40.000 jaar oude grotvlog gevonden in Ethiopië

Archeologen spreken van oersaaie vondst

In een grot in Ethiopië is een vlog gevonden van minstens 40.000 jaar oud. Het videodagboek wordt al millennia geprojecteerd op een rotswand. De grotvlog toont de dagelijkse bezigheden van een jager-verzamelaar op 18 oktober 39.421 voor Christus. Archeologen noemen de vondst oersaai.

De Britse archeoloog Jim Stanbrick is lid van het onderzoeksteam dat de prehistorische vlog ontdekte: “De beelden geven een uniek inkijkje in het dagelijks leven van mensen die 40.000 jaar geleden leefden. Afgaande op deze grotvlog was het bestaan van die mensen totaal niet boeiend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk eens goed naar het gezicht op de afbeelding hierboven en let vooral goed op die prominente neus en die hoge haar inplant. Valt het jullie ook op? Deze jager-verzamelaar is een verre voorvader van Willem Holleeder. De enige reden dat die grotvlog niet boeiend is omdat hij de samensteller heeft gewaarschuwd dat het beter voor zijn eigen gezondheid is niet al te interessante details te filmen.

Reageer
gravatar

Gezien het tijdperk van aanmaak denk ik hier toch aan een pithecantropi quasi erectii, de referentie naar Willem Holleeder is dus zeer relevant. Volgens mij is Willem H. (net zoals ook zijn neef Ötzi) ooit tijdens een rooftocht in een gletscherspleet gevallen en bij het smelten van die gletscher door vastgoedmagnaat op wintersport Endstra gevonden en mee naar huis genomen. Endstra heeft niet veel plezier beleefd aan zijn adoptief kind. Maar dat wisten jullie al.