Plasterk ontkent sterallures: ‘Het is gewoon een hoed’

Maniertjes van minister onder vuur

Nederland lijkt helemaal klaar met Ronald Plasterk. De minister van Binnenlandse Zaken meldt zich regelmatig in de Tweede Kamer met een hoed op, terwijl hij qua wetgeving weinig tot niets presteert.

Politiek commentator Ferry Mingelen sprak zich eerder in felle bewoordingen uit over de extravagante kledingstijl van de minister: “De maniertjes van Plasterk zijn onuitstaanbaar. Hij moet zich niet beter voelen dan de rest. Wat heeft hij nou helemaal laten zien? Zijn superprovincie is mislukt en de AIVD is een puinhoop. Doe dan gewoon lekker normaal.”

Mingelen vindt dat Plasterk als minister een voorbeeldfunctie heeft: “De Nederlandse politiek zit in een diep dal en meneer loopt erbij alsof hij Obama is. Jonge, veelbelovende politici gaan hun idool natuurlijk nadoen. Je moet er niet aan denken dat de raadszalen straks vol zitten met hoeden.”

Tijdens zijn persconferentie sprak ook premier Rutte zich onlangs uit over de hoed van Plasterk: “Ik praat daar wel over met hem, Ronald weet wat ik ervan vind. Maar het is lastig om te bepalen waar de grens ligt. Ard van der Steur draagt graag een stropdas en Bert Koenders een haarband.”

Plasterk ontkent dat hij sterallures heeft: “Ik ben nog steeds dezelfde jongen als in het kabinet-Balkenende IV. Het is gewoon een hoed, ik vind dat mooi”, zei hij in gesprek met PowNed.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het was te voorzien. De ongeremde import van professoren in de Tweede Kamer is mislukt. Wetenschappers hebben vaak last van een nog actief geweten, Joris Voorhoeve van (jawel) de VVD, JP Balkeneinde (CDA), Job Cohen van de PvdA, nu weer Ronald Plasterk, in het politieke circuit gedropt om de geur van vriendjespolitiek en verzwegen commissariaten in de Tweede Kamer te matigen, maar allen gaan kapot aan het onvermogen glashard te liegen. Alleen Neelie Kroes niet, die kwam van Nijenrode

Reageer
gravatar

Zolang Memphis Depay niet met een bivakmuts, Arafatdoek, bomvest en een Kalashnikoff op de training verschijnt, is er geen reden om een hoop tam-tam te maken over diens hoofddeksel dat vaag aan de dakbedekking van minister Plasterk doet denken.
Maar ja, ‘t is blijkbaar nog komkommertijd in de media; het Sectie Stiekem-gate is al bijna weer vergeten.
Alleen de aanslag van I.S. terroristen in Parijs is nu “hot news”. De Schilderswijkse en Rivierenbuurtse fanclubs zijn al gemobiliseerd.

gravatar

Wat ik op Plasterk aan te merken heb is de evolutietheorie waarmee hij heel Nederland wil overheersen. Wij Zeeuwen zijn naar het evenbeeld van God geschapen, al zijn er heel wat gevallenen: dat is het probleem.

Reageer
gravatar

Ach kom nou even….. hebben we niets anders om over te praten?!?!
De hoed van dhr. Glasterk… waar gaat dit over?
Een echt Hollands bemoeizuchtig trekje …..

Reageer
gravatar

Wat slecht van de politiek, als die man z’n hoed mooi vindt, mag die dat toch gewoon vinden. Onnozel dat die politici er zich zo over uitlaten. Het is toch niet zo dat je pas een hoed mag dragen als je zogenaamd iets bereikt hebt!? Onzin gedoe!!

Reageer
gravatar

Als die man zijn hoed vindt, vindt hij zijn hoed toch gewoon mooi? Wat een onzin dat je eerst moet presteren om een hoed te dragen, fucking onzin. De politiek laat zich weer eens van zijn slechte kant zien gatverdamme

Reageer
gravatar

Wat is dit nu weer voor gezeur. Iedereen moet toch zelf weten wat hij draagt of hoe hij er uit ziet. Ongelooflijk gewoon die reacties.

Reageer
gravatar

Ik vind dat we allemaal erg overdrijven. Meneer Ronald (hij wil niet Plasterk genoemd worden maar Ronald) zit gewoon in een moeilijke fase. We moeten niet vergeten dat hij nog erg jong is, hij is immers nog maar 58, in de toekomst kan hij nog veel beter in de wetgeving worden, talent heeft ie. Het slaat nergens op om hem nu op zijn jeugdige stijl af te rekenen… Ronald komt er wel!

Reageer
gravatar

Eh… Ferry M. Het ergste van die man is niet dat niksige baardje maar die marmot op zijn kop. Hij gooit er met de toupet naar!

gravatar

Wellicht dat ome Roon zo’n lekkere kekke baard kan laten staan, en wat minder zou willen lachen. Politiek bedrijven is nu eenmaal een serieuze zaak.

Maar goed, er is nog hoop. De VVD zoekt nog een opvolger voor Loek Hermans.

Reageer
gravatar

Ach, volgens mij heeft Ronald (hij wil niet Plasterk genoemd worden) gewoon een moeilijke fase. Hij is immers nog maar 58, en er worden al wonderen van hem verwacht. Laat hem lekker rustig ontwikkelen in het wetgeven, het komt vast wel goed. Reken hem dan alsjeblieft niet af op zijn jeugdige kledingsstijl.

Reageer
gravatar

Ik vind het allemaal wel zielig voor hem. Ronald Plasterk heeft gewoon een moeilijke fase. Hij is immers nog maar 58… Op die leeftijd kan je nog geen wonderen van hem verwachfen, en moeten we hem zeker niet afrekenen op zijn nog jeugdige stijl. Ik ben er zeker van dat Plasterk in de toekomst weer aan het wetgeven komt.

Reageer