Workaholic werkt 36 uur per week

‘In deze business red je het niet als je minder dan 20 uur werkt’

Wimfred Janssen is een echte ‘workaholic’. Een werkweek van 36 uur is voor de senior accountant van KPMG geen uitzondering.

“Mijn werk is mijn leven”, vertelt Wimfred. “Mijn vrouw en kinderen weten dat ze op de tweede plaats komen. Ik weet niet van ophouden. Vrijdag heb ik bijvoorbeeld nog de hele middag doorgehaald op kantoor, maar vanochtend om 10 uur was ik hier alweer. Dan moet de lunch nog beginnen, maar ik zit er al.”

Volgens Wimfred is een 36-urige werkweek vanzelfsprekend als je werkt bij een groot bedrijf: “In deze business red je het gewoon niet als je minder dan twintig uur per week werkt. Dat klinkt hard, maar dat is het systeem. Mijn leven bestaat volledig uit slapen, werken, acht uur gamen en slapen. Het gaat maar door. Vrienden van mij gaan wel eens om 5 uur naar huis, dat zou ik ook wel eens willen. Bij mij wordt het toch al snel half 6.”

Dat zijn sociale leven lijdt onder zijn werklust neemt Wimfred voor lief, ondanks kritiek van zijn vrienden: “M’n vrienden zeggen me elke avond in de kroeg dat ze me te weinig spreken. Als je een carrière wil, zul je nu eenmaal offers moeten maken. Dat gaat ten koste van je privéleven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is toch gewoon triest. De normale burger werkt 40 uur per week en werkt zich kapot. En krijgen een prut loontje waar je net mee rond komt. Waar haalt die het lef vandaan om zich workaholic te noemen.

Reageer
gravatar

Wtf is dit voor facking harde onzin? 36 euro? Geen sociaal leven? Ma wel 8 uur gamen?! Wtf heb ik net voor onzin zitten lezen?

Reageer
gravatar

Wow 8 uur per dag gamen en iedere avond met z’n vrienden naar de kroeg.. Waar haalt die beste man z’n tijd vandaan?!

Reageer
gravatar

Wimfred gaat dus voor ongeveer 21% workaholic. Terwijl het wat steviger workaholic werk begint bij 40% natuurlijk, met uitschieters naar 80%. Maar die werken dan ook gemiddeld wel tot 135 uur per week.

Wimfred is per saldo een gematigd workaholic te noemen.

Reageer
gravatar

Het kabinet is in spoedzitting bijeen geweest om de economische crisis het hoofd te bieden. Mark Rutte heeft uit naam van WimFred Janssen en alle andere bevoorrechten (minimaal 5 x modaal) verklaard dat het goed gaat in Nederland. Uitkeringsafhankelijken, werklozen, kleine pensionado’s en ander overbodig electoraat zullen vóór maart 2017 zijn weggewerkt, goedschiks of kwaadschiks

Reageer