Boeren: ‘Onmeunig opstoem’n met gerichel’

Ze zijn boos, denken we

In Brussel zijn gisteren tientallen boeren bij elkaar gekomen om ergens tegen te protesteren. Boer Wiebe Gunnelink is boos, denken we: “As ‘em noar de riechel kumt môsem noar die onmeunige diekers kieken! Aans koon zie olmoal opstoem’n met gerichel van die hegge. Niegerals vanaans van die mülekievers in Brussel, on die hoelvegrol met die boeren in ‘t verhoengs maze. Noaj die hummel!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tis net een scène uit Asterix & Obelix (heeft gelukkig wel wolkjes met voor een ieder begrijpelijke tekst) allleen de visboer ontbreekt nog in Brussel.

Reageer
gravatar

Die Smit mot zien ramspol gewôn houd’n! As de gieten dromme gehn is ‘t udoan mit de lol! Altied weer die stadse jongs die knisperkens moake! Bie uns geht dat heel anders. Zoals mien poake altied zee “de innige goeie stadjers bint dôd!” En zo is mar net! Dus uutkiek’n Smit ajje nie eplet wil wor’n deur mien Berta IV!

Reageer
gravatar

Lemmuh eid jaon ! Ezam sgneohrev t’ ni nereob eid tem lorgevleoh eid no, Lessurb ni sreveikelüm eid nav snaanav slaregein. Eggeh eid nav lehcireg tem n’meot laomlo eiz nook snaa. Etc. etc.

Reageer
gravatar

Deze Agrarische Ondernemers zitten met een dillema. Het is wel prettig om in een voor boeren onbereikbare weelde te leven, maar een ondernemersrisico is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

Gelukkig hebben mensen met de beschikking over een tonnen zwaar industrieel werktuig in een goed werkende democratie meer rechten dan, pak weg een kantoorpikkie.

Reageer
gravatar

Nou Diederik, als ik jouw was zou ik een beetje uitkijken wanneer je binnenkort een café binnen loopt, zeg in Horst, Ohé en Laak, in Barneveld, Haaksbergen of waar ook eigenlijk. Het mag dan onverstaanbaar zijn, hun punt is zo gemaakt tegen een schriele intellectueel.

Reageer
gravatar

Denk maar niet dat het punt minder duidelijk aankomt bij een schriele semi- of pseudo-intellectueel, heer uh mr. Wiemersma.

gravatar

Agent C130 moet naar binnen knijpen, de agent met het blauwe petje staat te diep en de agent links dekt de zone slecht. Dit zijn persoonlijke fouten.
Wisselen die mannen!
Ze hebben hier niets te zoeken. Met deze instelling wordt het ook niks tegen de mijnwerkers en tegen de brandweer in oktober.

Reageer
gravatar

Heb ik het nou goed begrepen van ze dat ze meer boerengolfbanen aangelegd willen zien in plaats van maisdoolhoven? Of vinden ze het Brussels lof dat hun vrouw ze voorschotelt te oud en te hard? Ik kom er niet helemaal uit, vrees ik.

Reageer
gravatar

Zo te zien zijn ze inderdaad boos; Boerenopstand, of zo u wilt boerenprotest.

De politie heeft het prima onder controle.

Niet te veel aandacht aan geven. Het zijn maar boeren.

Reageer
gravatar

Zie deze loser (politie) staan, in Nederlands ook staken en de gewone man lastig vallen op straat,
en hier stoer staan en boeren lastig vallen om het zelfde feit INKOMEN en nu klaar staan om je eigen achter je bevoegdheden te verschuilen en iemand een klap te geven met een knuppel

gravatar

De heren agrariërs hebben daar wél een punt.

Zal ik het anders voor de taalkundig ietwat minder begaafde lezertjes even vertalen in het algemeen beschaafd nederlands ?

Als hem naar de regel komt modem naar die ontzettende dijkers kijken! Anders konden ze allemaal opstuiven met geregel van de hijger. Niger als van anders van die meelkevers in Brussel, aan die driekwarts grap met die agrariërs in ‘t verhangde mazen. Naai dat hummeltje!”

Geen dank.