EU laat TTIP verdedigen door nestje kittens

Tegenstanders verwijten Malmström demagogie

De Europese Unie heeft een nieuwe troef in het debat over TTIP. Niet Hans van Baalen, maar een nest jonge katjes zal het vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten voortaan verdedigen.

De vijf schattige kittens schuiven vrijdagavond voor het eerst aan bij Pauw. Drie zijn er rood en twee zwart, allebei met een prachtig wit snoetje. De katjes zullen de voordelen van TTIP uitstralen terwijl ze door Georgina Verbaan over hun buikje worden geaaid. Ze hebben van Eurocommissaris Cecilia Malmström maanden ongestoord in de documenten mogen neuzen.

Malmström hoopt dat de kittens erin slagen de negatieve beeldvorming over TTIP te doorbreken: “Dankzij dit verdrag kunnen Europa en de Verenigde Staten met 800 miljoen mensen één groot handelsblok vormen tegen China en Rusland. De katjes zijn echt onwijs cute. Dit is Jodi en deze heet Vlekje.”

Communicatiedeskundige Bert Bokhoven vindt de speelse diertjes een verstandige zet van de EU: “Door de negatieve framing heeft het ja-kamp vanaf dag één op achterstand gestaan. Ze slagen er maar niet in om de voordelen van het verdrag onder de aandacht te brengen. De kittens daarentegen kunnen op een heldere en waanzinnig vertederende manier aanwezig zijn tijdens gesprekken over TTIP.”

Tegenstanders van het vrijhandelsverdrag verwijten Malmström demagogie. Thierry Baudet vindt het ‘bijzonder ongepast’ om kittens in te zetten: “TTIP is een directe bedreiging voor onze soevereiniteit. Straks moeten we Amerikaanse standaarden accepteren, waardoor onze voedselveiligheid in gevaar komt. En Vlekje zit trouwens in de raad van toezicht van Mercedes Benz.”

Malmström erkent dat de nieuwe strategie van de EU een wanhoopspoging is: “Als we argumenten gebruiken, gelooft niemand ons. Zonder kittens zijn we verloren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hm, het geeft te denken,

Anders dan enkele lieden van De Speld zelf, vervuilen kittens zelden het eigen nest. De aandrang daartoe lijkt steeds vaker voor te komen.

Een gebrek aan beter heren?

Reageer
gravatar

Bij het vervuilen van het eigen nest, gelden meer variabelen dan hier vermeld Trendvolger.
1: hoe groot is het besef dat urineren op de daartoe bestemde plaatsen dient te geschieden
2. hoe ver reikt het vermogen een afstand van minimaal een meter te ‘overbruggen’
3. Is de individuele prestatiedwang voldoende ontwikkeld
4. Heeft ouderlijke opvoeding voldoende overgebracht dat het eigen nest niet bevuild dient te worden (“Homo sapiëns non urinat in ventum”)
5. Kan bij macho’s de natuurlijke neiging tot territoriale afbakening d.m.v. geurvlagen worden onderdrukt.
6. Bij pups en kittens uit kringen van voetbalhooligans, CEO’s, bankdirecteuren en politici ontbreekt doorgaans elementaire zelf-controle. In die kringen piest men bij voorkeur in het nest van anderen.
Kortom, waarde Trendvolger: het is een combinatie van ‘nature’ en ‘nurture’ die de mate van eigen-nest-vervuiling bepaalt.

gravatar

Domme actie, er zijn zoveel kattenhaters. Die jaag je naar het nee-kamp.
Suggestie: om de andere dag een nestje kittens en een mandje jonge puppies.
Maar pas op, niet elke dag beagle-puppies. Er zijn zoveel beagle-haters. Dus om en om beagles en golden retrievers. Dat wil zeggen eens in vier dagen golden retrievers. En dus eens in de vier dagen Siamese kittens, afgewisseld met Europese kortharen.
Maar .. Pas nog. Steeds op. Er zijn zoveel mensen (zwevende kiezers dus) die niet moeten hebben van huisdieren. Dus doe tenminste eens oer week een in het wild leven dier. Suggestie: jonge egeltjes, daar kan je niet op stuk gaan.

Reageer
gravatar

Nee, hooguit een maag- of darm-perforatie. Maar alles met mate, kijk daarvoor op http://www.de Vernieuwde Schijf van Vijf. nl. Jonge egeltjes worden eigenlijk alleen aanbevolen als nagelborstels

gravatar

Niks niet transparant. Volgens De Dikke van Baelen (Hans dus) is TTIP gewoon noodzakelijk om de belangen van de VVD en bedrijfsleven recht te doen, vooral na de verliezen die zijn geleden door deze maatschappelijk bevoorrechten na het bekendmaken van de Panama-papers.

Reageer
gravatar

Het TTIP-vrijhandelsverdrag vind ik maar ingewikkeld, hoe meneer Wilders van de PVV daar over denkt weet ik niet. Het hele TTIP-gedoe interesseert mij ook niets.

Het motto van De Speld is dat het staat voor betrouwbaar nieuws dus ga ik ervan uit dat het citaat van communicatiedeskundige Bert Bokhoven “de speelse diertjes een verstandige zet van de EU is” dan vind ik dat ook.

Bokhoven wordt niet voor niets als deskundige door De Speld gevraagd.

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,
Ook nu ben ik het helemaal met je eens. Tot vannacht! Heerlijk rollebollen in de duinen.

gravatar

TTIP is een royaal gebaar van de EU naar onze vrienden in de U.S.A. Wij mogen onze plofkippen zelf tot beheerst tot ontploffing brengen en als alle pluimveehouderijen hier failliet zijn, importeren we gewoon chloorkippen uit Amerika via KFC, Mac Donald, Burger King. Een ware eyeopener: een salmonella-vrije smaaksensatie, op een bedje van genetisch gemanipuleerde sla, Hollandse watertomaat, bestraald Iers Sellafield spek en gevat in een broodje bereid met duurzaam genetisch gemanipuleerd sojameel van Monsanto. Bon appétit.