Bron Wikimedia Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - CC BY

Nieuw volkslied voor industrieterrein De Klompegaard

‘Mijn glorie der bedrijvengoud’ wordt vervangen

Industrieterrein De Klompegaard bij Vianen krijgt een nieuw volkslied. Het huidige volkslied ‘Mijn glorie der bedrijvengoud’ is volgens de meeste bedrijven verouderd.

Traditioneel wordt iedere ochtend bij het opgaan van de zon de Klompegaardse vlag gehesen. Werknemers van de verschillende bedrijven stellen zich rond de vlaggenmast op in rijen om daar met de hand op het hart gezamenlijk het volkslied van het industrieterrein ten gehore te brengen.

Het nieuwe volkslied is gecomponeerd door John Ewbank. De nieuwe tekst is geschreven door Henk van de technische dienst. Over het koloniaal verleden van de Klompegaard wordt niet gesproken.

De eerste vier coupletten van het nieuwe volkslied:

Langs mijn schoon A27
Aan de oevers der A2
Bij mijn knooppunt Everdingen
Daar voel ik mij tevree

Daar blinkt mijn trots, mijn glorie
Mijn levensdoel op aard
Mijn dierbaar industrieterrein
Mijn gouden Klompegaard

Van Woerden tot Vianen
Bezingen wij voorgoed
De lof onzer bedrijvengoud
Vol trots en klompenbloed

Ons vuur zal eeuwig branden
Voor loods en magazijn
Voor logistiek en nijverheid
Ons industrieterrein


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dat niet alleen; er zijn ook illegale streetraces. De Viaanse politie krijgt bij de opsporing daarvan hulp van korpsen uit de omgeving. Alleen zijn de betreffende politieauto’s niet snel genoeg om de streetracers in te halen. Door bezuinigingen rijdt men in die regio nog steeds met VW’s met sjoemel-software

gravatar

Waal de sambal gloeit, daal willen wij wonen,
Waal de sambal gloeit, daal willen wij zijn,
Want de sambal gloeit bij ons wel aan de bomen,
Waal de sambal gloeit daal zing ik mijn leflein.