Tante Lien heeft inspirerende teksten op Facebook niet zelf verzonnen

Eindhovense kopieerde wijsheden van Paulo Coelho

Tante Lien is op pijnlijke wijze door de mand gevallen. De wijsgeer van de familie Beukenkamp blijkt haar beroemde Facebookwijsheden niet zelf te hebben verzonnen.

Neef Roy (16) kwam het plagiaat van zijn tante per toeval op het spoor. “Een meisje dat ik op Texel had leren kennen had op haar profiel een foto van een zonsondergang geplaatst met de tekst ‘Niets zorgt ervoor dat we zoveel kwijtraken als de angst om kwijt te raken’. Dat is een klassieke spreuk van mijn tante, dus ik vroeg haar waar ze tante Lien van kende. Toen vertelde ze dus dat het een citaat was van Paulo Coelho.” Met behulp van Google ontdekte Roy vervolgens dat tante Lien haar beroemde aforismen bijna allemaal zonder bronvermelding heeft overgenomen van Paulo Coelho, Umberto Eco en de Dalai Lama.

De familie Beukenkamp voelt zich teleurgesteld door het bedrog van hun familielid. “Het is erg pijnlijk om er achter te komen dat ze jarenlang goede sier heeft gemaakt met de wijsheden van een ander. Ik voel me behoorlijk gepakt. Tante Lien zou zelf zeggen: ‘wie zich als slachtoffer gedraagt, zal als slachtoffer worden behandeld’. Dat staat nu wel ineens in een heel ander daglicht.”

Tante Lien is zich echter van geen kwaad bewust. “Pablo wie? Is die niet al lang dood?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom al die heisa? Iedereen wil toch zijn 15 minutes of fame? Gun ze dat dan ook, zolang het nog kan. Als straks onderwerpen als Geert W., PVV en CvH. totaal zijn uitgemolken, wat rest er dan nog om wereldroem te verwerven in De Speld? Gaan we dan verder met VVD-bezinkingen als Alex Pechtold, nationaal-ontgasser Henk Kamp, kroonprins Halbe Zoolstra, politie-kampioen Ard v.d. Steur, Defensie-onderneemster Hennis-Plasschaert of medisch mooiweer specialiste Edith Schippers?

Reageer
gravatar

1. Dit is nieuws?
2. Ik denk niet dat je plagiaat kan plegen als je niet publiceert, Facebook valt hier niet onder
3. Degene die vandaag de dag nog wijsheden weet de verkondigen die niet al eerder opgeschreven zijn, je kunt lang zoeken
4. “Wie gaf jou ooit een idee, vroeg jij je dat nooit eens af? Het was de stem van een van ons die jou dat inzicht gaf”, zelfs mathilde santing snapt hoe de hersenen werken

Reageer
gravatar

1. Nee. Dat is nu juist het hele punt.
2. Een dubbele ontkenning is een bevestiging.
3. Inlijsten! (Nadat u de zin door een gediplomeerd taalkundige hebt laten corrigeren.)
4. Die heeft Mathilde Santing (met hoofdletters!) ook niet van zichzelf.

gravatar

1. Jazeker, groot nieuws zelfs.
2. Publicatie in de Speld, dus zeker plagiaat.
3. Waarom probeer je het dan?
4. Sinterklaas, 5 dec. jongstleden.

gravatar

Als tip kan ik je adviseren ‘De Trollenverdelger’ of ‘Karl van Daarnaast’ of ‘Spuit Elf’ of ‘Sorrie voor ‘hiernaast’ of ‘Wammes Waggel’ in te schakelen. Het liefst ‘Karl van Daarnaast’, hij is het lachwekkendste.

In de disclaimer van de Speld staat:

Meent u dat Speld.nl uitingen bevat die onrechtmatig zijn jegens u of uw onderneming, dan kunt u dit kenbaar maken via [email protected].

Dat kan misschien helpen.

gravatar

Tante Lien kan beter, in plaats van Facebook, haar inspirerende teksten op de forumsite van De Speld plaatsen.

Op Facebook bereikt ze alleen maar haar familie en vrienden terwijl ze op De Speld een veel groter publiek heeft die ze kan inspireren om het goede te doen.

Het is ook verstandiger om je bij de citaten van één wijsgeer te houden.

Dat doe ik ook.

Corrie.

Reageer
gravatar

Verleden week rommelde tante Lien nog met het privé leven van Roy. Roy had nog een appeltje te schillen en ontdekte haar plagiaat. Onduidelijk is weer wie Pablo is. Het begint onderhand wel een soap te lijken.

Reageer
gravatar

Dr. Rossi toont hier ondubbelzinnig aan het verschil tussen frenologie en een ‘hoge’ hernia als gevolg van scoliose niet te kennen. “Dokter/doctor”, maar waarin? Waarschijnlijk economie of bedrijfskunde.

gravatar

Ik denk dat de heer dr. Rossi met zijn ondubbelzinnigheid te snel is om een goede econoom of bedrijfskundige te zijn. Dit is niet goed voor de lange termijn visie. Hij zal eerder zijn dokterstitel moet vervangen met ingenieur, gespecialiseerd in de richting van de tweewielige mobiliteit. Dr. Verkeersdeskundige zou ook niet werken want zo lang heeft hij zijn rijbewijs nog niet.

gravatar

Bertje,
Je reageert nu maar op de helft van mijn stellingname.
Heb je ook twee redenen waarom Facebook treurig is?

gravatar

Bakken is een totaal andere bereidingswijze dan frituren.

Ook kun je bakken in de zon, terwijl frituren in de zon echt heel vreemd is.

Daarbij kan het ook bakken tegelijk regenen en is frituren tegelijk regenen mij onbekend.

Tis maar dat je ‘t weet.

gravatar

Wat een enorme teleurstelling…Ik dacht toch echt dat alle verhalen en foto’s op Facebook authentiek, natuurgetrouw en van de mensen zelf waren??

Reageer
gravatar

Ken je deze quote van Abraham Lincoln niet?

“The problem with the internet is that it has many quotes that are often quoted by celebrities who never said this quote”

Deze uitspraak van hem vond ik op het internet

gravatar

Die Pablo was een lieve jongen: ik zie hem nog bij ons moeder aan de tafel zitten met zijn ongewassen haren en zijn blocnote, en dan alles opschrijven wat Lien zei, he? En zo ging het altijd: zat ‘ie weer uren met Lien aan de telefoon en een paar maanden later, hop, een bestseller. Hetzelfde met Bertje en Tenzi. Was leuk geweest als ze Lien ook eens genoemd hadden, maar zij zei altijd “De roem van mensen is slechts slechts schijn. Je kunt alleen maar groot zijn in het klein.”