Munsterman: ‘Sinds ik weg ben gaat het rampzalig met FC Twente’

Oud-voorzitter doorbreekt het stilzwijgen

Voor het eerst sinds zijn veelbesproken vertrek heeft Joop Munsterman, oud-voorzitter van FC Twente, zich openlijk uitgelaten over de chaos bij de Enschedese voetbalclub. Munsterman hekelt de wijze waarop zijn meesterwerk te gronde is gericht: “Enorm pijnlijk om te zien hoe ze zijn afgegleden.”

“Sinds mijn vertrek verkeert FC Twente continu in zwaar weer”, zegt Munsterman hoofdschuddend. “De club hangt nu alwéér puntenaftrek en een geldboete boven het hoofd. Tot overmaat van ramp is de proflicentie voorwaardelijk ingetrokken. Toen ik de club nog onder mijn vleugels had, was er geld zat en stond de proflicentie geen moment ter discussie.”

Naar wedstrijden gaat Munsterman nog wel, maar het kost hem steeds meer moeite. “In mijn tijd speelden we hier Champions League-wedstrijden. Toen kwamen Internazionale en Tottenham Hotspur op bezoek. Nu vecht de club tegen degradatie.”

De oud-voorzitter zegt er een hard hoofd in te hebben dat Twente zich de komende jaren gaat plaatsen voor Europees voetbal. “Ik vraag me af hoe de beleidsbepalers die hiervoor verantwoordelijk zijn zichzelf nog durven aankijken in de spiegel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze man is echt totaal gestuurd en van het pad af. Hij is mede verantwoordelijk voor de grootste malaise in Twente ooit na de vuurwerkramp.
Hij kan niet meer anders dan deze totale onzin uit te kramen waar anderen keihard aan het knokken zijn om hele gezinnen niet in de bijstand te doen laten belanden

gravatar

snapt niemand dan dat speld alleen satire brengt….
Lees dat iemand zegt dat speld ook serieus nieuw brengt, nou de serieuze tint zit hem alleen soms in de reacties 😀

Reageer
gravatar

Ga weg! Wat een opmerkingsgave Bart; de tranen van ontroering schieten mij spontaan in de ogen. Dat ik dit nog mag meemaken. Gedenken wij nu echter ook even -in één minuut stilte- ook de vele honderden (of duizenden?) geïnspireerde bijdragen aan deze kolommen, die spoorloos verdwenen in de labyrinten van de Speldredactie. Bijna zoals de Argentijn Julio Poch altijd zijn passagiers kwijtraakte, boven open zee en ze nooit meer terugvond. Denk daaraan Bart. Gelukkig heeft Joop Munsterman nooit zijn vliegbrevet gehaald.

gravatar

Zo is het Bart,

Hier heeft heer Outsider een punt. Na diverse moties van afkeuring, ingediend door menig reactant, die allemaal oproepen tot openbaring van deze op schrift gestelde hoogstandjes, plakt men in de krochten van ‘Spelds kantoor nog steeds stevig tegen elkaar aan. De hautaine inslag, welke er ten kantore ten principale hoog gehouden wordt, maakt dat men nooit zo hoog vliegt als men zelf vindt. Men zweeft hooguit een beetje, maar moet blijven uitkijken voor de stoepranden.

gravatar

Compliment Trendvolger, ik had het niet beter kunnen verwoorden. U heeft alles in u om van “Trendvolger” tot “Trend-setter” uit te groeien. Ik ben overigens benieuwd of er van nu af aan (selectief) meer van onze bijdragen zullen “verdwijnen”. We zullen zien. Dus, redactie: pas op met stoeprandjes.

gravatar

Och heer Outsider, laten wij ons modest doch oprecht opstellen, temeer wij anders te prominent op de radar ten kantore verschijnen.

Voor men het weet hangt er een ban voor het leven aan onze broek, en dat mogen wij eenieder -en Bart in het bijzonder- juist in deze tijden niet aandoen.

gravatar

Laatste alinea: “Ik vraag me af hoe de beleidsbepalers die hiervoor verantwoordelijk zijn, zichzelf nog durven aankijken in de spiegel”.
Nou dat lukt dus niet; vampiers hebben immers geen spiegelbeeld. De beleidsbepalers hebben FC Twente leeggezogen en nu is de club ondood. Professor Van Helsen is al met een zilveren staak onderweg. Er wordt nu wanhopig gezocht naar een donor/sponsor: Bloedbank Sanguin een idee?

Reageer
gravatar

Een uitstekend idee Luistergoeroe, gelieve echter mijn naam voortaan als O-b-s-e-r-v-e-r te spellen, want Oberver wekt onprettige associaties met courante begrippen uit de jaren ’40 – ’45; toen alles met “Ober-” fatale gevolgen had voor mens en milieu. Verder valt mij op dat uw repertoire tamelijk eenzijdig is. Een running gag of een principiële insteek?

gravatar

Beste Observer,

Het woord laat ik graag aan een ander, zonder dat mijn woordenschat als beperkt kan worden gezien. Ik draai slechts de kraan open als het ware.

gravatar

Ik snap de eerste vijf reageerders niet. Joop Munsterman heeft toch gelijk? Bovendien weten jullie net zo goed als Corrie van hiernaast en als ik dat De Speld regelmatig serieus nieuws brengt. Als je niet inziet dat dit bericht ook een serieus bericht is, dan heb je iets echt niet goed begrepen.

Reageer
gravatar

Maar: moet het hier echt weer over voetbal gaan? Terwijl Pechtold in de Metro van vandaag over Wilders zegt dat hij de langst zittende plucheplakker is en een van de weinige parlementariërs die nooit van zijn leven een echte baan heeft gehad. Maar ja, dat zal voor dit fan-zine van Corrie wel weer veel te links zijn.

Reageer
gravatar

Luister es Maarre,

Slaapdronken dooies moet je nooit tot leven wekken. Voor je het weet krijgen we dat achterlijke gereutel weer over ons uitgestort, terwijl die gozer zelf vindt dat ‘ie zo lekker gewoon is gebleven.

gravatar

Nou Nou Nou wat negatief weer.

Munsterman heeft het spiegeltje precies voorafgaand aan dit interview waarschijnlijk nog gebruikt. Geheel in lijn met Wendy van Dijk die dat ook niet doet.