Bron Pixabay - Almadrava - PD

Hypocriet? Laura huilt om haar overleden oma maar over andere oma’s hoor je haar niet

Elk omaleven is even veel waard

Sinds Laura’s oma deze week op 84-jarige leeftijd overleed is ze niet opgehouden met huilen. Vrienden zijn verontwaardigd over de overdreven aandacht die Laura schenkt aan haar overleden grootmoeder. “Toen de oma van Francien (vage kennis, red.) overleed hoorde je haar bijna niet.”

“Het is natuurlijk vreselijk dat Laura’s oma is overleden en ik begrijp dat ze er emotioneel over is, maar ze moet het wel in de juiste verhoudingen zien,” zegt vriendin Saskia. “Laura heeft zelfs een zwart-witfoto van haar grootmoeder op Facebook gezet met de tekst ‘rust zacht lieve omie’. Toen Franciens oma overleed stuurde ze alleen een kort appberichtje.”

Saskia maakt zich boos over de selectieve verontwaardiging rond overleden oma’s. ”Laura kan alleen meeleven als het toevallig haar eigen grootmoeder is die is overleden. Het is toch niet omdat haar oma toevallig om de hoek woont dat haar leven daarom meer waard zou zijn? Elk omaleven is evenveel waard.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zijn de vrienden van Laura soms van islamitische afkomst? Islamieten verwijten namelijk autochtone Westerlingen dat ze hypocriet zijn omdat ze meer begaan zijn met wat er in Brussel is gebeurd dan met Istanboel.

Het spreekwoord: “Het hemd is nader dan de rok” kennen ze waarschijnlijk niet, het een menselijke reactie is.

Zo is het conflict in het Midden-Oosten een islamitisch conflict. Laat ze het zelf maar oplossen.

Ook al willen de linkse gekkies dat we er ons mee moeten bemoeien, we hebben er niets mee te maken.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het hele jaar is Corrie tegen Brussel en dan nu ineens is ze voor Brussel. Ik mag dit niet zeggen, maar ze leest waarschijnlijk alleen een satirisch weblog vanwege Charlie Hebdo!
Corrie de PoliCor maffia!

gravatar

Vreemd dat Saskia daar een punt van maakt. Er is immers een officiële koerslijst voor oma’s. De marktwerking bepaalt of een oma in Amsterdam meer of minder waard is dan een oma in b.v. Boedapest of Seoul..

Reageer
gravatar

dank = denk; vreemd want die toetsen zitten niet eens dicht bij elkaar. Het zal toch niet de leeftijd zijn ? Zo oud is mijn toetsenbord niet.