Wikimedia - Steindy

Coach Cambuur: ‘Scheids liet wéér 90 minuten te lang doorspelen’

Degradanten voelen zich benadeeld door Kuipers

SC Cambuur-coach Marcel Keizer is woedend op scheidsrechter Kuipers. Keizer vindt dat de arbiter negentig minuten te lang liet doorspelen bij de wedstrijd PSV – Cambuur. De Friezen verloren de wedstrijd met 6-2, door zes goals in de laatste negentig minuten.

De coach noemt het onbegrijpelijk dat Kuipers niet veel eerder affloot: “Er waren nog helemaal geen wissels of blessures en toch trok hij negentig minuten reguliere speeltijd bij. Dan zul je net zien dat in die tijd de 1-0, 2-1, 3-1, 4-2, 5-2 en 6-2 vallen. We hebben er alles aan gedaan om PSV tot dat moment op 0-0 te houden. Dat hebben de jongens fantastisch gedaan, maar als je zo lang moet door blijven spelen, dan gaat het een keer fout. Je kunt niet anderhalf uur de bal afschermen bij de cornervlag”, briest de coach.

Cambuur heeft het idee dat de kleinere ploegen vaker benadeeld worden. Keizer: “Dit is al de zoveelste keer dat de scheids net zo lang laat doorspelen tot we op een ruime achterstand komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

tja, ik had het die scheidsrechter nog vergeven als hij het bij een te lange reguliere speeltijd van 45 minuten had gehouden, dan had cambuur zich nog kunnen handhaven in de eredivisie op basis van doelsaldo en zou VVSB rechtstreeks degraderen… maar nu degradeert cambuur naar de championsleague en dat gaat dus over miljoenen euro’s die cambuur daardoor misloopt… een schande!!!

Reageer
gravatar

Cambuur moet niet klagen. Ze hadden gewoon met hun gebruikelijke 4-4-5 opstelling moeten beginnen. Je moet succesformules niet net voor het eind van het seizoen veranderen. Zeker tegen PSV niet.

Reageer
gravatar

Het stomme is, Cambuur was al een uur eerder begonnen dan PSV en Kuipers. Ze hebben dus 2,5 uur gespeeld, wat natuurlijk belachelijk lang is. 90 minuten te lang!

Het had misschien iets te maken met zomer- en wintertijd.

Vreemd genoeg is Cambuur niet tot scoren gekomen.

Reageer
gravatar

Ik denk dat hij gewoon z’n draai niet kon vinden.

Wacht maar af tot je hem in de Kuip ziet schitteren!

Daarbuiten, dat moet je zo’n jongen gewoon niet aandoen.