Max (2) vermoedt dat infantiel pratende tante niet helemaal lekker is

‘Kijk, een woef-woef’

De 2-jarige Max uit Sliedrecht vermoedt dat er iets goed mis is met zijn tante Marie (47). Ze heeft een zeer gelimiteerde woordenschat, snapt niets van persoonsvormen en praat met een bizar hoog stemmetje.

Toen zijn tante hem onlangs kwam ophalen van de peuterspeelzaal, besefte Max hoe ernstig de situatie was. Zodra ze een hond zag lopen, begon tante Marie te roepen: “Kijk, een woef-woef! Doe eens kijken, Max! Gaat Max woef-woef aaien?” Max verbeterde haar: “Hond.” Daarop begon zijn zwakzinnige tante in haar handen te klappen. “Ja hè, ja, ja! Hondje doet woef-woef, hè? Ja! Ja!” riep ze.

Volgens Max was het een hartverscheurend gezicht. “Die arme vrouw heeft dringend hulp nodig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gaat Max een beetje boosie boosie doen? Tante Marie doet dat toch ook niet? Max gaat woef-woef maar even aaien. Daar wordt Max weer blij van. Ja! Ja!

Reageer
gravatar

Toen ik twee was, dacht ik nog niet zo als Max maar als jonge kleuter vroeg ik me inderdaad af waarom mensen zo stom tegen me praatten. Doe normaal, dacht ik dan. Voorzover ik me het kan herinneren, maakten mijn ouders zich er niet schuldig aan.

gravatar

Max is, gezien de foto, nog niet voldoende behaard om blanke vla enig houvast te geven. Maar het is goed mogelijk dat het kereltje boter op zijn hoofd heeft. Zijn denigrerende opstelling naar zijn ongehuwde tante doet zulks vermoeden.

gravatar

Hahahahhahahahhaaahhaahahhaahaa
hahahaaha haahaaa haahahaaahaaaahaaa haahah aahaahhaa,
sinds 1952 kom ik al niet meer bij van de grap, en toen was ik nog niet eens geboren.

Reageer
gravatar

Ook zeer interessant; dit duidelijke voorbeeld van communicatie op de leeftijd tussen 4 en 6 maanden. Deze uitzonderlijke gevallen van retardatie komen óók op volwassen leeftijd voor. Behandeling hiervan is mogelijk doch valt buiten het eigen Risico van € 385,– en geschiedt alleen intramuraal en uitsluitend op verwijzing van huisarts, verloskundige en logopedist. .

gravatar

Max heeft een brede kennis van de Nederlandse taal en haar toepassingen, niet ongewoon voor een wonderkind van 2 jaar. Hij heeft echter nog geen inlevingsvermogen in de gedachten- en gevoelswereld van vrijgezelle meisjes van omstreeks 40, die hun erotische behoeften sublimeren en projecteren op peuters. Daar hoort een onvolwassen woordkeus bij, als vrijwaring voor de afwezigheid van een volwassen benadering. Allemaal erg onschuldig, maar tante moet zorgen dat zij binnenkort eens goed verwend wordt, m.a.w. ‘onder de mensen komt’. Dan is het snel gedaan met dit soort -licht debiliserend- taalgebruik.

Reageer
gravatar

Nee Max,

in dit geval is het woord gebruikt in de derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd en daarmee is de juiste vervoeging “verbetert”.

Vereenvoudig de zin maar eens door de bijzin weg te laten, dan krijg je “max verbetert zijn tante overal in”.

Dat in dit geval “verbeteren in” niet correct is, wordt dan weer gemakshalve over het hoofd gezien.

Maar da’s logisch.

gravatar

Haha…idd ..ik had er altijd ook zo’n ontiegelijke hekel aan…die gemaakte woordjes.
Het meest ergerlijke woord was jayjajs. Dat waren de botsten van moedertje lief. Pff vreselijk.

Reageer
gravatar

Nieuwe bezems vegen schoon.

Misschien kan hij ook wat doen aan andere Jip-en-Janneke-taal, tot aan de NOS aan toe.

– Je-je-je-taal. Alles in de 2e persoon enkelvoud.
– Gisteren begint. Alles in de tegenwoordige tijd.
– Samen gestel de woord en, wat zijn dat?
– OMG! Lekker in het wiekkent met de kits naar de welnes geweest! Vet koel, best wel sjil, en net echt.

Reageer
gravatar

Ondanks al haar gebreken, begrijp ik toch wel wat tante Marie bedoelt. Met zijn uitgebreide vocabulaire moet Max dat toch ook wel hebben begrepen, dunkt mij. Dus graag een beetje clementie met deze lieve tante. Als vrouw alleen heeft ze het toch al erg moeilijk, vermoed ik.

Reageer
gravatar

47 en tante van een tweejarige: haar zus is een nakomertje OF haar zus heeft verschrompelde eierstokken laten bevruchten. In beide gevallen had een abortus [van Marie welteverstaan] de enige verantwoorde oplossing geweest.

Reageer
gravatar

Dit kan je als volwassen mens gemakkelijk veranderen, wanneer je iemand boven een kinderwagen hoort vragen: Waar is hij/zij dan?
Gewoon zeggen: U bent toch niet blind, u ziet hem/haar toch in de kinderwagen zitten/liggen!

Reageer
gravatar

Beste Koekoek,
Even voor de goede orde: ik ben Max. Waarom schrijft u i.p.v. ‘jouw’ ‘jou’. Ik snap dat niet. En ik begrijp het evenmin. Hebt u niet zo goed opgelet op school?

gravatar

Geachte Max van Grammernazi,

Die fout is u erg goed opgevallen. Mag ik u erop attenderen dat snappen en begrijpen syniemen van elkaar zijn. Het is dus niet nodig ze beide te noemen.

U bent pas 2 jaar oud, maakt u er geen zorgen over. Kennis komt met de jaren.

M.v.g. Koekoek.

gravatar

Die typfout is je goed opgevallen Max! Puik werk! 99% van de lezers begrijpt het overigens wel.

Je tante komt je zo ophalen. Tot maandag!

gravatar

U bent geen veertig, maar aan uw dwaze hoofd te zien twee keer zou oud. Ik heb niets tegen mensen van tachtig, maar zeg het gewoon eerlijk dat u al oud bent.

gravatar

Tis maar goed dat de hond geen grote of kleine boodschap deed anders was Max peuterlijke gene tot ongekende hoogte gestegen en wilde in z’n toekomstge schoolcarrière geen hond meer bij Max komen spelen

Reageer
gravatar

Ik ben Max, maar reageer onder mijn schuilnaam. Wat jammer dat U uw reactie begint met ‘Tis’. Dit woord ken ik niet. Misschien bedoelt U ” ‘t Is “?

gravatar

Max haalt echt alles uit de kast om zijn tante in een kwaad daglicht te stellen, en dat alleen maar omdat hij niet nóg een lollie mocht tijdens het laatste logeerpartijtje.

Het is me er eentje hoor, rakker.

Reageer