Wegkijker trouwt haatzaaier

‘Het was meteen kankerraak’

Het heet een onmogelijke liefde te zijn. Ron (33) behoort immers tot de haatzaaiers, terwijl Liedewij (27) een wegkijker is. Toch is het stel inmiddels een halfjaar samen.

“We zagen elkaar bij de demonstraties toen ze hier in Budel een nieuw asielzoekerscentrum wilden vestigen”, vertelt Liedewij. “Ik geloof in gelijke rechten en menselijke opvang voor zij die uit een afschuwelijke situatie komen.”

Ron gnuift als hij het hoort. “Terwijl ik daar juist stond om te laten horen dat het volk niet meer pikt wat die Euromaffia en policorgekkies ons proberen op te dringen. Maar goed, net toen ik riep: ‘DAAR MOET EEN PIEM…’ keek ik haar in d’r ogen.”

“Ik keek hem aan in die donkere ogen, en toen liet ik mijn bord met ‘Wilders Fascist’ zakken. Tussen ons in ontplofte een strijker, maar toen de rook opklaarde liepen we al naar elkaar toe”, zegt Liedewij.

“Het was meteen kankerraak”, voegt Ron eraan toe.

De eerste weken waren absoluut niet gemakkelijk. “Ik kom uit een traditioneel wegkijkend nest”, legt Liedewij uit. “Ik heb geleerd dat je mensen moet beoordelen op hun individuele daden, en niet als groep. Verder gingen we natuurlijk naar de wegkijkende bakker. Het was uitgesloten dat je bij de haatzaaiende bakker je fascistisch halfgesneden wit haalde.”

“En die policor-pompoenzaad-troep kwam er bij ons dan weer niet in”, zegt Ron.

Waarom werkt het dan toch tussen deze twee?

“Omdat we gewoon accepteren dat ik het morele gelijk aan mijn zijde heb, hè schatje?”, glimlacht Liedewij. Ron knikt en kijkt weemoedig uit het raam. “Ik stem tegenwoordig rechts van het midden. Maar schrijf dat maar niet op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ron de haatzaaier kijkt op de foto zijn wegkijkende Lidewij aan met een blik alsof hij weet wat hij voor vlees in de kuip heeft, carnal knowledge, er was dus al vleselijke gemeenschap vóór het huwelijk. Lidewij ging dus niet maagdelijk het huwelijk in. Maar dat zal Ron de reet roesten: hij was ‘de eerste’. zei ze. Een wegkijkend leugentje om bestwil.

Reageer
gravatar

Hallo Outsider, welke vent verwacht er nog een maagd te trouwen in dit land? De HPV-vaccinatie is vanaf 12 jaar. Waar kom jij vandaan? Syrië?

gravatar

Ennuh, als linkse, en dus met het emanciepatievirus besmette, gekkies onder elkaar: zou Liedewij niet meer reden hebben zich zorgen maken over waar Ron met zijn IQ van 75 zijn piemelemuis allemaal ingestoken heeft.

gravatar

Ik denk dat het neerkomt op type Arie Slob: altijd wel wat te zeggen, maar nooit een keer je gelijk halen.

gravatar

UPDATE: Ron en Liedewij hebben vanwege een probleem met kinderen krijgen een 2 Syrische oorlogsvluchtelingetjes geadopteerd. Liedewij leest hen ‘s avonds voor uit het verzameld werk van Jesse Klaver, wanneer ze slapen legt Ron vervolgens een varkenskop in bed. Op deze manier hopen ze twee bewuste wereldburgers op te voeden die ‘s ochtends helpen bij de voedselbank en ‘s avonds met wat vrienden de banden met ISIS onderhouden. It’s a small world, after all.

Reageer
gravatar

Wie je bent? Iemand die belachelijk veel likes krijgt voor een allesbehalve grappige grap of opmerking. Al geldt dat ook voor de reactie van Cupido hieronder. Als je er eenmaal op gaat letten zie je dat fenomeen vaker valt me op.

gravatar

@Scepticus, met zo een naam mag u dat vinden. U krijgt van mij een upvote. Ik wens u veel succes met uw verdere reacties op het de Speld forum!

U vriendelijk groetend,
De heer Koekoek

gravatar

Wat aardig van je Koekoek. Omdat je zo aardig bent geef ik – in de vorm van wij natuurlijk – jou ook nog even acht up-votes.

gravatar

Toch netjes dat roeptoeterende Ron eerst de zaken w ettelijk netjes regelt voordat hij de daad bij het woord voegt. Zie de reactie van L. de Behanger.

Gatver, pompoenbrood, je zou er rechts van worden. Daar moet een piemel in.

Reageer
gravatar

Maar wat ik mij dus afvraag: hoe moet ik me zo’n halfgesneden wit voorstellen? Is het dan vanaf de bovenkant tot halverwege ingesneden? Of is bv. de helft van het brood gesneden en de andere helft niet? Maar welke helft dan??
Op deze manier levert zo’n bericht meer vragen op dan antwoorden.

Reageer
gravatar

Ziet er nogal uit als een praktische vraag Doemdenker, oordelende naar de syntaxis. Een tikkel een bète vraag ook, vandaar.

Maar ja, ome Martinus stelde al: De schrijfmachine mijmert gekkepraat. Lees maar, er staat niet wat er staat.
En dan even knipperen met de ogen en de bèta’s bij Rijkswaterstaat zetten een forse brug over de Waal. Een praktische oplossing voor al die onduidelijkheden. Daar heb je wat aan.