De Speld Kerstpuzzel: waar hoort het getal 17?

Kun jij de kabouter bevrijden voor de snoek hem te grazen neemt?

Slechts 2% van de mensen kan deze puzzel binnen vijf minuten oplossen. Gelukkig heb jij de hele Kerstvakantie de tijd. Let op! Rood doet niet mee. Nogmaals: help alsjeblieft die kabouter. Hij wil eruit.

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en  De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je moet groen bij rood wel optellen. Vervolgens neem je een rechte bocht vanaf de dode hoek links. 3 hoef je niet in te vullen: 6 is natuurlijk een kiloveter. als je dan het kabouterpad volgt maar wel afsnijdt bij de totempaal (die je in stap B hebt geplaatst) dan kan je over de snoek onderdoor lopen om vervolgens linea recta in de soep te stappen. De oplossing is dus om niet eerst op zoek te gaan naar de soep want dat leidt tot een visuele cirkel,.

Reageer
gravatar

Simpel. Met paardesprong naar boven, via de toren opzij en dan met de Koning richting pion. Hier staat dan 17. Wat de kabouter daar dan aan heeft weet ik eigenlijk niet.

Reageer
gravatar

17 is een heilig getal. Het is de gemiddelde temperatuur in Nederland in 2017. In dat jaar wordt de 17-jarige Marrit Steenbergen wereldkampioene wisselslagzwemmen en staat Nederland 17-de op de FIFA-ranglijst. Tom Dumoulin wint de 17-de etappe van de Tour en Peter-Jan Rens zal zijn 17-de Twittervolger verwelkomen.

Reageer
gravatar

zucht… ik trek m’n handen ervanaf tis je kind me neus tis geen kind meer hij is goddomme gewoon niet goed in de kop. van de pot gerukt. Had de kinderarts op het consultatieburo het toch goed gezien 45 jaar geleden.
ik wilde er niet aan maar hij had gewoon gelijk

gravatar

De kabouter bevrijden? Linke soep. Maar, zebra: ga op je strepen staan. Ofwel: durf je nek uit te steken. Doe iets koens, dat is het omgekeerde van snoek. Daaruit blijkt dat die vissen laffe beesten zijn. Niet voor niets duiken ze constant onder. Het antwoord is trouwens Bestek’81.

Reageer
gravatar

Ik concludeer hieruit dat u een chronische angst voor ingewikkelde zaken heeft. Ik raad u dan ook aan om puzzelbeurzen, academische discussies en exposities over de oud-Egyptische tijd te vermijden.