Maaike (42) gaat uitsluitend naar singlesfeest om ‘lekker te dansen’

‘Ik ben hier gewoon gezellig met de meiden’

Maaike Verstappen (42) uit Amsterdam gaat zaterdag naar een singlesfeest om eens lekker ‘met de voetjes van de vloer te gaan’. De happy single hoeft niet zo nodig een leuke man te ontmoeten.

“Ik vind het heerlijk om weer eens ouderwets met de meiden op stap te gaan”, lacht Maaike gul. Ze schenkt zichzelf nog een kopje kruidenthee in. “Een beetje bijkletsen, een beetje dansen, lekker gek doen op die platen uit de jaren ‘70… En vooral heel veel lachen! Lekker genieten van het vrijgezellenleven.”

Het is de veertiende keer dit jaar dat Maaike naar het betreffende singlesfeest gaat. Soms plant ze het, maar vaak gaat ze ook spontaan: “Het fijne is dat ik zó de deur uit kan. Ik hoef geen oppas te regelen, want kinderen heb ik gelukkig niet. Ik zie bij mijn zus dat die schattige opdondertjes je ook heel erg in de weg kunnen zitten. Als je ze eenmaal hebt, heb je dat er natuurlijk ruimschoots voor over. Maar goed.”

Meestal gaat Maaike met haar twee beste vriendinnen. “Als Lotte en Suzan niet kunnen, dan ga ik gewoon alleen, hoor. Ik vind dat helemaal niet erg. Je vermaakt je op zo’n avond altijd toch wel. Bovendien gaan Lotte en Suzan bij dat feest uiteindelijk wél actief op zoek naar een man. Dan sta ik aan het eind van de avond alsnog alleen, dus dat ben ik wel gewend.”

Mocht Maaike zaterdag onverhoopt benaderd worden door een man, dan kiest zij ervoor om bij haar vriendinnen te blijven: “Tenzij hij echt heel leuk is, maar dat verwacht ik niet. Daar gaat het me ook helemaal niet om. Ik ga om lekker te dansen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geheel juist gezien, beste Aannemer. Het forum van De Speld is naast erg vergeetachtig, toch ook wel redelijk vergevingsgezind (zelfs naar Corrie & Co.: als Collectief Therapeutisch Afzetpunt). Men leest liefst de reacties op de Eigen Bijdragen. Interactie kómt weliswaar voor, maar blijft in hoofdzaak beperkt tot in de openbaarheid brengen van spontaan bedachte oneliners en wisecracks. Dat is de sociaal/maatschappelijke functie van De Speld, afvoer van elders ongewenste onlustgevoelens.

gravatar

Nou jochie, d’r is heel wat interactie tusse mij en een zekere ravissante schoonheid.
‘t Heb niets met onlust te make, sterker, ’tis pure lust volgens mij.
Maar inderdaad, de meeste zijn niet te porre voor een goed gesprek.

gravatar

Klopt outsider, ik ben zeer vergevingsgezind, kijk maar hoe ik corrie wil vergeven.
En natuurlijk is dat pure interactie: zij/hij/het zet voor, en wij maken af. Zonder dit collectieve vermaak halveert het aantal reacties. De kunst is alleen om het creatief…

gravatar

Studie sociologie neem ik aan, afgerond of gewenst/gepast?
Ik mis in dit verhaal het aspect van het puberaal schoppen tegen schenen, volgens mij ook een geliefde tijdpassering hier (en altijd leuk natuurlijk), maar voornamelijk ervaar ik toch een streven naar de leukste thuis. Competitie is ook interactie neem ik aan.

gravatar

Eigenlijk is ze zwaar depressief omdat ze toch niet meer aan de man komt. Vandaar dat ze zich volpropt en wat probeert te swingen, om dat rotte gevoel niet teveel te laten overheersen.

Reageer
gravatar

Oei, beter maar niet meer proberen te dansen dan. Mee uitvaren met zo’n sail-boot lijkt me slimmer. Als je geluk hebt slinger je precies tegen het schip in en staat alles recht.
Zoniet: kotszakjes rechts achterin het toilet.
Sterkte!

gravatar

Tante10eke, uw observaties over Maaike (42) zijn to-the-point. Naast Maaike is een pathologische “feeder”neergestreken die haar vetmest en via een enorm overgewicht van hem afhankelijk wil maken. Uiteindelijk lukt dan ‘swingen’ ook niet meer en belandt ze in een obesitas-kliniek. De blik in haar ogen kondigt een actieve depressie aan met suïcidale aspecten. De foto toont weliswaar -verspreid- enige zin in gemeenschap, maar getuigt verder van eenzaamheid en weinig gemeenschapszin.

gravatar

Als Maaike geen man zoekt is ze van harte welkom in Meppel. Daar is namelijk niks te beleven laat staan te vinden. niks te eten, niks te dansen en niks te daten.
Makkelijk toch?

Reageer
gravatar

In de goede oude tijd maakten de overgeschotenen er uiterlijk op hun 40ste een eind aan, maar tegenwoordig….
Voor mij alleen nog ‘oude lijken’. ‘s Jammer.

gravatar

Goed van Maaike dat ze wacht tot er een man komt die haar benaderd. Ik vind het zo vervelend telkens weer benaderd te worden door een vrouw die er wel ècht heel leuk uit ziet, maar niet ècht heel leuk is.

Reageer
gravatar

O jee, daar heb je het al. Zo begint het altijd. En ik had het nog zo gezegd…

Johan, lust je koffie?
Johan, hou je van zwemmen?
Johan, ben je al eens naar de sauna geweest?
Johan, mijn bed kraakt. Wil je er even naar kijken?

Nee, nee!, nee!!, nee!!!

Hallo Maaike, wil je dansen?

gravatar

Wat een zuur verhaal over Maaike. Typisch een artikel van de cynische nihilistische redactie van De Speld.

Zo te lezen aan het artikel mag ik mijzelf gelukkig prijzen dat ik getrouwd ben . Het geeft je bijvoorbeeld de zekerheid van een dubbel inkomen voor het huishouden waardoor je meer geld hebt om leuke dingen te doen zoals shoppen en line dancing.

Voor spannende avontuurtjes heb ik de Second Love site.

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie, je blijft een raadselachtige deelnemer; quasi open over je privé (drift) leven in de duinen, tot op het idolate toe provocerend met je politieke keuze voor de one-trick pony Geert W. Die controversiële aanpak wekt bij mij associaties met een vroegere deelnemer met stilistisch een ander taalgebruik. Over één ding verbaas ik mij wel: jouw voorkeur voor line-dancing. Is dat niet een variant van square-dancing ook met hoeden en laarzen? All the squares are dancing. Need I say more?

gravatar

Mr. Nikola, ik heb een onelegante uitspraak van u waargenomen met een advies wat genuanceerd bekeken dient te worden, daar de mens zijn verstand gekregen heeft van God en dat door Zijn hand misschien tot ontwikkeling zal mogen laten komen.