Kabinet noemt IS voortaan Huub

'Wij zullen er alles aan doen om Huub te verslaan'

De Nederlandse regering noemt IS voortaan Huub. Met de nieuwe benaming wil Nederland het signaal afgeven dat het niet buigt voor terrorisme.

Volgens minister Koenders van Buitenlandse Zaken deden de eerdere benamingen geen recht aan de islamitische terreurgroep: “ISIS, ISIL, IS en Daesh impliceren allemaal dat deze terreurgroep een staat zou zijn. Maar dat is Huub niet. Huub is een extremistische groep fanatici zonder enige legitimiteit en wij zullen er alles aan doen om Huub te verslaan.”

Minister Koenders vindt dat de strijd tegen Huub-strijders in een breder perspectief moet worden gezien: “We zullen de strijd aan moeten gaan met het terrorisme in het algemeen, of het nu van Huub komt of van Joris (Al Qaeda, red.), Valerie (Boko Haram, red.) of Willem-Jan (Willem-Jan Venema, red.). Uiteindelijk is het terrorisme onze vijand en niet een specifiek geloof. Deze aanslagen hebben niets met Ronnie te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bijna een meteorologisch benadering van I.S. Ook orkanen, tsunami’s en tropische stormen krijgen een persoonsnaam. Het ziet er naar uit dat Huub lang bij ons zal blijven en voor zwaar weer zal zorgen voor iedereen die niet -van huis uit- soennitisch is. Doet me denken aan een lied van vroeger: “Al die willen ter jihaat varen, moeten mannen met baarden zijn. Jan, Piet. Joris en Corneel, zij dragen baarden en varen veel”. Ziet, zo past ook zelfs de Jihad in onze participatieve samenleving.

Reageer
gravatar

Huub? Je zal die naam maar hebben gekregen van je ouders…
Hebben ze daar al over nagedacht hoe het jou, met die naam, zal vergaan?? Huub dit, Huub dat, Huub zus, Huub zo…?
Noem het gewoon Lullo!!

Reageer
gravatar

🙂 Erg leuk. Maar ook wel een beetje onduidelijk –

Je hebt dus Huub, die aanslagplegers zijn dan Huubcellen en die kregen hun spulletjes van de Huubhub.
Dan heb je gelieerde bewegingen, zoals Huub Haram en HuubHuubHuub Barbatruc: Al Nusra. Nou, geef mij maar Daesh. Alleen al omdat ze het zelf niet zo leuk vinden.

Reageer
gravatar

Ik vind dat Willem-Jan onderschat wordt. Die heeft zich de afgelopen jaren nota bene met staatssteun (o.a. kindersubsidie, studiefinanciering, en zorgtoeslag) kunnen ontwikkelen tot een sluimerend guerillagevaar.

Reageer
gravatar

Wat een onzin, waarom deze groep een andere naam geven, een naam bovendien die in ons land regelmatig voorkomt. Waarmee je dus mensen in ons land kwetst. Noem het beest bij de naam en bindt de strijd aan zonder geneuzel over namen. Is dat nou belangrijk en iets waar onze regering zich mee bezig houdt? Pfff

Reageer
gravatar

Ach Rian, wat zal ik zeggen, met elke 1.000 kg Russische, Amerikaanse, Saoedische, Engelse en Franse bommen die op de burgers in Raqqa vallen, melden zich 1.000 Syriërs bij IND en COA. Het is een perpetuum mobile deze volksverhuizing.
I.S. overweegt daarom haar hoofdkwartier in Molenbeek (België) te vestigen, meer centraal in de EU, dichter bij slachtoffers, bad, bed, brood en uitkering en bovendien wordt de kans op bommen en drones daar een stuk minder.

gravatar

Het is de schuld van de Belgen daarom kun je ze het beste Belg noemen. Ook heb ik het gerucht gehoord dat Trudie van de Speld er iets mee te maken heeft. De bitch!

Reageer
gravatar

Guttegut pik, wat een frustratie toch.

Je zou het eens wat rustiger aan kunnen doen, of beter: met pensioen gaan.

Je doet er niet alleen jezelf, maar ook heel veel andere reactanten een groot plezier mee, echt waar.

Dag pik.

gravatar

Tjonge lezert, wat laat jij je toch in de kaart kijken.

Hou toch op, iedereen weet toch al hoe het zit, mede dankzij die trollenverdelger.

gravatar

Beste Varrink,

Het is leuk bedacht, maar in dit geval opteer ik om Ton Elias op missie te sturen, en in de heilige strijd te gooien.

Als Ton er eenmaal aan de poort rammelt, heeft de afschrikwekkende werking die daar van uitgaat de halve slag al gewonnen.

Daar komt bij dat Ton die jongens gelijk een beetje beschaving kan bijbrengen, door bijvoorbeeld uit te leggen wat LTO Nederland zoal niet voor hen kan betekenen.

http://tinyurl.com/ooyvsdx

gravatar

Ik ben voor.

Dat dekt tenminste de lading die van het onding uitgaat.

Daar komt bij dat de ‘Groep Speld’, ook een uiterst giftig clubje extremisten, het ronselen van vers bloed d.m.v. het aanbieden van een trainingskamp in de vorm van een stageplaats, de confrontatie niet schuwt.

Maar goed: Corrie, fuck Huub!