Erdogan noemt Poetin dictator; Poetin noemt Erdogan dictator

Turkse president haalt fel uit; Russische president haalt fel uit

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft fel uitgehaald naar het regime van de Russische president Poetin. De Russische president Vladimir Poetin heeft fel uitgehaald naar het regime van de Turkse president Erdoğan.

Volgens Erdoğan is zijn Russische collega een schijndemocraat: “Poetin is een populist van het ergste soort. Hij zet zijn bevolking op tegen minderheden in zijn eigen land als hij daar politiek mee kan scoren. De media zijn totaal niet onafhankelijk en de verkiezingen verlopen niet eerlijk. De Russische president is een op macht beluste dictator.”

Volgens Poetin is zijn Turkse collega een schijndemocraat: “Erdoğan is een populist van het ergste soort. Hij zet zijn bevolking op tegen minderheden in zijn eigen land als hij daar politiek mee kan scoren. De media zijn totaal niet onafhankelijk en de verkiezingen verlopen niet eerlijk. De Turkse president is een op macht beluste dictator.”

Erdoğan neemt geen blad voor de mond: “De Russen zeggen dat ze ingrijpen in Syrië om IS te bestrijden, maar we weten allemaal dat ze daar alleen voor hun eigen belangen zitten.” Hij verklaarde niet onder de indruk te zijn van de Russische provocaties: “Wij gaan onze strategie absoluut niet aanpassen.”

Poetin neemt geen blad voor de mond: “De Turken zeggen dat ze ingrijpen in Syrië om IS te bestrijden, maar we weten allemaal dat ze daar alleen voor hun eigen belangen zitten.” Hij verklaarde niet onder de indruk te zijn van de Turkse provocaties: “Wij gaan onze strategie absoluut niet aanpassen.”

Erdoğan vindt dat Poetin strafrechtelijk vervolgd moet worden: “Deze schurk schiet vliegtuigen uit de lucht, meer hoef ik niet te zeggen.”

Poetin vindt dat Erdoğan strafrechtelijk vervolgd moet worden: “Deze schurk schiet vliegtuigen uit de lucht, meer hoef ik niet te zeggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is te triest voor woorden dat een man als Erdogan een groot land als turkije kan leiden. Zoals zoveel islamitische leiders doen zal ook hij in een burgeroorlog uitkomen als hij zo door gaat. Bovendien schijnt hij al meervoudig miljardair te zijn ?????
Tja als de turkse bevolking dat schijnbaar toch accepteert is er weinig hoop….. Turkije is een grote schijn democratie met natuurlijk alleen mannen aan de macht; een langdurige trend is in islamitische landen. Eerste 100 jaar niet bij…

gravatar

Turken zijn door de wereldgeschiedenis heen een onbetrouwbaar en oorlogzuchtig volk geweest.
Erdogan is er een van het ergste soort; hun acties tegen de Koerden en met name de schendingen van de mensenrechten.
En dan nu de laffe Erdogan; die eerst de Koerden bij de turkse grens laat vechten, , en vervolgens als dat niet lukt als “turkse messentrekker en steker” vervolgens snel een Su 24 neerschiet en dan bij de Navo de onschuld uithangt.

GRIEKEN WISTEN HET AL; DOOD AAN HET LAFFE TURKSE…

Reageer
gravatar

Turken zijn niet voor niets NIET TOEGELATEN tot de EU…

Ze zijn de oudste moslim bevolking op deze aarde. Kijk in de wereldgeschiedenis is hoe ze dat in de naam van hun nep god de hele wereld uitmoorden.

Dit is een wortel van het hedendaagse terroristen die voor eens en altijd moet worden weggevaagd net al des tijds in Griekenland.

De “zogenaamde moderne turk” is een truc om de wereld te misleiden. Drinken, roken, varkensvlees eten, doen en vervolgens zijn ze zoals ze zelf zeggen:…

gravatar

Welaan, de waardevolle bijdragen van Reactanten druppelen hier in een gemiddeld tempo van hooguit eentje in de twee uur binnen.

Met een naar zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kampt De Speld met een verstopte afvoer, terwijl de loodgieter momenteel alweer zo’n drie maanden van een welverdiende vakantie ergens ten zuiden van Amsterdam geniet.

Gelukkig komen er vakmensen uit o.a. Syrië naar ons land, hetgeen nieuwe kansen biedt het e.e.a. weer soepel te laten doorstromen.

Reageer
gravatar

D.w.z. A L S je bijdragen al geplaatst worden!

Ook als je reactanten een likeje wil geven komt het maar al te veel voor dat er geen likeje komt maar je het antwoord krijgt dat je een bepaald commentaar al gereeted zou hebben.

Het begint hier op deze manier waardeloos te worden.

gravatar

Als de helft van de reacties van-voor-door 1 persoon worden gepost snap ik heel goed waar dat “doe es rustig aan met reageren kalm aan haal eens adem tussendoor lees het artikel eerst, niet zo snel etc” vandaan komt.

Daar moet gewoon een stop op. Logisch.

Doei.

@ Trendvolger: de juiste frase luidt overigens: AAN zekerheid grenzende mijn beste, niet NAAR zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Dan weet u dat. Dikke doei.

gravatar

Probleem voor deze 2 dictators is niet zo vreemd:
Dictators kunnen elkaar vaak niet luchten of zien.
Hitler en Stalin hadden ook al mot met elkaar, omdat ze bang waren dat de ander meer mensen om zeep hielp.

Reageer
gravatar

Zowel in Turkije als Rusland tref je vaak verouderde Europese producten aan, zoals een verouderd model Fiat dat nog onder licentie wordt gebouwd door een lokale fabriek.

Dat ze nu de Europese politiek van het interbellum reproduceren is zo mogelijk een nog slechter idee dan dat van die Fiat’s. Maarja, wat van ver komt is altijd interessant hè..

Reageer
gravatar

Uiteraard zou het vingertje van Bert Koenders hier een bemiddelende rol kunnen spelen.

De heren wijzen naar elkaar, en Bert wijst ze de weg.

Laten we hopen dat de heren niet tot de ontdekking komen dat de server van De Speld steeds meer een reactie-etend monster blijkt te zijn, anders schieten ze De Speld ook nog uit de lucht.

@Nerd: wanneer kunnen wij hierin verbetering verwachten?

Reageer
gravatar

Poetin WOEST op Turkije
Rusland zendt een oorlogsbodem naar de Middellandse Zee en heeft alle militaire contacten met Turkije verbroken, nadat een Russisch gevechtsvliegtuig gisteren boven het Syrisch-Turkse grensgebied was neergehaald door Turks luchtafweergeschut. De piloten van de Sukhoi Su-24 wisten hun toestel nog per parachute te ontvluchten.

http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=193907

Reageer
gravatar

Linda, lekker blond popje van me, we kunnen zelf het nieuws wel vinden hoor! En dan via een serieuze bron natuurlijk.

Toch dank voor je Mediagroep propaganda.

gravatar

Anders dan met die linkmiegel van een Recep Tayyip kunnen we van Vladimir zeggen: “What you put in, is what you get out”. Beiden hebben een dubbele agenda, Erdogan zegt zijn vrienden van I.S. te bestrijden na de herhaalde bomaanslagen op Turkse Koerden, maar in werkelijkheid jaagt hij op Koerden in Syrië. Putin zegt I.S. te (gaan) bestrijden maar hij lonkt -na De Krim- met een half oog naar de rest van Oekraïne. Beiden wil je niet als vijand, maar eigenlijk ook niet als vriend. Quid nunc?

Reageer
gravatar

En we zijn zo trots op en blij met onze Turkse dürümpizza Tayyip. Met een beetje goede wil schiet hij nóg een paar Russische toestellen neer en betrekt zo de NAVO in een oorlog met Rusland. Ook Tayyip lijkt onderhevig aan de Mediterrane Macho-koorts die historisch al zoveel oorlogen in de regio veroorzaakte. Alsof we al niet genoeg aan ons hoofd hebben: de ABN wéér naar de beurs, stijging van zeewaterspiegel, stromen migranten, een gekke MP, een lekke AIVD en een wegbezuinigde defensie.

gravatar

Wederom een juiste en heldere uiteenzetting beste Outsider, en ik ben het met je eens.

Maar it takes two to tango, en beide heren hebben elkaar hierin gevonden zo lijkt het.

We hebben vooralsnog de mazzel dat de heren vroeger niet op jazzballet hebben gezeten. Anders zou de één wel eens jaloers kunnen worden op de ander, omdat er altijd iemand’s ego teveel van die enorme spiegel in de studio in beslag zal nemen, terwijl ze gezamenlijk aan de barre hangen.

gravatar

@Witwasserij Paalberg
Heeft iemand teveel op GeenStijl gezeten? Dat taalgebruik…

De dubbele agenda van Putin is btw meer dat Putin voor meer dan 90% de rebellen bombardeert ipv IS, en dus eigenlijk gewoon Assad aan de macht helpt.

gravatar

Ik vind het zielig voor Erdogan, die gemene Putin is nog een kop groter ook, met zijn grote bek. Wed dat ie ook nog het verst kan plassen

Reageer
gravatar

Er gaan geruchten dat Erdoğan in het geheim heeft gedreigd de geldkraan naar Rusland dicht te draaien. Putin zou als reactie daarop hebben gedreigd de gaskraan naar Turkije dicht te draaien.

Reageer
gravatar

Dit is potdorie voor het eerst dat ik het met een van hen tweeën eens ben. Sterker nog, ze hebben beide gelijk!
Waar het neerschieten van zo’n 40 jaar oude Soviët blokkendoos al niet goed voor is.

Reageer
gravatar

Ik vind het zielig voor Erdogan, die gemene Putin is nog een kop groter ook, met zijn grote bek. Wed dat ie ook nog het verst kan plassen