Ex-verslaafde heeft geen zin om te waarschuwen voor gevaren van drugs

‘Mijn verhaal is inspirerend, maar nee’

Twintig jaar lang was John (45) verslaafd aan crack. De Dordtenaar vergooide een glansrijke toekomst en belandde op zijn dieptepunt letterlijk onder de brug. Inmiddels is hij clean, maar hij peinst er niet over om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van drugs.

Het afkicken was intensief, maar het resultaat mag er zijn. John huurt een appartement in Sliedrecht en heeft een baan bij een fietsenmaker. Hij heeft zijn leven weer op de rails. Zijn succesverhaal was voor Stichting Hoop reden om hem te vragen voorlichting te gaan geven op scholen. Daar hoefde John niet lang over na te denken: “Nee.”

“Mijn verhaal is waarschijnlijk van grote waarde voor andere mensen”, legt John uit. “Het kan verslaafden inspireren, duidelijk maken dat ze nog steeds de kans hebben hun leven terug te krijgen. En het kan jongeren behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt. Maar ik heb gewoon totaal geen zin om het te vertellen. Ik ben er net lekker van af. Laat maar, weet je.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De foto toont dat John inmiddels een eigen bedrijfje is gestart in Oost-Londen, gezien de winkelopschriften aan de overkant. Wat ook opvalt is de typische “On-Road” stadskoeriersfiets achter John, die wordt gebruikt door postkoeriers én drugsdealers. Gezien John’s verleden kan ik me voorstellen dat hij niet staat te trappelen om aan jongeren, het OM en de FIOD uitleg te geven over zijn doelgroep.

Reageer
gravatar

Haha, die Speld… hoe kan je nou de toekomst vergooien! Die heb je immers helemaal niet in je hand. En dan kan je ‘m ook niet gooien, niet ver, niet dichtbij. Probeer zelf maar ‘s uit met een boemerang. Daar zit uiteindelijk ook geen toekomst in.

Reageer
gravatar

Normaal gesproken associeer ik een junk als iemand met een licht getinte of donkere huidskleur. Maar de ex-verslaafde John heeft een blanke huidskleur.

Vandaar waarschijnlijk dat het hem gelukt is om af te kicken.

Corrie.

Reageer
gravatar

Normaal gesproken associeer ik een junk als iemand met een vagina. Maar de ex-verslaafde John heeft een penis.

Vandaar waarschijnlijk dat het hem gelukt is om af te kicken.

gravatar

@ Man zonder naam

Jouw associatie van een junk als iemand met een vagina heeft waarschijnlijk te maken dat je regelmatig bij heroïnehoertjes op bezoek gaat.

Viezerik.

Corrie.

gravatar

Dat snap ik dan niet ik ben naar 25 jaar verslaving en 18 jaar onder de brug ook weer helemaal clean en ik werk nu al drie jaar met de zelfde doelgroep en ik ben blij dat ik ze iets verder kan helpen en ik heb bij Talis en Standvast woningbouw ook voorlichting gegeven voor de noodzaak voor huisvesting voor deze groep en ik heb een keer bij ROC Nijmegen een klas voorgelicht ik was trots dat ik dit kon en kan doen dan is er uit al die ellende toch iets goeds gekomen ik zit nu bij stichting dagloon

Reageer
gravatar

Eindelijk iemand met verstand. Stel je voor dat iedereen die een geslaagde behandeling heeft ondergaan daarmee te koop loopt. Dat moet je niet willen. Zeker niet als ze vertellen wáár ze die behandeling hebben ondergaan. Dan zijn wij van de Jellinek in de kortste keren werkeloos.

Reageer
gravatar

John is natuurlijk bang dat hij het niet zal volhouden.

Niemand is nog vergeten dat hij toen hij met roken stopte de hele wereld de les meende te moeten lezen, op TV kwam, en desondanks na 22,4 minuten weer met roken begon.

Niemand toch, heeft zijn toenmalige argument geloofd dat hij na deze poging voor zichzelf had bewezen dat hij kon stoppen als hij dat wilde.

Reageer
gravatar

Ik begrijp het volkomen. Als hij anderen gaat inspireren en jongeren gaat behoeden, raakt hij zijn baan kwijt, omdat er dan weer een overschot aan goedkope fietsenmakers komt.

Mijn voorstel: Doe alle junkies naar Syrië. Er is toch plek zat.

Reageer
gravatar

Ben verslaafd aan de Speld.

En het is zo druk dat ik de hele dag moet reageren en me ook nog moet verdedigen tegen alle aanvallen als ik weer iets aardigs of iets negatiefs over Corrie schrijf.

Ik word daar zo moe van.

Ik ga even op reces

Reageer
gravatar

Pik neem ook je andere typetje Corrie(vH) mee op reces.

Ik doe nog maar een poging.

Daarom snap ik niet dat jij andere meningen niet respecteert.

Of wel?

Benny