Bron Flickr - Facemepls - CC - BY

ADO-eigenaar Wang dwingt fans tot Dalai Lama-geluiden

‘Racisme moet Chineser’

ADO-supporters moeten hun racisme voortaan uiten op Chinesere wijze. Dat heeft de Chinese eigenaar Wang laten weten aan de clubleiding.

Wang is zich rot geschrokken van de oerwoudgeluiden vorige week tegen Ajax: “De idioten die dat roepen, moeten goed beseffen dat racisme jegens zwarte mensen helemaal niet leeft in China. Daarmee boor je geen nieuwe markt aan. Als je ADO echt in mijn land op de kaart wilt zitten, zul je de Dalai Lama moeten beledigen. Dat is kwetsen met visie.”

De kwestie-Tibet is volgens Wang niet het enige onderwerp waarop de ADO-aanhang zich zou moeten profileren: “Ik heb elf miljoen in deze club geïnvesteerd, maar op de tribunes hoor ik nooit spreekkoren die de legitimiteit van Taiwan in twijfel trekken. Dan denk ik, waar zijn jullie mee bezig?”

De eigenaar stoort zich ook aan supporters die de scheidsrechter uitschelden voor hondenlul: “Daarmee raak je vervreemd van je afzetmarkt. In China is het hoogst ongebruikelijk om de arbitrage uit te maken voor een gerecht.” De oerwoudgeluiden zijn volgens Wang pas weer toegestaan vanaf 8 februari. Dan begint in China het jaar van de aap.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor ADO is de situatie inmiddels zo precair dat de salarissen van komende maand mogelijk niet betaald kunnen worden.

De club uit Den Haag zal worden teruggezet naar categorie 1 van de KNVB, de club van ‘financiële zorgenkindjes’ in het betaalde voetbal.

Reageer
gravatar

Is dit artikel echt nodig? Is het soms leuk om mijn kluppie Ado Den Haag te bashen? Afgelopen zondag hebben we met 2-1 van Cambuur gewonnen.

Flauwe grappen maken is niet op z’n plaats.

Corrie.

Reageer
gravatar

Gast, kennen die uit de Haag dan niet gewoon d’r eiige clubbie onderhouden?? Motte ze daarvoor iemand van de andere kant van de wereld hebbe? Haagse Harrie zou zeggen: ‘kankesepotters’.

Reageer
gravatar

Tibetaanse Gast,

Haagsche Harrie is niet meer (God hebbe zijn ziel), en dergelijke prietpraat uit jouw mond zou Harrie op zeker niet hebben geventileerd.

Waarschijnlijk zou Harrie je naar een willekeurig Haags ziekenhuis hebben verwezen, om je met één klap je eigen risico te laten inleveren.

gravatar

Hij heeft natuurlijk een punt. Die man steekt miljoenen in de club en hij krijgt er niets voor terug, dat kan natuurlijk niet.
Ik begin maar vast: de Dalai Lama is een teringmongool waar alleen hersendode zweefteven achteraan kwijlen.

Reageer
gravatar

Met honden in China is het als met varkens en kippen in Nederland: niets wordt weggegooid, dus ook geen penis. In een beetje Chinees restaurant ontbreekt dit gerecht niet op de kaart. Zoals in Spanje ook de ballen van een vers gevelde en gevilde stier uit de arena op de kaart van restaurants prijken: Cojones de toro fritos.

gravatar

Hondelulle? Staat niet op de káâht.

Deíze weík hebbe wè un pôgsie Adeau Adeau met gebakke plinte in de anbieding.

Met nassie, bámie of witte rès.

En hebbie klène kindere? Die kenne gratis en voah nop komme speíle in ons nieuwe ballegraf.

De Belsjineis: Lekkâh!

(auk op zondag aupe)