Frank gaat ten onder aan belachelijk sociale vriendin

Utrechter spreekt ongewild circa zestien onbekende mensen per avond

Frank (29) uit Utrecht voert al jaren een ongelijke sociale strijd, vanwege zijn vriendin Femke (27). Femke is sociaal, altijd opgewekt en spreekt gemakkelijk mensen aan. Frank daarentegen is gewoon Frank. Of hun relatie nog veel langer stand houdt, is dan ook zeer de vraag: “Wat een hel.”

Dankzij de aanzuigende werking van Femke spreekt Frank op een gemiddelde zaterdagavond ongewild met ongeveer zestien voor hem volstrekt onbekende mensen. Vaak gaan ze nog wel eerst gewoon samen wat drinken, maar heeft Femke al snel andere mensen aangesproken en hangt hij er een beetje bij. Voor hij het weet, zit hij dan weer nagels te bijten en naar het plafond te staren terwijl zij met iemand staat te keuvelen alsof het haar nieuwe beste vriend of vriendin is. Frank: “Ja, balen.”

Frank is al lang geleden gestopt met het deelnemen aan de gesprekken van Femke. Hij laat in het midden of het komt omdat hij wel een beetje klaar is met het altijd maar hebben over werk, hobby’s en de stad waar hij woont, of dat hij zich met Femke chronisch voelt als iemand op een feestje waar hij niemand kent: “Beide, pff.”

Het liefst zou Frank zien dat zijn vriendin ook wat oog voor hem zou hebben, in plaats van zich altijd maar op andere mensen te storten voor dezelfde oppervlakkige gesprekken. Maar hij ziet het niet zitten om het gesprek daarover aan te gaan met haar: “Nee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die Frank doet mij dennken aan mijn man. Hij trekt ook altijd zo’n zuur gezicht wanneer ik gezellig aan het babbelen ben met autochtonen.

Het lijkt wel of hij mij niet vertrouwd. 😉

Corrie.

Reageer
gravatar

Frank moet serieus bij zichzelf te rade gaan en de relatie onder een vergrootglas (of microscoop) leggen. Een relatie tussen een xenofobe autist en een extraverte bacchante heeft op termijn weinig kans. Femke geeft door haar a-selectieve, lukrake uitnodigingen op zaterdagavond non-verbaal te kennen dat het isolationisme van Frank haar benauwt. De kans dat zij een passender partner tegenkomt op deze soirée’s is statistisch significant; Frank kán met de situatie worden geconfronteerd dat Femke een gesprek met een buitenstaander ‘in engere zin’ voortzet, in de slaapkamer. Dat is dan einde oefening. Voor Frank. Femke’s gelaat heeft op de foto een gruizige uitdrukking, maar dat kan komen omdat Frank’s linkerhand niet weet wat de rechter doet.

Reageer
gravatar

Wat mij zojuist opviel is het feit dat Frank een zekere gelijkenis vertoont met de Rob de Nijs van rond 1990: het Ceasarkapsel, de wat wazige blik én het karakteristieke spleetje tussen de voortanden. Rob heeft in zijn loopbaan menige schalkse meid verschalkt (o.a. “Malle Babbe, kom hier, lekker dier”). Het zou dienstig zijn als hij het boertig gedrag van zijn rolmodel in die zin kon navolgen. Het zou de relatie met Femke een welkome oppepper geven, denk ik.

gravatar

Frank en Femke zijn geen Utrechtenaren, Femke is toch geen nicht? Ze zijn gewoon Utrechters, staat ook in het stuk trouwens.

gravatar

Tip voor Frank: geef haar zo’n on-the-go vibrator die jij met een afstandsbediening aan en uit kan zetten. Als ze teveel aan het socialisen slaat, gewoon op standje 2, moet je eens kijken hoe snel ze terug komt glijen. Bovendien stopt ze wel met al die jebbertalk dan.

Reageer