Kabinet komt met Taskforce Serieusneming Zorgen

Binnen 2 jaar moet 70% van alle zorgen serieus genomen zijn

Het kabinet wil haast maken met het serieus nemen van zorgen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie komt daarom met een Taskforce Serieusneming Zorgen. De taskforce bestaat uit ervaren bezorgdheidsexperts, waaronder oud-minister Pieter Winsemius die jarenlang de zorgen over klimaatverandering serieus nam. Binnen twee jaar moet zeventig procent van alle zorgen serieus genomen zijn.

Volgens Rutte is de taskforce noodzakelijk om de onvrede over asielzoekerscentra te beteugelen: “Mensen maken zich oprecht zorgen over de toekomst van ons land. Anders gooi je geen vuurwerkbommen naar een noodopvang voor vluchtelingen. Die blinde haat leeft bij heel veel Nederlanders en aan ons als politici is dan de taak om goed naar die lompe agressie te luisteren.”

CDA-leider Buma had liever gezien dat alle zorgen ook grondwettelijk serieus genomen werden: “Mensen maken zich zorgen. Over hun baan, hun pensioen, over asielzoekers. Daar maken mensen zich zorgen over. Wij zeggen: erken die zorgen, want mensen maken zich zorgen. Ze zijn bezorgd. Over hun baan bijvoorbeeld, of hun pensioen.”

Volgens Rutte is een grondwettelijke serieusneming onwenselijk omdat dat meer tijd zou kosten: “We kunnen wel blijven roepen dat we de zorgen van mensen serieus nemen, maar op deze manier laten we zien dat het ons echt menens is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De ergste zijn al binnen, de speculanten al dan niet belastingontduikend waar je niet veel dankbaarheid van hoeft te verwachten plus de grappenmakende Surinaamse Creolen in de Wallen aan de ene kant en de Surinaams Hindoestaanse rechters als normbepalende factor voor de rest zijn het instrument dat de echte vluchtelingen moeten creperen, vooral in het binnenland.

Reageer
gravatar

Het is gewoon wachten tot Afghaanse vluchtelingen zeuren dat de Efteling ‘te veel verwarring brengt’.

Per prompt en via speciaal gecharterde vliegtuigen gaan ze te terug. Als je denkt dat het niet helpt IK WEL

Dan heb je er NOG genoeg over om voorlopig mee toe te komen.

Reageer
gravatar

‘Alles wat in beweging is, is onfatsoenlijk’. Maar niet alles, de auto staat centraal. We moeten ons wegennet goed bijhouden. Kinderen zouden van jongs af aan ingezet kunnen worden bijvoorbeeld bij het verkeer regelen, dat houdt ook controle in op mimiek. En vanzelf moet u onder de 25 jaar in een tabakszaak een ID-kaart tonen.

Reageer
gravatar

mensen die zich zorgen maken missen het verstandelijk vermogen om het grotere geheel te begrijpen en denken dus dat het allemaal niet goed komt omdat ze te dom zijn dat vind ik overigens niet zorgelijk

Reageer
gravatar

Het grotere geheel is dat de wereld kut is en wij de lul zijn. Dat jij dat maar accepteert en op z’n beloop laat zegt veel over jou. Oblomov!

gravatar

Roland, laat me raden. Je zit in de bijstand omdat je het psychisch niet aankunt om voor een baas te werken. Niemand hoeft je te vertellen wat te doen want je hebt jezelf uitgeroepen tot een vrije kunstzinnige creatieve geest. Helaas, voor je, zonder talent.

gravatar

Nou ik dacht dat koffie voor gezelligheid stond.. Roland, gelijk heb je (vrije)jonge! Het universum is niet jouw rotzooi, laat god of wie het ook was dat zelf maar opruimen.

gravatar

De Speld deed vanochtend weer vreemd, en de hele dag kon ik geen internetconnectie krijgen. Ik schreef ze een mail, dat er sprake is van corruptie waarvan notitie is gemaakt, en het probleem was opgelost.

gravatar

@De Meester

Gossie wat vervelend voor je.

Ik heb helemaal nergens last van. Van De Speld krijg ik zelfs een mail met een bedankje voor de reactie die ik heb geplaatst.

Corrie.

gravatar

Sjonge Pik, heb je jezelf maar weer eens op de koffie uitgenodigd, met een Likoedje d’rbij?

Vertel eens goos, komt Joepie ook nog even aanwippen wanneer de luikjes gesloten zijn?

Gezellig hoor!

gravatar

Als men daadwerkelijk meer grip op begrip wil krijgen is een anti-sliptraining wellicht een uitgelezen mogelijkheid de burgers in Nederland te tonen dat men in Den Haag de broek ook eerst kan laten zakken alvorens er veren gestoken worden.

Reageer
gravatar

Men kan ook de veren van achteren insteken en ze vervolgens vlak bij het insteekpunt afknippen: dat geeft wel hetzelfde gevoel, echter niet de uitstraling

gravatar

Ik hoop toch wel dat er binnen deze task force twee special units komen: 1 voor zorgen die leven binnen Meppel en 1 voor zorgen van alle Nederlanders over Meppel en diens Meppelianen!

Reageer
gravatar

Junge, komm bald wieder, bald wieder nach Haus.
Junge, fahr nie wieder, nie wieder hinaus.

Ich mach mir Sorgen, Sorgen um dich.
Denk auch an morgen, denk auch an mich.

gravatar

Nou, met een Taskforce Serieusneming Zorgen moeten we blij zijn. 🙁

De zeventig procent binnen twee jaar is alleen maar te halen wanneer meneer Wilders van de PVV in de taskforce wordt opgenomen. De goede man is een ziener.

Hij is het enige serieuze klankbord van wat er leeft in de samenleving en heeft er ook een oplossing voor.

Wat een geluk voor Nederland dat de PVV van meneer Wilders op 37 zetels staat.

Better days are coming. 🙂

Corrie.

Reageer
gravatar

Hey Corrie,

Het is alweer even terug dat ik je serieus in de duinen heb genomen. Wanneer gaan we weer?

gr,
Joep.

gravatar

Wel ontoPik blijven Corrie..? Ik begrijp het wel , dat je prikogen krijgt van de aankomst van de Sint in Meppel.
Dat is die vrouw Joep die je zand in je ogen strooit.

Joep is jou Sint!

gravatar

Benny Doof!!!

Waarom Piet Slamepa’s naam gebruiken vlegel ik zie heus wel dat jij het bent en ome Piet is ‘not amused’.

Kom recht naar huis jij, geen omwegen of pauze’s denk erom.
Pappa en ik waren doodongerust 🙁

je Moeder

gravatar

Opmerkelijke beleidswijziging.

Mijn persoonlijke ervaring is dat je beter kunt weglopen voor lompe agressie en je verantwoordelijkheden.

Overigens is het vreemd om Pieter Winsemius hierbij te betrekken. Die maakte zich namelijk zelf zorgen en voelde zich zelf verantwoordelijk voor een, uh, betere wereld. Hij had daarbij geen boodschap aan de zorgen van normale vuurwerkbomgooiers en burgers.

Reageer
gravatar

Mooie boel.

Eerst bezuinigen op zorgen en dan nu een peperdure taskforce. Zou in dit geval een klankbordgroep niet voordeliger uitkomen, vooral in het kader van de zelfzorg?

Reageer
gravatar

Best mogelijk dokter,

Maar het artikel vertaald de ambitie van dit kabinet om koste wat kost de rit uit te zitten.

Over twee jaar is het tijd om eens rustig 70% van het zorgrapport in een achterafzaaltje onder het genot van een natje, een droogje, en een zacht gematteerd rokertje met elkaar informeel door te nemen.

De voorlopige conclusie laat zich raden: Als sneeuw voor de zon…