Bron Wikimedia - Henkvd - CC - BY

Geldermalsen dit jaar gastheer van eerste Intolerancepride

Feestelijke boottocht in het teken van onverdraagzaamheid

Op zaterdag 11 juni 2016 vormt de gemeente Geldermalsen het decor van de eerste Intolerancepride, een feestelijk evenement dat geheel in het teken staat van onverdraagzaamheid. Hoogtepunt van de dag vormt een bonte boottocht, waarbij intolerante mensen in het openbaar uiting kunnen geven aan hun intolerantie.

Organisator Horst Francken is blij dat zijn ‘soort’ een eigen feestdag krijgt. “Ik merk om me heen dat er anno 2016 nog altijd veel intolerantie is jegens intolerante mensen. Als ik in het openbaar laat merken hoe intolerant ik ben, krijg ik te maken met verwensingen en soms zelfs met fysiek geweld. Maar ik mag er toch ook zijn?”

Op de Intolerancepride, waar Francken minstens tienduizend intolerante Nederlanders verwacht, zal de rivier de Linge het decor vormen van een bijzondere boottocht. Francken: “Elke boot zal een eigen thema krijgen. Zo komt er bijvoorbeeld een boot met mensen die iets tegen gluten hebben en een boot vol blanke mannen die specifiek een hekel hebben aan Eritreeërs. Ikzelf sta op een boot met mensen die een hekel hebben aan wegkijkers en multiculti-flauwekul.”

Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor andere culturen bij de Intolerancepride. Zo vaart ook een bootje mee voor vluchtelingen die intolerant zijn jegens homo’s. Francken: “Maar deze boot vaart wel op gepaste afstand van onze boot en de boot met homo’s die biseksuelen haten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er vaart een boot met “vluchtelingen” die intolerant zijn tegen homo’s.
En er vaart een boot met “vluchtelingen” die intolerant zijn tegen vrouwen.
En er vaart een boot met “vluchtelingen” die intolerant zijn tegen niet-moslims in het algemeen.
En er vaart een boot met “vluchtelingen” die intolerant zijn tegen Joden in het bijzonder.
En er vaart een boot met “vluchtelingen” die intolerant zijn tegen de westerse samenleving maar wel graag een uitkering voor het leven, huis (met tuin)(nu), baan, auto en blanke vrouw krijgen.

Reageer
gravatar

Die moderne zaken zijn maar niks. Vroeger werd je gewoon afgerost als je afwijkend gedrag vertoonde. Zo wist je gelijk dat je anders was.
Die mietjes van tegenwoordig met intolerantie en zo.

Reageer
gravatar

Maar dat is toch precies wat er nu ook gebeurt?

De alla akbarbaren / rapugees rossen toch ‘gewoon’ homo’s af?
En treiteren ze op alle mogelijke manieren in de opvangcentra?

Daarom mogen zij fier voorop lopen met hun 2 miljoenen in de intolerantieparade.
Als dank voor hun verdiensten.

En wij staan daar dan dankbaar naast met bordjes ‘Refugees Welcome!’
Omdat onze cultuur en maatschappij zó verrijkt wordt met de aanwinst van al die ‘apothekers uit Aleppo’, ook wel bekend als geitenneukende gnomen.

gravatar

Lastig om dat in één plaats als Geldermalsen te willen doen.

Hoe brengen we namelijk één parade bijeen van tienduizenden rapugees uit meerdere steden als Köln, Hamburg , Stuttgart, Helsinki, Zürich, enzovoorts?

Zou qua aantal toch een geslaagd evenement zijn.

Wel alle vrouwen binnen houden en luiken voor de ramen.

Is hier nog subsidie voor? Uit een cultureel potje, of uit ontwikkelingshulp?

Wij als Nederlanders kunnen namelijk nog veel leren van de geitenneukerscultuur.

Reageer
gravatar

Ga je nou in alle talen dom lullen hou daar eens mee op Kutmens. Koop gewoon een geit om je frustraties op uit te leven knapt jouw soort van op.
Doei.

gravatar

Geachte pragmaticus,
Mag ik aan u vragen waarom u schrijft dat alles aan te leren is en dan heeft u het over een zin met een hoofdletter te beginnen. Maar zelf doet u dat ook niet. Wel eens gehoord van de pot en de ketel of van de blak en de splinter?
Prettige dag verder!

gravatar

Ik pleit voor intolerantie voor lieden die “wat” schrijven waar “dat” dient te worden gebezigd en die intolerant zijn tegen iets, daarbij te kennen gevende dat ze eigenlijk tolerant zijn.

gravatar

Ik ben ook intolerant tegen mensen met een lichte vorm van Dyslectie, en ja dit woord moest ik met de welbekende zoekmachine opzoeken. Dus ik ben intolerant tegen mijzelf. Met rekenen hoef ik niet na te denken dat gaat automatisch en niet zoals ik op de lagere school moest leren rekenen, maar daar heb ik een eigen manier voor ontwikkeld wat voor mij logisch is.