LIVEBLOG: Rick weet zich geen houding te geven tegenover vrouw in trein

We houden u op de hoogte

Rick is na een dagje winkelen in de grote stad per ongeluk tegenover een aantrekkelijke vrouw in de trein gaan zitten. Wij houden u live op de hoogte.

14:39 – De aantrekkelijke vrouw glimlacht ter begroeting kort naar Rick. Die zegt daarop iets wat klinkt als: ‘hrrrmpf’.

14:41 – Terwijl de trein het station verlaat, probeert Rick wanhopig oogcontact te vermijden. Ondanks het gebrek aan zon besluit hij zijn zonnebril op te zetten.

14:45 – Rick waant zich veilig achter zijn getinte glazen en staart opzichtig naar de aantrekkelijke vrouw. Die vraagt: ‘Heb ik wat van je aan?’ Rick weet geen gevatte respons te bedenken en grijnst in plaats daarvan schaapachtig.

14:46 – De aantrekkelijke vrouw glimlacht naar een kind verderop. Wat krijgen we nou? Rick twijfelt over wat die eerste glimlach dan te betekenen had.

14:48 – De aantrekkelijke vrouw doet haar oordopjes in. Luistert ze echt muziek of probeert ze hem op een verkeerd spoor te zetten? Rick schudt met zijn sleutelbos. De vrouw negeert hem.

14:53 – Rick heeft sterk het gevoel dat hij en de aantrekkelijke vrouw niet zo lekker begonnen zijn en zint op een manier om het goed te maken. Later meer.

14:54 – De aantrekkelijke vrouw heeft een mooie hoed. Rick wil haar een compliment maken en twijfelt tussen ‘Wat een mooie hoed’, ‘Ik ben me hier toch een potje aan het genieten van je hoed’ of gewoon ‘Hoed!’ Uiteindelijk kiest hij voor een tussenoplossing door zachtjes de filmmuziek uit Indiana Jones te neuriën.

14:56 – Rick gaat wijdbeens zitten en oogt zo ontspannen mogelijk. Hij neuriet nog een tandje harder.

14:59 – De aantrekkelijke vrouw pakt een boek. Vindt ze Rick soms niet interessant genoeg?

15:03 – Rick herpakt zich. Een boek is de ideale manier om een gesprek te beginnen. Rick probeert zich in een hoek te wurmen waarin hij kan meelezen, maar dat valt nog niet mee. Hij voelt een pijnscheut door z’n flank schieten.

15:04 – Rick gelooft dat hij een stuk nier heeft afgescheurd.

15:05 – Rick heeft inderdaad een stuk nier afgescheurd.

15:09 – Het meisje stapt zonder te groeten uit en aait in het voorbijgaan het kind verderop nog even onder zijn bolletje.

21:44 – Rick bedenkt wat hij tegen het aantrekkelijke meisje had moeten zeggen. Einde van dit liveblog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik had gewoon hallo gezegd, dat gebeurd mij ook wel eens als ik al dagdromende loop te wandelen of in de macdonald’s een burgertje pak. Dit blog heeft echter niet gemeld of de vrouw een ring droeg en kan als zodanig dan ook geen soelaas bieden, over wat als beste gezegd had kunnen worden. Dat is voor iedereen namelijk anders.

Reageer
gravatar

Nee, een diepere veroveringstactiek van Rick met de bedoeling om bij haar moederlijke gevoelens van meelij over zoveel onbeholpenheid te wekken en zodoende te komen tot een nadere kennismaking zonder het risico te lopen om foutief en overhaast te reageren en haar zodoende af te schrikken.
Pfiew, nou effe op adem komme…

gravatar

Altijd een goed idee, een relatie op basis van moederlijke gevoelens.
Wie weet wil ze voor Rick gaan koken en zijn was doen.

gravatar

Vervolg blog: exact een week later, zelfde tijd, zelfde traject
14.38 – Rick is in gedachten nog bezig met zijn ontmoeting met de aantrekkelijke vrouw, een week terug.
14.39 – Dezelfde vrouw neemt tegenover hem plaats, slaat haar benen over elkaar en groet hem hoofs met een glimlach.
14.40 – Rick, in verwarring, trekt in een reflex zijn wenkbrauwen op.
14.41 – Rick zweet als een otter
15.01 – Rick stapt tussentijds uit; overweegt zich vóór de trein te werpen, maar meldt zich later bij de…

Reageer
gravatar

Ousider, wakker worden. Je bent nog niet klaar hoor.
Heeft ze haar hoed weer op?

(fijn dat je in de toekomst kunt kijken, èn ons laat meegenieten van deze toekomstige gebeurtenis.)

gravatar

Mateloos irritant, zelfs onder de 500 tekens wordt een tekst al ingekort. Nieuwe poging:
15.01 – … bij de GGZ.
15.02 – de conducteur maant Rick wat verder van de rails weg te stappen.
15.02 – Rick ziet de coupé met de A.V. voorbijglijden. Ze lacht naar hem en mimet “volgende week weer?” Rick blijft steken tussen een groet met opgestoken hand en een royale zwaai.
15.03 – De trein verdwijnt en Rick werpt zich van het perron, op zoek naar mentale en dentale hulp

gravatar

Wat fijn, outsider, een ouderwets feuilleton, ik kan haast niet wachten tot het morgen is om te vernemen hoe het verder met onze held gaat.

gravatar

ik zou opzichtig het beroemde helden epos van Robin Hoed gaan zitten lezen, vrouwen zijn slim en ziet gelijk de associatie met haar eigen mooie hoed, wedden dat ze geinteresseerd raakt, niet in de laatse plaats om het feit waar ik zo gauw dat boek met min of meer voor haar aangepaste titel vandaan heb weten te toveren.

Reageer
gravatar

Stapte er plots zo’n terrorist in Brussel op de Fyra om naar een terroristenvergadering in Amsterdam te proberen te geraken. Dezelfde dag nog, maar dan 20 uur later, stond de terrorist gewoon weer in Brussel. 🙂

“Telkens als ik dacht zo van nou doe ik het, maakte de treIn een NOODSTOP van heb ik jou daar!!!”

Er is niks zo vervelend voor een terrorist dan een trein die niet rijdt.

Reageer
gravatar

Nee E.W. gekkie,
Hoewel het opmerkelijk is dat Roderik ook op haar aanmerkingen heeft.
Ze hebben me hier een paar maanden geleden bedacht, op 30 april. Iets over 7 redenen om een date met een lekker wijf te proberen. (Ik kon toen mijn naam nog niet spellen, hihihi).

gravatar

Hoi Ravi, leuk verhaal zeg (ik heb het natuurlijk even opgezocht), jammer genoeg bestaan er van mij geen baby-foto’s om mijn bestaan toe te lichten. Hoewel ik persoonlijk nog jong ben besta ik toch al zolang als de mens zelf.
Wat zou je zeggen van een gezellige treinreis naar Bad Nieuweschans, kan ik wat langer tegenover een aantrekkelijke vrouw zitten.

gravatar

Jammer E.W.
Heb een andere bestemming. We zijn nu bij, wacht, even uit t raampje kijken, bij Omsk. Duurt nog wel even dus. Gelukkig zit er een hele leuke vent tegenover me. Hij probeert me al een tijdje een grap uit te leggen. Zo aandoenlijk, een schatje.
Tot later.

PS B Nieuwenschans is helemaal niet zo ver van Meppel hoor. Je bent er in een wipje.

gravatar

Hoi Rav,
“Dat is pech! Omsk is een mooie stad, maar net iets te ver weg”.
Zoek voor alle zekerheid maar een Pjotr in het rijtuig, je kunt maar beter voorbereid zijn.

Als die grap over ’42’ gaat, dan ken ik hem wel (zowel de grap als die hele leuke vent), groeten aan ß.

Joh, als ze in Meppel eerst nog de loc op stoom moeten brengen duurt het minstens een flinke wip voor we in Nieuweschans zijn (alleen het overstappen stoort), kunnen we altijd later nog doen.
Groeten en veel plezier…

gravatar

Die treinen zijn naar de vrouwelijke vorm gestroomlijnd, luchtdruk en temperatuur lijken op een couveuse. Maar de romantiek in de trein is eruit sinds in Frankrijk die vrouw door het raam naar buiten is gegooid. Vroeger kon je nog het raampje openzetten, een sigaret opsteken of was er koffie. Sinds vrouwen zich permanent bedreigd voelen is daar een eind aan gekomen. Rick is waarschijnlijk gewoon een pedofiel, dat had ze gelijk door.

Reageer
gravatar

Rare vraag: “Heb ik wat van je aan ?”, want de kans daarop is heel klein en zelfs als het zo is, gaat ze het betrokken kledingstuk toch echt niet uittrekken in het openbaar.

Reageer
gravatar

Dan meteen maar bluffen en antwoorden: “ja, al jouw kleren zijn van mij en geef ze maar meteen terug”. Wel achteroverleunen om mogelijke klappen te vermijden.

gravatar

Waar blijft de tijd dat je nog de blits kon maken met een nonchalant toegestoken rolletje ‘king’ pepermunt.

“ons interessen vooral meisjes en sigaretten” schertste de opruiende jeugd.

Reageer
gravatar

Nee nee, dat is niet waar, door die zonnebril kijkt Rick juist niet opzichtig maar heel discreet naar haar. Daarvoor gebruikt hij trouwens meestal de spiegeling in de ruit. Daarom ook is hij zo verrast door haar lieve reactie.
En dat wijdbeens zitten is ronduit gelogen. Dat is iets voor Harry, zou ik nooit doen.

Reageer
gravatar

Nee nee, dat is niet waar, door die zonnebril kijkt Rick juist niet opzichtig maar heel discreet naar haar. Daarvoor gebruikt hij trouwens meestal de spiegeling in de ruit. Daarom ook is hij zo verrast door haar lieve reactie.
En dat wijdbeens zitten is ronduit gelogen. Dat is iets voor Harry, niet voor Rick.

Reageer
gravatar

Bovenin zo’n dubbeldekker krijg je altijd zo’n rare weerspiegeling in die gebogen ramen. Dan ziet zo’n antrekkelijke vrouw er opeens heel vreemd en onaantrekkelijk uit. Dan werkt een zonnebril beter, dan ziet ze er meteen wat donkerder en daarmee een stuk zwoeler uit.

gravatar

Uit je reactie maak ik op dat je langer bent dan 1.80. Precies de reden om beneden te zitten.

Overigens krijg ik door mijn vastgelopen grapje hier wel een ietsje meer begrip voor die terrorist met zijn gammele schietapparaat.

gravatar

Met de aantrekkelijke vrouw kan ik mij wel identificeren.

Verlegen mannen reageren ook zo op mij.

Corrie.

PS: Wanneer komt er bij De Speld weer een artikel over Zwarte Piet. Daar ga ik altijd zo lekker strak op.

Het is al bijna september hoor.

Reageer
gravatar

Cor, forget it, verlegen mannen zijn de enige mannen die jou niet prompt op je muil klappen.

Ik hoop echt dat die zwarte piet jou in de zak meeneemt naar Spanje, om vervolgens naar Marokko gesmokkeld te worden alwaar je als slaaf aan een blinde Marokkaan wordt verkocht.

gravatar

Al 15 minuten geen update. Vertraging? Hoe staat het er voor? We willen het weten.

Hééft ze ook daadwerkelijk iets van Rick aan? Zo ja wat, en hoe staat het haar? Wat antwoordde Rick?

Ander saillant detail is dat de foto van Rick boven het blog haast wel door de vrouw in kwestie zelf gemaakt moét zijn. Is zij dan de eigenlijke bron van dit liveblog? In dat geval: zij weet Ricks naam al, dus kennelijk is er meer (eerder?) contact geweest. Uitermate mysterieus gebeuren. Meer informatie…

Reageer
gravatar

We zijn 14 minuten verder, ik wil graag weten hoe het verder is gegaan. Is het niet de bedoeling van een live-blog om het hele verloop te kunnen volgen?

Reageer