Franse boeren blokkeren onuitstaanbare Sandy op Facebook

Irritant mens informeert iedereen ongevraagd over kwaaltjes

Franse boeren hebben vandaag Sandy geblokkeerd op Facebook. De boeren kondigden de actie niet van tevoren aan, maar kunnen op het volle begrip rekenen van president Francois Hollande. Hij noemt Sandy een onwaarschijnlijk irritant figuur.

Pierre Batiste moest eerder dit jaar zijn dochter verkopen aan een Kosovaarse mensenhandelaar omdat hij niet meer kan rondkomen van de landbouw alleen, maar noemt desondanks de statusupdates van Sandy als het ergste dat hem ooit is overkomen. “Dat ze dan bijvoorbeeld alleen ‘zucht…’ post zodat iedereen moet gissen wat er met haar aan de hand is. Of dat ze elke twee weken ziek is en de hele wereld daar deelgenoot van maakt. Dan denk ik: meid, laat je alsjeblieft testen. Maar kennelijk voelt ze zich de dag erop al weer goed genoeg om met de hele familie naar avonturenpark Hellendoorn te gaan en aansluitend 1500 familiefoto’s online te plempen.”

Sandy lijkt vooralsnog niet onder de indruk van de acties, en laat via Facebook weten geen redenen te zien om haar onuitstaanbare gedrag te wijzigen. Een compromis waarin Sandy bijvoorbeeld geen levenswijsheden van Paolo Coelho en Joey Tribbiani meer mag debiteren, maar nog wel halve kennissen met hun verjaardag mag feliciteren lijkt bij voorbaat kansloos. De boeren weigeren ook maar één concessie te doen zolang er geen lange termijn oplossing komt. “We willen eigenlijk gewoon dat ze sterft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat Sandy gewoon verhuizen naar Meppel, of -beter nog- naar Kootwijkerbroek! Dat zal haar leren. Het is onwaarschijnlijk dat zij dat overleeft, maar áls ze het overleeft zal ze nog uitsluitend in lange rokken haar zestien kinderen verzorgen. De Franse boeren zullen coute que coute van haar verlost zijn

Reageer
gravatar

Er zijn allerlei afgeleide waarheden mogelijk van eenzelfde stam die toch een leugen is. Zoals al je vrienden op Facebook je eigen waan zijn die je daarmee voortplant. Hieraan wordt de dagelijkse realiteit afgespiegeld. En hieraan worden alle zielen die geloven opgeofferd als krankzinnigen om de bewijzen verder compleet te krijgen. Indien nodig chirurgisch. Realiteit en illusie zijn vermengd. De bewijzen zijn geleverd.

Reageer
gravatar

Over delen: er zijn wetmatigheden waar niemand over nadenkt. Bijvoorbeeld als je een paar nieuwe vrienden krijgt verdwijnen er ook een paar of worden je vijand. Dit volgens de logica van afgunst die ons economisch denken bepaalt. In ieder contact als het dieper gaat komen er spanningen door vergroting van de intensiteit. Deze spanningen vaak uitgedrukt als onenigheid zijn het levenszout. Bij de dwaas leiden die spanningen tot scheiding. Zoals de boer weet: vele varkens maken de spoeling dun.

gravatar

Kwestie van tijd, Bant, voor één onzer Frans sprekenden deze getergde agrariërs waarschuwt. Daar kan van alles uit voortvloeien; stront op de electronische snelweg, blokkade van I.P.-adressen, niet-afdracht van electronische tolgelden en obstructie van bijdragen van Nederlandse Speld-frequenteurs op vakantie in Frankrijk.

gravatar

Beste Mr. Wiemersma,

Margootje is een zeer ervaren forum-deelnemer. Als het een reactie op #1 was, dan had deze er ook duidelijk onder gestaan.

Als ik me niet vergis, heeft Margootje een soort van Sandy-intolerantie!

gravatar

Zo is dat Joep. Margootje is manwijf genoeg om zelf te bepalen waar zij haar reactie plaatst. Ze heeft daarvoor geen toelichting van Wiemersma nodig.

Aan het eind van de week wordt het weer mooi weer. Wanneer gaan we weer een wandeling in de duinen maken?

Bij Christine le Duc heb ik allerlei leuke spulletjes in de uitverkoop gekocht. 😉

Corrie. xxx

gravatar

Joep, ofschoon we deze intolerantiemelding niet van Margootje zelf kregen, deze opmerking mijnerzijds. DE gemelde Sandy-allergie is mogelijk een uitvloeisel van een lactose-intolerantie, die ontstaat als onderwerpen teveel worden uitgemolken. Fysieke en psychische Intoleranties ontstaan doorgaans als patienten (m/v) zich normatief verheven voelen boven het ontwikkelingsniveau van de overige groepsleden en als complicatie last krijgen van gistende galsappen..

gravatar

Hoi Corrie,

Einde week lijkt me fijn!
Hoop dat ik nog een nieuwe outfit kan scoren bij EasyPleasure.be.

Nog voorkeur?

gravatar

ik zou er graag een smiley aan toevoegen om een en ander te verduidelijken maar voor die dingen heb je helaas altijd wel iets van interpunctie nodig

gravatar

Voor Spuit.

Soms dan zeg ik eens nee.
En dat vindt Spuit niet oké.
Hij wilt het niet verstaan.
Maar daar heb ik lak aan.
Een nee is een nee.
Een ja is een ja.
Accepteer dat maar.

Corrie.

gravatar

Los van Corrie’s politieke stellingname (iedereen mag (nog even) een mening hebben), valt het mij ronduit tegen dat ze zich zo weinig literair verantwoord uit.
Metrum en enjambement van het gedicht hierboven kloppen niet; taalkundig schort er ook het nodige aan “Hij wilT,het niet verstaan” de tenen trekken krom in de schoenen. Nogmaals; het gaat mij niet om haar zaad- en zandverstuivende activiteiten in Haagse duingebieden, maar rapporteer die dan wel in degelijk ABN, s.v.p..