Zo denkt hij écht over de fibonacci-reeks

Alles wat hij niet durft te zeggen over 13e-eeuwse wiskundigen

De fibonacci-reeks: hij begint er nooit zelf over, en als je hem ernaar vraagt verandert hij snel van onderwerp. Je krijgt nooit een duidelijk antwoord. Dat is jammer, want jij vindt het belangrijk dat de fibonacci-reeks bespreekbaar is in jullie relatie. Lees hier hoe hij er écht over denkt.

1. Moet ik hier nu echt met haar over gaan praten?
Mannen hebben moeite om te praten over rekenkundigen uit de 13e eeuw. Dat is al zo sinds het begin van de 13e eeuw.

2. Deze discussie kan oneindig lang doorgaan
Een oneindige reeks zorgt voor oneindige gesprekken. Hier houdt jouw boy helemaal niet van. Mannen hebben nu eenmaal weinig geduld.

3. Knallen met die getallen!
Veel mannen denken maar aan één type getal. Als je de fibonacci-reeks bespreekbaar wil maken, maak hem dan gek met een heerlijke differentiaalvergelijking en fluister onverwachts zachtjes priemgetallen in zijn oor terwijl je zijn gulden snede steeds dichter benadert met jouw quotiënt. En als je een stapje verder wil gaan, fluister dan de hele reeks in zijn oor (0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, …). Begin langzaam en ga dan steeds sneller.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In feite weinig kies van De Speld om dit artikel te illustreren met een foto van Adam en Eva tijdens hun voorspel in het (belasting)paradijs Nederland.
Eva lispelt zojuist uiterst sensuele woorden in Adam’s oor zoals fiscaal aftrekken, belastingvrij klaarkomen, een triootje met Mini van Financiën, kortom Das Ewig Weibliche waar elke Eva haar Adam mee overeind en in actie krijgt, zelfs als hij een luie zondag had gepland

Reageer
gravatar

Waarom niet Dirk? Misplaatste gêne in verband met een recente vasectomie en nu doet zelfs het urineren nog zeer, dus laat staan genitale communicatie? Raadpleeg dan uw arts of apotheker.
Maar pot het niet op: gooi het eruit, desnoods via Postbus 51, Stichting Korrelatie of bel even met Edith Schippers zelf (dit gesprek, tegen plaatselijk tarief, telt niet mee voor het Eigen Risico van € 375,-).

gravatar

het beste kan je dit algoritme volgen met dames:

this.askWoman(“What is 1+1?”)
if (this.getAnswer() == 2) {
this.say(fibonacci());
} else {
this.visit(“http://speld.nl/2015/08/28/win-een-slet/”);
}

Reageer
gravatar

Maar toch eerst iets als een systeemarchitectuur, een informatie-analyse, een functioneel ontwerp en een technisch ontwerp opstellen !?

gravatar

Mijn vriendin is sergeant en de enige reeks die zij kent is: “1, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 2 ……………….”.
En als ze dan roept: “op de plaats, rust” is mijn libido helemaal verschrompeld.

Reageer
gravatar

Laat staan dat n^2 + (n+1)^2 [waarbij n een element van de fibinacci rij] ook weer in de rij zit, met groter wordende afstand tot n natuurlijk. Of de diagonale som in de driehoek van Pascal is ook een fibinacci element. Ook het sprongetje naar Phi is klein (n+1)/n ~ 0.5+0.5 *V2

Reageer
gravatar

sldfdsvmxcbjkfje;a x mvsadwd;cn csadk;lsa;ah<Zc;aASAkldksajadlaDAJDL;ak;KAPQPQAJCSCSAALKSkladlda;dsksclskaAPIOWEI022E02DdlscnddjcnsdjdwpwepedkllllkdksdlsnznxalT

Ik bedoel natuurlijk: CORRIE VAN HIERNAAST

Reageer
gravatar

Waggel er niet omheen, maar zeg dat dan ineens, Wammes. Tussen twee (), gisteren flink doorgezakt?
Je fijne motoriek heeft daar erg onder geleden, ga ‘ns vrijblijvend langs bij de Breijderstichting of het CAD.

gravatar

Sorry, maar Leonardo van Pisa (voor intimi: Fibonacci) heeft zijn Fibonacci-reeks nooit bedoeld als aanloop naar Bouquet-reeks en relatietherapie. Fibonacci zelve haalde zijn ontdekking uit oudere geschriften, de Chhandah-shãstra van schrijver Pingala (450 v. Chr.) Dat Van de Venis (nomen est omen) en Van Gelder hier met de scoop aan de haal gaan, is schaamteloos. Toepassing van de reeks -in de zin van punt 3- leidt overigens tot prematuur in slaap vallen, niet tot een ejaculatio praecox

Reageer