Zó eenvoudig is het om het UWV te hacken

‘Elke boerenlul kan de default IGX-data importeren’

Het is misschien wel een van de belangrijkste uitkeringsinstanties van Nederland: het UWV. Des te schokkender is het dat de overheidsinstelling schrikbarend gemakkelijk te hacken blijkt.

Hacker Sjoerd Groot: “Het is ongelooflijk hoe kinderlijk eenvoudig je in de systemen kunt inbreken. Het enige wat je nodig hebt is een CGU-kabel met een dubbele skart-poort aan de zijkant en een FSI-schijf. Je hoeft alleen maar in te pluggen in de dataprocessor van de opslagserver om een paar simpele X8-proxy’s om te zetten. Vervolgens kan elke boerenlul alle default IGX-gegevens importeren en copypasten in Kladblok om de transfervalues aan te passen et voilà: je hebt het UWV gehackt. Zo simpel is het.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@ Thomas, nee er zijn twee opvallende fouten in de beschrijving opgenomen om massaal misbruik te voorkomen. Tip: de proxy en de disk.

gravatar

Het is onredelijk van het zwaar onderbetaalde UWV-personeel te verwachten dat men alle ins and outs van programmatuur kent. De enige banen die goed betalen zitten in de top en die zijn met Bisonkit op hun stoelen gelijmd. Zoals bij alle ambtelijke organisaties worden topposities bij voorkeur ingevuld door -i.v.m. gebrek aan gewicht- omhooggevallen jaknikkers. Neem nou die heteluchtballon Van der Steur (Justitie): een verpletterend volume, maar volstrekt gewichtsloos omhooggevallen

Reageer
gravatar

Heel fijntjes, heer Agent, en heel veel scherper dan de doorsnee-Speldenaar zal begrijpen, maar chapeau. Uw intellectuele potentieel wordt hier niet voldoende begrepen, door uw doorgaans bescheiden, uniforme reacties in de sfeer van “doorlopen a.u.b.”

gravatar

We zijn door UVW geconsulteerd en hebben inmiddels alle X8-proxy’s vervangen door stalen hekwerken. Deze zijn alleen draadloos op internet aangesloten en zijn daarom onmogelijk met de CGU-kabel te koppelen. We durven daarom uit te sluiten dat boerenlullen nu nog in staat zijn om het UVW te hacken.

Reageer
gravatar

Leuk hoor, maar het heeft helemaal geen zin. Tegen de tijd dat het UWV eindelijk eens begint met uitbetalen van de frauduleus ingegeven uitkeringsopdrachten heeft Mark Rutte samen met roverhoofdman Halve Zoolstra het uitkeringsniveau al lang en breed teruggeschroefd naar nul komma nul! En dat geldt dus óók voor die rechtse nietsnut van een Mr. Wiersema. Op het strand zitten….? Vergeet het maar!

Reageer
gravatar

Nou, ik vind Sjoerd Groot wel erg kort door de bocht. Ik heb op de Universiteit van Meppel gezeten met dit als specialisatie, maar wat hij hier uitkraamt.. het klopt gewoon niet.

Reageer
gravatar

Leuke parodie, de verhalen over wat hackers wel niet allemaal kunnen gaan vaak een eigen leven leiden.

Bijv in 2010 was er een krantenkop “Hacker Disables More Than 100 Cars Remotely”, maar die “hacker” bleek een ontslagen werknemer van een garage die nog een wachtwoord had van het computersysteem.

Reageer
gravatar

Tip: Als je ook nog een astabiele multivibrator toevoegt aan de I.EEE interface dan heb je zelfs een broadband connection (via ATM)! 8x sneller dan v.42bis.

Reageer
gravatar

Als professioneel hacker klopt daar natuurlijk niks van. Om het UWV te hacken, moet je je kind “‘;DROP TABLE `werkzoekenden`;” noemen en u zult zien dat er niemand meer werk zoekt als dit kind zichzelf aanmeldt bij het UWV als werk zoekende.

Reageer
gravatar

Het klopt niet. Ik ben de enigste die werkt bij het UWV en werk nog met een typemachine. Internet wat is dat? En trouwens, er zijn nog 47 wachtenden vóór U. Dus ff dimmen graag. Nu lunchen en daarna WEEKEND. Tot woensdag!!

Reageer
gravatar

Hoe denk je dat het komt dat ik alle tijd van de wereld heb om overal een beetje te lopen reaguren de hele dag?

Juistem: gratis inkomen via het UWV.

Ff een ISBNnetje aanpassen, een komma verplaatsen hier, een nulletje toevoegen daar. En ik zit op het strand.

Lekker hoor.

Reageer
gravatar

Hacken hoeft niet in Marxtopia, want daar zijn we allemaal aardig voor elkaar. Behalve voor Corrie. Niemand is aardig voor haar. Er is ook geen nationalisme en dus geen behoefte om landen te hacken, en omdat iedereen wordt opgevoed met de tegenovergestelde propaganda van nu, oftewel jij helpt de overheid, de overheid helpt jou, is niemand van plan om de verzekering te hacken. Behalve die van Corrie.

Karl.

Reageer