Bron Wikimedia - Mstyslav Chernov - CC - BY

Denemarken gaat asielzoekers immateriële eigendommen afpakken

'Mensen met zoveel naastenliefde kunnen daar best wat van afstaan’

Het Deense parlement heeft ingestemd met een wet die asielzoekers verplicht om bij binnenkomst in het land hun immateriële bezittingen af te geven. De Deense regering noemt de maatregel “een logische stap”.

“Het opnemen van honderdduizenden Syriërs is niet gratis. Daar is eindeloos veel solidariteit, naastenliefde en fatsoen voor nodig. Als die lui hier met bergen kostbare waarden naartoe komen is het absoluut niet te veel gevraagd om een steentje bij te dragen,” aldus minister-president Lars Løkke Rasmussen.

Voor analisten komt de maatregel niet als een verrassing. Denemarken kampte al een tijd met een chronisch tekort aan immateriële waarden. De aangezwollen vluchtelingenstroom heeft vooral de voorraden altruïsme en inlevingsvermogen ernstig uitgeput.

Volgens Rasmussen zijn ook de vluchtelingen gebaat bij deze maatregel: “Aan solidariteit en naastenliefde heb je in onze maatschappij helemaal niks. Dan is het beter als ze dat aan de grens al kwijtraken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ontroerend, al die mensen met gebogen hoofd wachtend op toelating in het land van de onbeperkte windmolens, I.S.-leden namens Al Badr Al Baghdadi, broederlijk naast Yezidi’s, Amerikaanse backpackers en vrouwen. Je hoort als het ware Beethoven’s 9e aanzwellen: “Alle menschen werden Brüder. Dat we dít nog mogen meemaken!

Reageer
gravatar

Zo is het,

Gelijk aan de grens alles inleveren, en hup, meteen Nederlands leren.

Halen die gasten na drie maanden het examen niet, dan linea recta terug naar hun eigen thuisland, om te kijken wat er van die waarden nog over is om een eventuele tweede bootreis te ondernemen.

Leren spelen met steentjes uit Denemarken kan in Syrië ook heel goed. Bijdragen doet men vervolgens aan de grens.

Reageer
gravatar

Zoals al elders opgemerkt.
Aan de grens ben je te laat.
Denemarken moet niet proberen kale kippen te plukken, ridicuul.
Ze moeten de potentiële migranten hun inlevingsvermogen, fatsoen en andere illusies afnemen voordat ze op reis gaan.

Reageer
gravatar

reageerder 6 er is met de waarde en normen van de Denen niets mis, kan NL zelfs nog een puntje aan zuigen, hier geen mensen die de zorg niet meer kunnen betalen want alles is nagenoeg gratis en geen ziektekosten verzekering en/of eigen bijdrage en dat alles krijgen zij die binnenkomen en een verblijfsvergunning krijgen ook en we hebben hier inmiddels een 1 op 5 verhouding Denen zandhoppers, maar de Denen zijn nou net weer niet gekke Henkie zoals links Nederland.

Reageer