‘Trump scheert alle vooroordelen over één kam’

Concurrent Cruz waarschuwt voor stereotypering van stigma’s

Volgens de Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz maakt zijn concurrent Donald Trump zich schuldig aan het stereotyperen van stigma’s: “Hij scheert alle vooroordelen over één kam.”

Cruz vindt dat Trump vooral een eenzijdig beeld creëert van vooroordelen over moslims. De steenrijke presidentskandidaat zou geen rekening houden met de grote diversiteit en veelkleurigheid van de stigma’s die aan moslims kleven. Cruz: “Als je alle moslims telkens wegzet als extremisten, bestaat het gevaar dat je voorbijschiet aan het feit dat ze ook primitieve en barbaarse vrouwenhaters zijn, om maar iets te noemen.”

Ook de kortzichtige stereotypen die Trump gebruikt voor vrouwen, homoseksuelen en buitenlanders, kunnen Cruz niet bekoren. Hij pleit daarom voor meer nuance: “Het is onze gezamenlijke taak om een zo volledig mogelijk archetype te schetsen van alles wat afwijkt van de blanke, heteroseksuele, christelijke, Amerikaanse man.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij het zappen zag ik en stuk van de Kerstrede van zijne Koninklijke Hoofsheid. Wéér viel mij op hoezeer Z.K.H. op Donald Trump lijkt. Ik bedoel maar te zeggen dat geld, vooral véél geld, rijke mensen op elkaar doet lijken.

Reageer
gravatar

Beste Ely,

Bedenkt u dat er alhier om een uiterst serieus onderwerp gediscussieerd wordt, dus een ban op Facebook is zo gek nog niet.

Maar praat u vooralsnog verder, ik luister.

gravatar

Heerlijke vergelijkingen van Trump. Hij mag trots zijn op zijn voorouders.
Was Amerika in eerste instantie geen strafkolonie waar misdadigers, moordenaars en verkrachters heen werden gestuurd?

Reageer
gravatar

Eppootje; de categorieën waar jij op doelt gingen doorgaans naar strafkolonie Australië. Amerika was het land waar je naar toe e-migreerde als er in Europa geen droog brood meer viel te verdienen. Veel Ieren met hongersnood, Nederlanders met VOC-genen, Italianen met Maffia, Duitsers met Nazi’s, Chinezen met gokschulden, maar relatief weinig Fransen en Belgen. Zo werden de VS het land van multinationals en graaibankiers. En daar zijn ze nog steeds trots op ook: “God bless America”.

gravatar

Botte Tukker, vanwaar die behoefte om achter jouw botte Tukkerschap, nog ‘v/h Groninger’ toe te voegen? Is gewoon ‘Tukker’ al niet bot genoeg? Heimwee naar de aardbevingen in Stad en Ommelanden?

gravatar

Ha,
als er in het westen een inhalige schreeuwlelijk aan het roer komt, dan herstelt dit wel enigszins de oost-westverhoudingen. Waarschijnlijk kunnen deze rakkers wel uitstekend met Poetin door één deur.

Nuance is niks voor wereldleiders…

(Iemand mijn teiltje ergens gezien?)

gravatar

Trump is het levende voorbeeld dat geld en intellect vaak omgekeerd evenredig zijn aan elkaar.

Ikzelf ben een levend voorbeeld van het tegenovergestelde.

Corrie daarentegen is helemaal geen voorbeeld.

Reageer
gravatar

Toch enigszins een zwaktebod, Wiemersma, om daar nou weer Corrie aan heur haren bij te slepen. Je was zo goed bezig met de polaire financiële tegenstelling tussen jou en MacDonald Trump.
Maar los daarvan, Amerika is het land van onbegrensde mogelijkheden: als een randdebiel als Reagan president kon worden en een troglodiet (met stropdas) als Trump multimiljardair, bestaat dáár geen logische samenhang tussen enerzijds ambt en inkomen en anderzijds IQ en/of basale sociale intelligentie.