dat het feest hier om twaalf uur zou beginnen.”

Net als vorig jaar is er voor de verdwaalde vergistoeristen een alternatief feestje georganiseerd. Op het Stadhuisplein in Eindhoven zijn andere mensen in rood-witte outfits om de mensen op te vangen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *