Studenten kiezen vaker voor satanische sekte

‘Beëlzebub Leiden goed voor je netwerk’

Steeds meer studenten zien het als een gemoedelijk alternatief voor een studentenvereniging: een satanische sekte. Voor veel jongeren is de sekte een ideale mogelijkheid voor sociaal contact, het opbouwen van een zakelijk netwerk en het verliezen van de eigen identiteit.

“Duivelsaanbidding is echt supermooi,” vertelt David (22), derdejaars lid van Beëlzebub Leiden. “Lang waren corporale studentenverenigingen dé manier om naast de studie een sociaal leven te onderhouden. Maar voor het klakkeloos volgen van opgelegde gebruiken die strikt genomen strafbaar zijn, hoef je niet meer per se naar het corps. Het is veel laagdrempeliger om je gewoon aan te sluiten bij een satanische sekte.”

David heeft geen spijt van zijn overgave: “Ik zat eerst bij een dispuut van Minerva, maar als we daar vrouwen aan het vernederen waren, dacht ik altijd: waarom offeren we ze niet gewoon? Een laffe bedoening was het daar. Ook dat bier zuipen op die borrels, leuk hoor, maar bij een slok schapenbloed heb ik pas echt het gevoel dat ik leef. Je bent maar één keer jong.”

Ook Anne-Sofie (19), tweedejaars lid van Beëlzebub, is lovend: “Als eerstejaars was het soms wel doorbijten. Zeker bij Pentagram (haar dispuut, red.) gaat het er hard aan toe. Als huisjongste was ik de aangewezen seksslaaf. Als je dan aan een brandend kruis gespietst wordt, twijfel je wel even. Maar ik weet ook dat ik er later in mijn carrière profijt van ga hebben.” Anne-Sofie overweegt in 2016 een sektejaar te nemen om zich volledig te kunnen richten op het sektarische bestuur en het organiseren van rituelen.

De groei van de satanische studentensektes lijkt een recente ontwikkeling, maar de oud-leden oogsten al langer maatschappelijk succes. Zo waren onder andere oud-premier Wim Kok, ABN Amro-topman Gerrit Zalm en koning Willem-Alexander lid van Beëlzebub. Van Nina Brink, voormalig topvrouw van World Online, is bekend dat ze lid was van de Ninacultus van de Orde van de Laatste Brinkieten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat ons niet denken dat satanische studenten pas recent bestaan. In Rotterdam werd lang ontgroend door feuten de adembenemende roetkap op te zetten. Daar zijn wat minvermogende doden bij gevallen, maar alles is in der minne geschikt met kleine afkoopsommen door de hoogvermogende ouders der daders. Wat verder oostelijk, over de grens, zijn hele volksstammen medisch studenten ingewijd met experimenten op onvrijwillig deelnemende Joodse slachtoffers uit Instituut “Arbeit macht Frei”.

Reageer
gravatar

“Voor veel jongeren is de sekte een ideale mogelijkheid voor ……… het verliezen van de eigen identiteit.”
Mooi verhaal! Het gaat hier om studenten, hoor! Studenten zijn jonge mensen, die nog hééééééééél veel moeten leren. Die hebben doorgaans meer ego dan identiteit. Het is dus zaak voor hen eerst wat ego te verliezen, wat identiteit op te bouwen en pas daarná kunnen ze beslissen zich met vuur en ander speelgoed bezig te houden.

Reageer
gravatar

Bøs, hélémáál met jou eens. Vroeger, in softere tijden, mochten feuten nog pootjebaden in de verwarmde kikkerbadjes van Propria Cures en Folia Civitates; nu worden ze al direct in het diepe gegooid bij satanische sekten. Eerstejaars belanden soms zelfs bij outlaw motorclubs als Hells Angels, Bandidos, Satudarah of No Mercy, waar mensenoffers niet facultatief maar dwingend voorgeschreven zijn. Bandidos-bekeerlingen Halbe Zijlstra & Hans van Baalen stapten ooit over naar de JO(V)VD.

gravatar

Echt iets voor de moderne student. Vrijetijdsbesteding moet aansluiten bij het onderwijs dat voortdurend in beweging is: wat gisteren een waarheid was is vandaag een leugen, dan ga je hechten aan traditie. Veel topmensen waren lid van een satansclub toen daar nog een taboe op rustte. Tijdens Bush en Balkenende werden mensen vervolgd als ze al een sigaret opstaken of zomaar ergens een boek lazen, omdat dat een teken was dat ze bij Maitreya zaten, de Valse Christus (de zogenaamde Wereldleraar).

Reageer
gravatar

Kostelijk! :-))

– gemoedelijk alternatief voor een studentenvereniging
– verliezen van de eigen identiteit
– klakkeloos volgen van opgelegde gebruiken die strikt genomen strafbaar zijn
– aangewezen seksslaaf
– aan een brandend kruis gespietst (heerlijk dubbelzinnig)
– sektejaar (een soort sabbat, in popietaal: zubbettikul)

Reageer
gravatar

Mensen die met hun handen in hun zakken naar zo’n vuurtje staan te kijken… je herkent altijd meteen de types die gelokt zijn met een gratis iPad. Maar dat er nou echt helemaal niemand fanasatanisch het vuur in rent valt me tegen. Doet vermoeden dat ook Beëlzebub het vet wat in de buik is gesleten.

Reageer
gravatar

Vooral die Vrijmibo bij zo’n sekte roept nostalgische herinneringen op.

Hoe vaak we niet zo”n nietsvermoedende serveerster uitmekaargetrokken hebben met 60 man, geweldig.

En dan die kapstokhertjes met van de jaloerse blikken van wanneer ben ik nou eens aan de beurt. Machtig mooie tijden waren dat.

Reageer
gravatar

Het is zo simpel. Wil je de mensen die sympatie hebben voor de duivel en voor duivelsaanbidding, uit hun tent lokken, identificeren en een keer in het zand laten bijten ?
Richt dan als conglomeraat van christelijke organisaties een “satanische sekte (SaSe)” op en lok de potentiële duivelsaanbidders naar je toe. Succes verzekerd.

Reageer
gravatar

Ja, ja, Nina Brink van Hellonline, offerde vele beleggers. Haar holle lach (“Mwahahaha) zal nog lang naklinken door de storm(s) heen.

Reageer
gravatar

Fout margootje,

Het is niet:
Laten we corrie offeren (dat is natuurlijk altijd goed) en jij erbij

Het is:
Laten we corrie offeren (blijft goed natuurlijk) en jou erbij

gravatar

Ik ben het er niet helemaal mee eens Cor. Is het niet gebruikelijk dat namen, in dit geval ‘Corrie’, met een hoofdletter worden geschreven? Of maken we voor Corrie/corrie een uitzondering? Graag ophelding.
Bij voorbaat dank.

gravatar

corrie met een hoofdletter?
De bedoeling is haar te onthoofden!
En van haar een held maken door middel van ‘ophelding’ lijkt mij geheel verkeerd.

Overigens, de groeten aan Klukkluk en Nononono.

gravatar

Zo waren onder andere oud-premier Wim Kok, ABN Amro-topman Gerrit Zalm en koning Willem-Alexander lid van Beëlzebub. Van Nina Brink, voormalig topvrouw van World Online, is bekend dat ze lid was van de Ninacultus van de Orde van de Laatste Brinkieten.

Wat flauw bedacht.

Reageer