Nederland blijft toonbeeld van nuchterheid

Bedaarde reactie op crisis wekt wereldwijd bewondering

Natuurlijk staat het Nederlandse volk al langer bekend als nuchter. Maar dat we zó koel kunnen reageren op een crisis van buitenaardse proporties heeft vriend en vijand verbaasd. Wereldwijd is met diep respect gereageerd op de bedaarde wijze waarop wij omgaan met de onbeheersbare ellende die ons land teistert.

Nobelprijswinnares Malala Yousafzai: “In veel landen bestaat de neiging om het debat over zo’n gevoelig onderwerp als vluchtelingen op een heel gepolariseerde manier te voeren. Daar word je, afhankelijk van je standpunt, meteen weggezet als wegkijker of als racist. In Nederland debatteert men kalm en zakelijk en krijgen emoties nooit de overhand. Die nuchterheid is een voorbeeld voor de hele wereld.”

Ook de dalai lama prijst de sereniteit van Nederland: “Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, is het zaak om zeer goed na te denken. Het heeft geen zin om je op te winden. Nederlanders begrijpen dat als geen ander. Zij winden zich zelfs bij het allergrootste probleem niet op.”

President Tammam Salam van Libanon denkt te weten waar de Hollandse nuchterheid vandaan komt: “Nederland heeft een rijke geschiedenis als het gaat om crisismanagement. Omgevallen hijskranen, een mogelijk faillissement van Circus Renz en een jaarlijks terugkerende zwartepietendiscussie: dit land heeft het allemaal moeten doorstaan. Voor Libanon zijn problemen nog nieuw.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed nieuws ! Om aan te tonen dat 1400 vluchtelingen in een dorp met 130 bewoners best kan, heeft het kabinet besloten dat iedere minister en staatssecretaris afgerond 10,8 vluchtelingen in huis zal nemen.

Reageer
gravatar

Vooral die ,8 vluchtelingen zijn de crux in het probleem. Als vluchtelingen zien dat zij zo makkelijk gedeeld kunnen worden houden zij zich wel koest uit angst zelf ook over vijf verschillende huizen te worden gespreid.

gravatar

Noord-Holland vangt alle vluchtelingen op de betwiste landgoederen van Bloemendaal op; Zuid-Holland doet het in de vervallen sloopboerderijen op de Eikenhorst, en Utrecht in het Paleis Soestdijk, waarvoor nog een bestemming moet worden gevonden

gravatar

Het is allemaal goed maar ze mogen hier niet blijven. Punt. Wel uitrusten en op krachten komen. Anders moeten we ze castreren, ontwormen en chippen.

Elke idioot die we vangen wordt d’office gecastreerd. Voor hun eigen goed.

gravatar

Is de mevrouw op de foto, met de blote buik, niet een verre nicht van prinses Beatrix van Oranje ?

gravatar

Omdat mijn mening telt, juist nu. Ik hoop dat al die paniekerig schreeuwende Nederlanders NOOIT in de positie komen dat ze huis nog haard hebben en hulp nodig hebben. Of zouden ze er misschien toch wél van leren. Ik schaam me dood voor zoveel oppervlakkigheid!

Reageer
gravatar

Inderdaad, laat de vluchtelingen lekker op hun eigen plek.
Wij plukken hun land kaal, laten hun keihard werken, nemen veel te veel eten zodat zij verhongeren.
Laten we hun alsjeblieft in die situatie houden en onze ogen daarvoor sluiten.

Hou deze op “slaven” gerichte economie alsjeblieft in stand. Je zou er niet aan moeten denken dat we ik maar iets zouden delen!!!

gravatar

Het is terecht Helena dat jij je dood schaamt voor zoveel oppervlakkigheid die je in je reactie laat blijken.

Ben je in al je meningen zo’n domme doos?

Met gasten zoals jij winnen we nooit de oorlog tegen de moslims en zullen we genoodzaakt zijn te vluchten.

Maar waarheen?

Corrie.

gravatar

Tieskedh je hebt gelijk. Laat die mensen voor hun eigen land zorgen. Ze zadelen zo graag derden op met hun problemen en zijn dan ook nog verontwaardigd als die het niet naar hun verwachting doen!

Ze zijn zo arrogant en brutaal als de neten.

gravatar

Corrie, waarheen kan ik vluchten, ver weg van jouw achterhaalde fascistische (ja, je leest het goed) napraterij van je Grote Blonde leider. Haatzaaier, volksverlakker, verkiezingsbeloftenbreker, angsthaas, racist (of mag ik de GBL ook al geen racist meer noemen): dat is hij. En lelijk, maar dat doet er verder niet toe natuurlijk. Of ik nu rechts, midden of links ben: PVV is dictatoriaal, fascistisch en xenofoob. Daar heb ik geen college van Corrie voor nodig.

gravatar

Je kunt altijd naar Syrië vluchten, Corrie. Neem je gezin mee, is fun!
Of Geert.. neem Geert mee, gezellig! Weet je wat, neem de hele PVV-club mee, een soort leerzaam personeelsuitje. Wie weet steken jullie wat op.

gravatar

Nou nou Lucy van Limburg,

Helena is een voorbeeld van stompzinnige oppervlakkigheid maar jij bent een voorbeeld van ongelooflijke domheid.

Wanneer ik zou moeten vluchten naar het Midden Oosten dan zou ik nooit naar een moslimland gaan maar naar onze Israëlische vrienden. Israël is het enige land in het Midden Oosten waar beschaving is.

In een moslimland heb ik niets te zoeken. Andersom geldt hetzelfde voor moslim ‘vluchtelingen’. Die hebben in Nederland niets te zoeken.

Corrie.

gravatar

Beste Helena,

Natuurlijk heb je hier een punt, maar bedenk dat Van Hiernaast ‘s Spelds orakel is, die als gelukszoeker zo’n anderhalf jaar geleden na jaren uit een chronische psychose door de G.G.Z. Amsterdam is aangeboden om op therapeutische basis enige zin aan zijn leven te geven.

Uiteraard krijgt de Stichting De Speld er riant voor betaald.

Van Hiernaast ís de oppervlakkigheid ten top, maar dat komt ook door de zware bètablokkers die de vent dagelijks dient in te nemen.

gravatar

Geachte Corrie, familie en vrienden,

Gelezen het leed wat u zichzelf, maar ook de directe omgeving -veroorzaakt door het vastgestelde ziektebeeld- aandoet, is het misschien goed om de website van onze vereniging eens te bezoeken, en u te oriënteren wat zoal de mogelijkheden zijn, om u en de uwen een verder ondraaglijk lijden te besparen.

https://www.nvve.nl/

Wij zijn er, om u te helpen.

Met vriendelijke groet,

https://www.nvve.nl/

gravatar

@Trollenverdelger

Gezien het (gebrek aan) niveau van ‘de mevrouw die er altijd naast’ zit valt de plek van herkomst met zekerheid nader te determineren tot Amsterdam Noord. Dat het de lokale GGz gelukt is de dame uit haar psychose te krijgen moet echter betwijfeld worden. Zó zij al bètablokkers consumeert dient er rekening mee gehouden te worden dat haar opvattingen het gevolg kunnen zijn van psychische bijwerkingen daarop. Ons rest dan enkel mededogen. En haar arts het tuchtrecht

gravatar

Bijna goed Moosje,

Aan jou rest het mededogen, teneinde er nog iets van te maken de komende tijd. Dokters’ oordeel blijkt onvermijdelijk, en De Speld moet op zoek naar een nieuwe inkomstenbron.

‘Er mee leren leven’ klinkt wat cru, maar het is niet anders.

gravatar

Ik heb een hekel aan bèta-blokkers.
Onnodig discriminerend voor een groot deel van de bevolking, dat nota bene het technische deel van de Nederlandse kenniseconomie draaiend houdt.
Gelukkig heb ik er voor mezelf iets op gevonden, kleine ingreep die wonderen deed.

gravatar

Beste Corrie, tot 1947 was Nederland het grootste moslimland ter wereld….Hoezo hebben moslims hier niets te zoeken?

gravatar

Lieve Corrie,
Je mag van mij ook naar Israël hoor.
Ik betaal de heenreis.
Voor het overige: dank voor je heldere, intelligente betoog.
Dit heeft diepe indruk op mij gemaakt.
Een ding moet ik je wel meegeven: je toont je een perfecte PVV-er: intelligent -visionair zelfs-, humaan, liefdevol, nieuwsgierig, sociaal gedreven, kosmopolitisch, grappig, open minded, en meer van die mooie dingen waar je kinderen trots op mogen zijn. Doe je Grote Blonde Leider mijn nederige groet.
Dag lieve Corrie.

gravatar

Ik draag hierbij Lucy van Limburg voor als coördinatrice van de net op gang komende instroom van vluchtelingen uit Noord en Midden-Afrika, Midden Oosten, Oost-Turkije. Kazakstan, Kirgizistan e.o.
Het managen en overzicht houden op deze massale volksverhuizingen vereist een helder verstand, een warm hart en een groot vertrouwen in VN en EU. Nederland kan moeiteloos 2.500.000 vluchtelingen aan. Lucy meid, hit’m up and hook ‘m out, Rawhide!

gravatar

Wat een goed idee Outsider om Lucy van Limburg als coördinatrice voor de instroom van vluchtelingen op te dragen. Zij is een Guttmensch.

De wijze waarop zij in haar bericht #26 de vrouw op de foto weet te framen als triest omdat ze teveel buikvet heeft is knap. Bezorgde dikke mensen moeten immers hun bek houden.

De hautaine arrogant houding van Lucy hebben we nodig om moeiteloos 2.500.000 vluchtelingen Nederland in te sluizen.

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie, dat je mij arrogant en hautain noemt, vind ik uit jouw denigrerende mond een dik compliment. Jij mag mensen oerstom noemen en zelfs hautain omdat ze een andere mening hebben dan jij. Ik vind dat even nietszeggend als grappig. Je mag ook de point van mijn reactie over buikvet totaal missen. Wees niet bang, ik zal je niet dom noemen. Met domheid valt niet te vechten, zoveel is voor mij zeker. Hier een recept voor heerlijke pannenkoeken: ingrediënten: 500 gram gezeefde bloem, 1 biolog

gravatar

Waarde Ali Bin Koekka

De Dalai Lama verkeert door omstandigheden tijdelijk helaas niet in de positie vluchtelingen welkom te heten in Tibet. Uw suggestie hun daar te huisvesten verdient echter waardering. Wel is het dan leuk deze mensen éérst een tijdje in Nederland te huisvesten opdat zij zich de door u genoemde nationale sporten hier eigen te kunnen maken alvorens deze internationaal te verbreiden.

gravatar

░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░░
░░░░░░░░░░█░░░█░░░░░░░░
░░░░░░░░░█░░░░█░░░░░░░░
███████▄▄█░░░░░██████▄░░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█░░
██████▀░░░░▀▀██████▀░░░░

gravatar

Me z’n allen ……..
░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░░
░░░░░░░░░░█░░░█░░░░░░░░
░░░░░░░░░█░░░░█░░░░░░░░
███████▄▄█░░░░░██████▄░░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░
▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█░░
██████▀░░░░▀▀██████▀░░░░

gravatar

Ach ach MZN wat een trieste reactie. Het framen van de PVV van meneer Wilders alsof het fascistisch is is allang achterhaald.

Alleen de meest stompzinnige Linkse Gekkies proberen ons nog wijs te maken dat het zo is.

Wanneer je zo graag met afbeeldingen wilt showen is deze afbeelding doeltreffender.

Het dekt tenminste de lading.

Corrie.

gravatar

Beste Corrie van hiernaast. Misschien moet je eens opzoeken wat fascisme betekent: een partij of persoon heeft alle macht. Het fascisme is anticommunistisch, antiliberaal en extreem nationalistisch. De pvv is een fascistische partij omdat alleen Geert Wilders lid is en de enige persoon met zeggenschap is. Dit heeft niets met links rechts of wat dan ook te maken. Dit is een feit. Het is trouwens Italiaans. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/fascisme

gravatar

De foto van het arme vrouwtje bij het artikel is een iconische foto dat je kunt vergelijken met het dode jongetje op het strand of het Vietnamese napalmmeisje. Het laat treffend zien hoe de Nederlandse overheid denkt over zijn inwoners. Er wordt een dikke middenvinger naar ze opgestoken.

gravatar

Ernstiger is: de mevrouw op de foto schijnt bij haar val haar elleboog te hebben gebroken.

Hoe zwaar ben je, als je niet eens meer om kunt vallen zonder brokken te maken?

Reageer
gravatar

Pffff…. wat een gezeur weer!
Wees blij dat het asfalt niet beschadigd is

gravatar

Ze wilde niet aan de kant gaan voor de auto van de minister. Toen iemand aan haar arm trok, is ze (volgens mij als een klein kind, maar kan ook wel echt) op de grond gevallen.

gravatar

Ja, het poldermodel is sinds Paars 1 tot een waar onderdeel van ‘s lands mores verworden.

Wij praten hier de problemen alles overziend kalm en sereen het land uit, en gaan vervolgens rustig over tot de orde van de dag.

Reageer
gravatar

Oranje kan best veel vluchtelingen opnemen.
Ze hebben geld zat.
En dan bedoel ik niet de inwoners in Drenthe, maar Willie, Max en Bea + aanhang.

En hoeveel asielzoekers komen er in Wassenaar, Bloemendaal, Bergen en meer rijkeluisgemeenten ?

Ze denken zeker in Den Haag dat er ruimte genoeg is in het Noorden. Lekker ver weg van de Randstad. Hebben ze er daar minder last van.

En dat mens uit Oranje is een dikke aanstelster

Reageer
gravatar

Een en ander heeft ook te maken met onze minister president die een behoorlijk roerig leven achter de rug heeft gehad. Opgegroeid in een achterstandswijk omringd door criminaliteit en foute vrienden. Weinig geld voor een studie, maar er zich toch doorheen geknokt. Diverse baantjes gehad, van lijkenwasser tot horeca. En dan zijn twee huwelijken, ook daarin heeft hij behoorlijk wat te verstouwen gehad. Dat vormt toch zo’n man en zijn kijk op de wereld.

Reageer
gravatar

Beste inwoners van Nederland

Na uitgebreid overleg hebben we besloten om Nederland een provincie van Marokko te maken…

Het vriendelijke groet,
Mark Rutte

Reageer
gravatar

Waarom gebruikt u mijn eigennaam? Ik heb mij teruggetrokken uit de politiek.

Ik ben een boek aan het schrijven: ‘Van Jan Cremer tot Volkert, of de teloorgang van het Nederlandse dikke ik’.

Van Halbe moet ik echter de titel veranderen in ‘Van Clarence tot Royston, …’ Dat wordt ‘m dus!

gravatar

Deze dame heeft de oplossing al gevonden. Ze huisvest de arme Syrische drommels in haar buik, zo te zien. Tuurlijk valt het haar zwaar als je ineens van Dijkhof te horen krijgt dat je nog even moet dooreten.

Reageer
gravatar

?? In Nederland wordt juist helemaal niet nuchter gereageerd op actuele zaken. Het is emotie en gepolariseer! Ook in Nederland word je afhankelijk van je persoonlijke kijk op zaken direct weggezet als rascist of vluchtelingenknuffelaar. Misschien wel minder heftig dan in andere landen maar zo nuchter en tolerant als Nederlanders graag over zichzelf willen denken en het buitenland over ons landje denkt klopt bij lange na niet!! Onrealistisch. De mening van de Dalai slaat nergens op!

Reageer
gravatar

Het jaar loopt langzaam maar zeker af dus het is weer tijd voor de jaarlijkse nominaties!

Mag ik Jessica96 (wat een leuke naam zeg!) nomineren voor het zilveren speldenkussen 2015? Je bent niet de enige Jessica96 -na jou zullen er nog velen volgen- maar wel de eerste dit jaar. Gefeliciteerd!

Graag gedaan!

gravatar

Sommige mensen zijn rap voor de kop gelopen. Voor je het weet ben je zelf een vluchteling. Zolang als ze niet bijten is het goed. Tjonge. Ik dacht aan geboortenbeperking om de files op te lossen. DIT is onoverzichtelijk. Elke hand hulp kan als een vuistslag terugkomen. Maar nogal wat vluchtelingen zijn de Islam méér dan zat. Ik zou ook gaan lopen.

Het geloof is als een wesp. Het heeft 100 jaar geduurd om er vanaf te geraken. Als het goed is willen ze op een mosselschuit gaan varen?

gravatar

als ik de gemiddelde Nederlander normaal hoor klagen over zijn of haar land dan moet ik me bijna gaan schamen dat we vluchtelingen daar aan durven bloot te stellen

Reageer
gravatar

Overlast in Oranje: jongeren met een krat bier op straat en kinderen die alleen door het dorp fietsen. Voldoende reden om al die mensen terug te sturen naar hun oorlogsland.

Reageer
gravatar

Op een nacht hing er een NL vier meter hoog in een boom in Brasschaat. Met auto en al. Wou je ZO naar Nederland terugrijden? Is dat overlast?

Als een Afghaan zoiets doet gaan we gewoon blij zijn. Had je een rijbewijs? In Afghanistan had er één maar de Taliban hebben het afgepakt. Ja dat zal wel.

gravatar

Vandaar dat alle flitspalen in België aan de grens staan. Had de verkeerspolitie niet gerekend dat zo’n Volvo daar gewoon overheen raast.

gravatar

Lucy van Limbabwe: jouw humor gaat de gemiddelde Speldlezer vér boven de pet, of je bent nog minder snugger dan de gemiddelde redacteur. “Een vrouw met teveel buikvet, die wil voorkomen dat van haar welvaart wordt gesnoept”. Lucy, lieve schat, háár welvaart bestaat niet. “Welvaart” is er alleen nog voor VVD-stemmers, handlangers en meelopers. Gezien jouw woordkeus ziet jij niet in een bedreigde groep. Wees blij, proficiat en welterusten

gravatar

Bij de baard van profeet/stedendwinger Dijkhoff: in navolging van de Alva-strafexpeditie van dit kabinet tegen het opstandige Oranje, versterkt ook De Speld de controle op haar achterban. Net meer nodig is het onze toneelnaam en emailadres in te vullen, dat doet De Speld al via phishing. Als we alle zegeningen op een rij zetten, blijft er weinig meer over om nog mee te doen. Straks alleen nog puntige (of kritiek- en inhoudsloze) oneliners op dit net, leuk voor doelgroep adverteerders

gravatar

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Asperges steken wil misschien nog meer mensen helpen bij het leren van het Nederlands.

gravatar

Gehoord in de wandelgangen:

Coa zoekt vrijwilligers voor nieuw op te richren azc’s te Wassenaar, Bloemendaal en Blaricum.
Nu de afspraken in Oranje gerespecteerd worden, is er dringend behoefte aan opvanglocaries elders in het land.

Reageer
gravatar

Namens mijzelf en vele dorpsgenoten van Bloemendaal wens ik jullie van harte welkom.
Laten we hopen dat de vele gelukzoekers waar zo veel over gesproken wordt het ware geluk zullen vinden in ons mooie dorp.
Tegen onze nieuwe bewoners zeg ik, Ik hoop dat jullie snel een mooi huis of villa zullen vinden en hopelijk mooi ingericht.
Tot ziens en veel succes!
Rudolf

Reageer
gravatar

Het hoofd koel kunnen houden kan eenvoudig door het hoofd bij tijd en wijle naast of desgewenst bovenop de flesjes Grolsch in de koelkast te leggen en vervolgens een poosje, Vakmanschap is Meesterschap te fluiten.
Let wel! bovengenoemde handelingen in supermarkt uitsluitend uitvoeren door personen boven de 18 jaar en in het bezit van een geldig legitimatiebewijs.

Reageer
gravatar

En denk aan onze meest bedachtzame intellectueel Arend Jan Boekestein die bij de EO zo rustig en kalm voorstelde Angela Merkel niet langer te nomineren voor de Nobelprijs voor de vrede. Want daar komt alleen maar geweld van. Laten we hem voordragen!

Reageer
gravatar

Typisch “embedded” journalistiek. Van NPO- en RTL-zijde heeft zogenaamd niemand staatssecretaris Klaas Dijkhoff tegen zijn chauffeur horen gillen: “Gas, gas, gas!” toen deze de vrouw had aangereden. Twee dappere omstanders sleepten de vrouw, met gevaar voor Eigen Leven, weg voor de aanstormende wielen van de kogelvrije Audi A9 van Klaas D.
N.B. alle chauffeurs van dit kabinet worden geworven uit de rangen van bekeerde Taliban, Al Qaeda en I.S.-strijders, zo kan integratie óók.

Reageer
gravatar

Ik stel voor dat we met z’n allen gewoon wat meer alcohol gaan consumeren, zijn we wat minder nuchter en wat gezelliger. Gezellig, arm in arm met z’n allen door de straten van Nederland.
Laaa la la la laaaa laa, *hips*.
En dan iz ‘t ‘z morrugens een verrazzing naas wie we wakker worre. Zgept vas ‘n band! *hips*
‘Oh, wie is u?’

Reageer
gravatar

Wel ja, er moet méér wijn in de man dan wijsheid in de kan. Het Nederlandse electoraat heeft gemiddeld een IQ van opgeteld de helft van schoen- en boordmaat, gedeeld door de lengte, vermenigvuldigd door het aantal ogen. Daarom kunnen we instituten als de- en labielengroep De Tweede Kamer tot in lengte van dagen gesubsidieërd handhaven, elk jaar het Eigen Risico en de maandpremie verhogen en zo de onderste inkomenslagen resoluut uit de zorg drukken. Sanneke, meer wijn en droom lekker.

gravatar

Leef je in in de situatie van de gemiddelde langeafstands asielzoeker uit Somalia/Eritrea. Met de hele familie 900 kilometer door Sahel en Maghreb lopend (zonder eten) naar Marokko, dan met lokale mensensmokkelaars naar Lampedusa. Daarna honderden kilometers te voet door Hongarije en Oostenrijk naar de Duitse grens en vandaar met touringcars naar Oostelijk Duitsland waar net een progrom van Pegida bezig is. Of naar Oranje waar de plaatselijke bevolking door Klaas D. oneindig verdund wordt.

Reageer
gravatar

Kun je me helpen: langs welke weg is het 900 km van Somalië, vooruit Eritrea, naar Marokko? Ik kom op zo 6000 kilometer, volgens google zo’n 1300 uur lopen. Met de auto 90 uur.
En hoe kom je van Lampedusa in Hongarije?

Dat zijn knappe en slimme vluchtelingen.
Kenenisa Bekele bijvoorbeeld is een hele snelle lange afstandloper, maar die komt uit Ethiopië.

gravatar

Mijn eerdere antwoord is om onduidelijke redenen verwijderd, maar in ‘t kort: zoals er een werkelijke temperatuur is én een gevoelstemperatuur zo zijn zijn er geografische én gevoelskilometers. Veel migranten uit Ethiopië en Eritrea kunnen lezen, noch schrijven noch rekenen (c.q. tellen). Daarin zit ‘m het verschil. Asielzoekers hebben nog geen TomTom of navigatie op hun mobieltjes, men volgt de vogeltrek, halal McDonald’s routes en door I.S. verplichte routes langs vernielde historische monumenten.

gravatar

Het vluchtelingen debat word juist helemaal niet emotieloos gevoert. Dat schrijft de Media alleen maar. Maar dat is niet zo raar als je blijkbaar een kleurtje moet hebben om geholpen te worden door onse regering. Oudjes kwijnen weg en Nederlandse jongeren kunnen geen baan vinden en moeten naar de voedselbank. En dat met Kerst voor ons de tijd van liefde en naastenliefde laten ze hun eigen volk honger leiden en in de kou staan terwijl die moslims geeneens Kerst vieren.

Reageer