Ophef om navelboerka op islamitische school

‘Dat draag je maar in de sauna’

Op een islamitische school in Krommenie is ophef ontstaan nadat verschillende meisjes een navelboerka droegen in de klas. De school heeft de meisjes naar huis gestuurd omdat de kleding ongepast zou zijn.

Sjoerd Hofsma is directeur van het Ibn Pruphen College, waar het incident zich voordeed. Hij vindt dat de navelboerka te veel afleidt: “Het zorgt voor ongemakkelijke situaties. Dit soort kleding draag je maar in de sauna, maar niet in de klas. Ik heb de meisjes er ook op aangesproken, maar ze keken me niet eens aan, denk ik.”

De meisjes zelf vinden dat de school zich drukmaakt om niets. Fawzia (15): “Hallo, het is 1437, doe even relaxed ofzo. Als de leraren afgeleid raken door mijn navel is dat hun probleem. Ik hoef mijn navel niet te bedekken, die kerels moeten leren dat ze niet moeten gluren. En trouwens, het is niet alsof ik met mijn blote wimpers in de klas zit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

manlijke opwinding komt door de losse wapperende haren,die zichtbaar zijn en niet door de navel.
Ook mannen hebben navels, en lopen toppless.
Nooit heb ik de behoefte gehad om ze aan te randen wanneer ze de bierbuik met navel showen.
Ik kijk ook iiever naar een sixpack dan dat ik ga navelstaren.

Reageer
gravatar

ik dacht dat het in de Koran staat dat vrouwen hun lichaam moeten bedekken om geen aanstoot te geven aan mannen. dan kunnen ze net zo goed die hele burka aan de wilgen gaan hangen

Reageer
gravatar

In zo’n Boerka kun je niet eens zien of er een man of vrouw inzit.

En als ik dan bedenk wat er af en toe in volle glorie voor mijn navel staat kan ik me de ophef wel voorstellen.

Reageer
gravatar

Ja, onze maatschappij gaat er alsmaar op vooruit!

Klein minpuntje die navel. Maar dat gezichtsmasker is dan weer wel handig, kunnen we de kauwgom in hun open bakkes niet zien. Behalve dat die doek alsmaar beweegt.

Er staan er nog 100.000 nieuwe, per jaar, te trappelen om ons cultureel te ‘verrijken’. Financieel is een andere zaak, kosten zo’n 50.000 euro per persoon.

Maarja, het ‘moet’ hè?

Reageer