Bron Flickr - Makerbot Industries - CC BY

NS: vanaf 2018 met de printer naar Almere

4D-printer moet alternatief bieden voor overvolle treinen

Vanaf 2018 wordt het mogelijk om met de printer van Amsterdam naar Almere te reizen. Dat heeft de NS vandaag aangekondigd. De TU Delft werkt momenteel aan een 4D-printer, waarmee reizigers geprint kunnen worden naar een andere locatie.

NS-topman Roger van Boxtel denkt dat de komst van de printers de drukte in de treinen zal verminderen: “Reizigers willen van A naar B en het maakt de meeste mensen niet uit via welke dimensie dat gebeurt.”

Reizigersorganisatie Rover is sceptisch. Voorzitter Arriën Kruyt is bang dat reizigers veel last zullen hebben van kinderziektes: “Dan moet je denken aan rode hond en difterie, haha. Nee, zonder gekheid: wij denken dat dit plan tot veel overlast zal leiden. Ten eerste heb je krankzinnig veel cartridges nodig om iedereen van A naar B te krijgen. Wat doe je als halverwege de inkt op is? Ga je mensen dan ergens in een weiland uitprinten? Een ander punt van zorg betreft de railcateraar. Je maakt mij niet wijs dat die mensen met hun karretje in een printer passen.”

Als de proef met de printers op het traject Amsterdam-Almere Centrum een succes wordt, eet ik m’n hoed op.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zijn wij ons voldoende bewust van het feit dat NSA, AH, AIVD en MIVD tijdens het printen informatie aan de persoon kunnen toevoegen of onttrekken? Je moet er toch niet aan denken dat (bovengenoemden) tegoeden van AH-kaarten, Ov-kaarten en zwartgeldrekeningen kunnen aflezen, of embryonale stamcellen op kweek kunnen zetten. Kan hier niet een Parlementaire Enquête op worden losgelaten?

Reageer
gravatar

Heb er even over nagedacht.
Ik ga zelf een 3D printer kopen. Veel goedkoper dan 4D maar zeker bedrijfszekerder dan het materieel van NS. Het moet natuurlijk wel een beetje iets groter zijn en je moet er ook een netwerk mee opbouwen. Wie doen er mee?

Reageer
gravatar

Geachte mevrouw, De snelheid waarmee u van A naar B geprint wordt, veroorzaakt een warme luchtstroom waardoor u met nat haar in de trein kunt stappen en gefohnt ter plaatse aankomt.

gravatar

Volgens het artikel heeft de NS in 2018 nog maar 2 diensten. Amsterdam-Almere Centrum en van A-B. Geen retour, alleen enkele reis. Mocht je ergens anders wonen, helaas dus.
Ben benieuwd of er ook dal-uren en vrij reizen aanbiedingen komen op deze trajecten.

Reageer
gravatar

Helemaal lastig is het natuurlijk als mensen naar Haarlem willen en dan per ongeluk in Almere worden uitgeprint. Kom daar maar eens uit met de klantenservice.

Reageer
gravatar

Zou in het geval van Almere niet eens zo’n gek idee zijn. Ik stel voor daar nu alvast proeven mee te doen en niet af te wachten tot de 4D printer in gebruik wordt genomen.

gravatar

Als ik van A naar B wil dan heeft 4D, of welke D dan ook, daar toch niks mee te maken? De trein tussen Amsterdam-Almere Centrum gaat nu toch ook niet langs Den Bosch?

Reageer
gravatar

Wordt het OV er niet sneller op.
Een afdrukje maken van iemand duurt een week schat ik, ongeacht de afstand.

En dan zijn er dus 2. En wat kost dat dan weer aan huisvesting, voedsel, energie, grondstoffen, medische kosten, werkgelegenheid hè? He?!

Of wordt de oude dan afgeschoten?

Vragen, vragen, vragen!

Reageer
gravatar

Paar stamcellen door de drukinkt en het is in een uur gebeurd; alleen de wifi-verbinding met Almere Buiten zal nog opgeschaald moeten worden, anders strandden de reizigers alsnog in Parkwijk.

gravatar

Daartoe zal een aantal railcateraars worden ingeschakeld. Helaas is vorig jaar een ongewoon aantal railcateraars op vreemde wijze om het leven gekomen. Onderzoek daarnaar is nog niet afgerond.

gravatar

Integendeel, ik begrijp *uw* verwarring Mr. Wiemersma. Een sprinter is een printer waarbij de tijd dimensie groter is dan 0s (de marketing jongens en meisjes hebben er Sprinter van gemaakt, maar goed). Zodra de tijd dimensie 0 benadert, is de correcte naam ‘printer’. Het heeft natuurlijk weinig zin de koffiekarretjes mee te printen: u geeft gewoon uw bestelling op voor u instapt en in Haarlem wordt u uitgeprint met een bak koffie in de hand. De eerste paar keer is dat wel een vreemde gewaarwording: slaat u zich vooral niet op het voorhoofd in verbazing.

gravatar

Inderdaad, met Kant heeft het weinig te maken.

Oh ja, de bezorgdheid over het karretje is overbodig. De jongens en meisjes lopen met rugzakjes door de coupés.
Alleen, hoe om te gaan met (vouw)fietsen en de incidentele contrabas?

gravatar

beam me up, Scotty

Wat wel geinig is van een 4D printer, is dat je er mee in de tijd kunt reizen. Moeten ze in het verleden en de toekomst wel de juiste ‘inkt’ op voorraad hebben, zoals Rover de smurrie noemt.

Reageer
gravatar

@iemand

Misschien is het goed jezelf eens te laten testen. ´´Dyslectie´´ is namelijk de juiste spelling.

Fijne middag nog

gravatar

Kritiek verwerken is nog steeds een van de moeilijkste dingen voor mensen.

Formeel is het momenteel ‘Dyslexie’.

Al zou ikzelf pleiten voor een rationalisatie als ‘dislektie’.

‘Fijne middag nog’ is een ongemeend cliché.

(Opmerkelijk dat het word ‘fijn’ in dat verband de laatste jaren in de mode is gekomen. Euhh!)