Bron YT - Amsterdam Airport Schiphol

Eerste vergistoeristen op Amsterdam Centraal aangekomen in Canadees uniform

'Nederland is dus al bevrijd?'

Elk jaar is het op 5 mei wachten op de eerste Canadese soldaten die vol enthousiasme aankomen op Amsterdam Centraal. De verbazing is vaak groot als ze erachter komen dat ze 71 jaar te laat zijn.

Michael Wilkins (95) staat ontredderd op het Stationsplein: “Nederland is dus al bevrijd? Dat wisten wij helemaal niet.” Hij is met twee pelotons en wat Engelse vrienden speciaal uit Canada gekomen om Nederland te bevrijden van de Duitse bezetting. “Ik denk dat onze Lonely Planet verouderd is. Iemand een sigaret?”

Over hoe hij en zijn vrienden na hun vergissing de dag gaan invullen heeft Wilkins nog geen idee: “Wel een teleurstelling dat we te laat zijn, we hadden ons er zo op verheugd. Nu lopen we een beetje voor lul in deze uniforms. Ik zag dat Jett Rebel komt optreden, misschien gaan we daar wel heen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik de voorspellingen van Nostradamus mag geloven kan het ook best zo zijn dat ze 71 jaar te vroeg zijn.

Maar dat mag zeker weer niet gezegd worden.

Reageer
gravatar

Zo is het pik, het is véél beter om gewoon je hoofd te houden.

Laat ons over 71 jaar maar even weten of je gelijk hebt gekregen, maar tot die tijd is een absolute radiostilte van jouw kant veruit de beste optie.

gravatar

Je hebt je achterstallige betalingen bij Ziggo weer voldaan zie ik.

Je kán dus weer reageren. Nu nog werken aan de inhoud kleine vriend.

gravatar

Zet wat mannen bij elkaar in een groep en er ontstaat vanzelf een hiërarchie of “pik-orde”: wie heeft de grootste, wie pist het verst, het hoogst, het langst? Een borrel was voor Nederland gewoon een neut, voor Amsterdam e.o. echter een pikketanussie (gaat er altijd in” Johnny Jordaan). We zien dus dat de pik centraal staat in veel denk-werelden en dat veel zegswijzen “pik-gerelateerd” zijn. Als we Freud er op naslaan wordt duidelijk waarom. Trollenverdelger: keep up the good work.

gravatar

Ja, Normandië was toen populair voor zeurfieffel-uitjes van bedrijven.

Tegenwoordig zijn Ardennen meer in, dan kunnen ze afzijlen.