‘Denemarken kocht eerste plek in ranglijst minst corrupte landen’

Opvallend veel Scandinavische landen in top 5

Het doorgaans zo onberispelijke Denemarken heeft mogelijk betaald voor een plek boven aan de ranglijst van minst corrupte landen. Die beschuldiging wordt geuit door onder meer Botswana, Swaziland en Rwanda.

“Het is wel heel toevallig dat er vier Scandinavische landen in de top 5 staan”, stelt de Rwandese minister Louise Mushikiwabo van Buitenlandse Zaken. Volgens haar kregen leden van Transparancy International, de samensteller van de corruptie-index, ‘allerlei Deense dingen’ aangeboden. “Lego en zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook wel héél toevallig dat dat jaar na jaar is!
Wakker worden!!

De wereld mag trouwens niet weten dat het nieuwe WTC in New York met Lego gebouwd is.
Dussss…

Reageer
gravatar

Niets nieuws onder de zon.

De heren Smit, Tol, Tuyp, Muhren, Keizer, Froger, Joling, Van den Boom en Heuckenroth doen dat hun hele leven al, door hun eigen vulles op te kopen om zo de eerste plaats te kunnen bestijgen.

Wel grappig dat er niemand terug zwaait omdat men er nog nooit van gehoord heeft.

Reageer
gravatar

Die vluchtelingen die Denemarken binnen willen hoeven hun bezittingen niet af te staan; ze dienen de hoge omes om te kopen. Dan zullen ze zich cultureel gezien vast gelijk thuis voelen.
Overigens, wie heeft de redactie een steekpenning toegeschoven om dit stukje zo prominent geplaatst te krijgen, vraag ik dan aan De Speld…?

Reageer
gravatar

Geen grap: op de corruptielijst van Transparency International staat Botswana op plaats 28 en doet het daarmee beter dan Portugal, Polen, Israel en natuurlijk beter dan Italië op plek 63.

Reageer
gravatar

Dit was een fout van de jury.
Deze verwarde de bloeddiamanten uit Botswana en Rwanda en de Lego uit Denenmarken van elkaar. Dat gebeurd wel eens.
Foutje bedankt!

Reageer
gravatar

en wat je er aan kan “doen” is het bestreiden. het resultaat en doel daarvan is minder corrupt worden.

dus het gaat er om hoe corrupt je niet bent. hoe je daar bent gekomen is minder belangrijk. ‘the ends justify the means’

gravatar

Ja, want Fred Teeven heeft ruime ervaring in het optisch ‘verkleinen’ van dubieuze betalingen aan criminele kroongetuigen. Het gerucht gaat dat hij indertijd ook nog heeft geadviseerd bij de betalingen aan Victor Baarn en later bij de steekpenningenaffaire rond de F-16, F-23 en Jack de Fwies.