Steeds meer dertigers experimenteren met gezinsleven

‘Gewoon voor de kick’

Voor steeds meer dertigers is de verleiding van een gestructureerd gezinsleven nauwelijks nog te weerstaan. Niemand durft nog nee te zeggen tegen de hoeksteen van de samenleving. Velen doen het gewoon voor de kick, maar sommigen komen de rest van hun leven niet meer van hun gezin af.

Gerard (32) experimenteerde donderdagnacht met een gezinsleven met twee kinderen in een nieuwbouwwijk in Amersfoort: “Ik vind niet dat je niet tegen een gezin kunt zijn zonder dat je het eerst hebt geprobeerd. Mijn vrienden hadden allemaal al regelmatig een gezin, dus ik was sowieso wel benieuwd wat er nou eigenlijk zo vet aan was. Zeker toen ze dingen gingen zeggen als: ‘Je bent toch geen homo?”

Voor Herman (35) bleef het niet bij een avond, hij bleef hangen in zijn burgerlijke gedrag: “Op een gegeven moment stond ik echt elk weekend met mijn kinderen op de tennisclub. Maar op een ochtend werd ik wakker met drie springende kinderen op mijn bed en dacht ik: ‘Dit nooit meer’. Ik had me de hele dag daarvoor al over hypotheken laten adviseren. Pas nu ik nooit meer in die scène kom heb ik door dat het bijna uit de hand gelopen was.”

Volgens Herman was zijn opvoeding een risicofactor: “Mijn ouders hadden ook een gezin. We zijn zelfs een keer met zijn allen in een Volvo beland op weg naar een camping in de Dordogne. Mijn ouders kenden hun grenzen niet. Gelukkig zijn ze op tijd met hun gezinsleven opgehouden, anders zat ik daar nu nog steeds.”

Uiteindelijk lukt het de meeste mensen hun leven weer op de rails te krijgen. Gerard: “Ik probeer het zoveel mogelijk achter me te laten. Ik zie het als een fase: prima om het een keer geprobeerd te hebben maar verder wil ik liever niet meer in aanraking komen met Tineke, de kids en Bello.”

Niet iedereen ervaart dezelfde kick van een gezinsleven. Nick Grashof uit Veghel: “Ik snap niet wat iedereen er zo vet aan vindt. Ik heb één jaartje een gezin geprobeerd en ik voelde helemaal niks.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat is vreemd meester Prikkebeen, het is juist gebruikelijk dat de vrouw gratis is, tot je er definitief aan vast zit en dan wordt geconfronteerd met onevenredig hoge onderhoudskosten.

gravatar

Tja, het is best even wennen dat je op zaterdagavond wat vaker gewoon thuis op de bank zit. Maar daar staat tegenover dat je met het hele gezin het hele jaar kunt uitkijken naar die gezellige decembermaand.

Reageer
gravatar

Heel onverantwoord om er zo lichtzinnig mee om te springen! Je moet je echt wel beter laten voorlichten hoor: zo ben ik er pas na maanden achter gekomen dat gezinsleven in combinatie met alcohol een behoorlijk giftige cocktail kan vormen.

Doe nu alleen nog maar alcohol: veel gezonder.

Reageer
gravatar

Zó jammer, soms is het andersom!

Vorig jaar nog getrouwd met een Nigeriaanse.
Haar overtocht betaald, verblijfsvergunning geregeld, huwelijk betaald. Groot feest, en wat was ik trots!

Bleek ze na een maand nòg een echtgenoot te hebben en was ze opeens verdwenen. En m’n portemonnee ook. En m’n bankrekening leeg.

Ik denk dat ze het moeilijk had.
Misschien moet ik haar helpen?

Tim Kneus

Reageer
gravatar

Kan iemand mij vertellen welk modewoord ik momenteel moet gebruiken?
Vet, koel, tsjil, lauw, tof, flex, of helemaal de bom?
Of is er alweer iets nieuws?!

Durf momenteel niks meer te zeggen.
#crisis #radeloos

Reageer
gravatar

icecool is het woord, al match dit niet echt met de huidige temperaturen, maar een gezin match ook niet altijd met een man of vrouw.

gravatar

Ik heb het ook geprobeerd vorige week vrijdag. Een vrouw geimporteerd uit Rusland en 2 kinderen geaddopteerd. Zondag was ik het al zat, dus nu staat alles op marktplaats.

Reageer
gravatar

Joran (van der Sloot, red,) was er ook al snel achter dat het niks voor hem was. (tot twee keer toe er bijna ingetuind.)

Zijn huidige vrijgezellen bestaan bevalt hem prima.

Reageer
gravatar

Het mooiste aan de Nederlandse taal is haar ontwikkeling en creatieve toepasbaarheid.

Vrijgezellenbestaan en vrijgezellen bestaan herbergen een nuance verschil dat in deze de situatie zo prachtig treffend benadrukt.

Vandaar de keuze voor twee separate woorden die, zoals u zo duidelijk vergeeft, in een ééndimensionaal spectrum als één woord geschreven zouden moeten/kunnen worden.

gravatar

Goh, wist je dat niet?

Na slag werk is ook héél ‘creatief’ hoor.
Maar geen zin.

Maarja, het motto is tegenwoordig: ‘juh begreip muh tog?’

‘in hut wiek kent met me kits naar de wel nes dat is tog zoon aw zom ries sort’

gravatar

Ja dat wist ik dus wel, ik vond hier enkel de bevestiging zoals u kunt lezen (schrijven en lezen zouden toch een zekere samenhang moeten hebben).

Maar goed, na slagwerk komt achterklap. Of zo u wilt, een hittegolf en een koele bries is onevenredig omgekeerd aan een koelebries en een hitte golf.

Een Koelebries is overigens een Kolibrie die heel hard met zijn vleugels klappert. Een hitte golf een golf die op het punt staat ontmaskert te worden van zijn sjoemelsoftware. Tis maar dat u het weet.