NPO1 verder als themakanaal

Zender maakt plaats voor NPO RTL

NPO1 verdwijnt van tv. De geplaagde zender gaat verder als apart themakanaal op internet. Liefhebbers van programma’s als De Wereld Draait Door, Tekst-TV, Pauw, het NOS Journaal en Studio Sport kunnen vanaf 1 januari terecht op NPO1-24.nl. Op televisie wordt de plek van NPO1 overgenomen door NPO RTL, een nieuwe zender van de Publieke Omroep die herhalingen zal uitzenden van de best scorende RTL-programma’s.

NPO-baas Henk Hagoort denkt dat de stap noodzakelijk is om de kijkcijfers van de Publieke Omroep weer omhoog te krijgen: “Elke democratie is gebaat bij een publieke omroep die de concurrentie aangaat met RTL4. Dat is wat de samenleving van ons vraagt. Als je merkt dat je eigen programma’s die maatschappelijke functie in de weg zitten, moet je daar op inspelen.”

In de loop van volgend jaar zullen de andere twee publieke zenders plaats maken voor NPO SBS en NPO 538. NPO2 en NPO3 gaan dan verder als digitale nieuwsbrief.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het sijt eene serieusch goet plan!

Alsch ‘t gansche soijtje agter eene decoder verdwijnt, ende er eene abonnement aenghehanghen wordt, kunnen alreedsch die forsche gagesch van den Van Nieuwkerkjes van desche werelt g’leyck worden inghetrocken.

Alsch dan ‘t uijtgespaerde bedragh g’leyck wort gebruikt aen ‘t bestrijden van d’armoe slaet men twee vlieghen in eenen klap.

Den Heeren Spelt sijn gepreezen!

Reageer
gravatar

NPO2 en NPO3 Nieuwsbrief
Geef je nu op voor de vernieuwde NPO2 en NPO3 Nieuwsbrief en ontvang met enige regelmaat nieuws van NPO2 en NPO3 in je mailbox!

Uw emailadres…

Reageer
gravatar

Misschien…

Ik sla wel dat ranzige stukje van Joep toet over.

Corry(vH) is geen thema maar volgens mij Diedrik Smit.

Agent Bertus waar ben je als het nodig is door te lopen..

Benny