Oom Theo kent route ‘verdomme’ beter dan Google Maps

Debiel apparaat kent route binnendoor niet

“Dat debiele apparaat kent de route binnendoor niet,” dat heeft oom Theo dit weekend bekendgemaakt op weg naar de verjaardag van zijn neefje Rikkert. De familie is dan al afgeslagen voor het knooppunt Vianen. Oom Theo negeerde daarmee de instructies van Google Maps.

Volgens Oom Theo heeft Google Maps “ze niet helemaal op een rijtje”. “Iedereen weet dat je er vóór Vianen af moet, anders gaat het helemaal mis. Ik laat mij niet zomaar de les lezen door een of andere snotneus in Californië, die waarschijnlijk nog nooit in Vianen geweest is. Ben je helemaal besodemieterd!”

Een subtiele hint van tante Ria om toch Google Maps te volgen wordt door Theo ter zijde geschoven. ‘Mens! Je bent niet helemaal lekker. Zal ik je even bij het Pieter Baan Centrum afzetten? Ik ken de route uit mijn hoofd. Daar heb ik geen Google Maps voor nodig, ik ben toch geen idioot? Als jij serieus denkt dat een apparaat het beter weet dan de mens, dan ben je geen haar beter dan de nazi’s. Je begeeft je op glad ijs, mevrouwtje. Google Maps. Allejezus, je bent helemaal lijp geworden, maf wijf.”

Oom Theo en zijn gevolg arriveerde uiteindelijk met een vertraging van drie en een half uur op de verjaardag van neef Rikkert. “Moet je nagaan hoeveel later we geweest waren als we de aanwijzingen van die Google gevolgd hadden. Dan waren we nu nog onderweg geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oom Theo wet het inderdaad beter. Alleen dat het voet/fietsveer van Nieuwegein naar Vianen is gesloten voor auto verkeer is hem hier opgebroken. Als tante Ria haar snavel had gehouden was hem dat mogelijkerwijs wel ingevallen.

Reageer
gravatar

Google maps: uiterst teleurstellend.
Ik was van plan om naar Petto te gaan, maar google maps kan dat niet vinden. En dat net nu iemand iets leuks in Petto heeft…

Reageer
gravatar

Ah, nee, Dien. Uw vraag berust op een misverstand. De route binnendoor waar oom Theo aan refereert, staat in de volksmond bekend als de ‘Godverdomme’ route. In deze is Godverdomme geen werkwoord maar een geografische aanduiding.
Begrijpelijk hoor, uw vergissing, vanwege de spelfout die Berg & Borg maakten. De werkwoordsvorm van godverdomme schrijft men inderdaad zónder, en de geografische Godverdomme schrijft men mét hoofdletter.

gravatar

Oom Theo vraagt God Google Maps te verdoemen. Dat is geen grove vloek maar een gebed. Het is veel erger dat hij debielen beledigt.

gravatar

Is het een mooie route, die ‘godverdomme’? Ik heb wel eens de ‘Zuid-Veluweroute’ gereden; je zag weinig door al die bomen, en de route werd ook slecht door TomTom aangegeven.

Reageer
gravatar

Zou er een grote navigatie storing zijn, mijn Tommy doet ook sinds kort zo raar. Vooral bij rotondes en het is een volhouder hoor. Elke keer moet ik afslaan op de 4e afslag links. Dus je blijft maar rondjes draaien. Dan neem ik zelf een afslag en dan zegt dat ding: Ga terug.

Reageer
gravatar

Google Maps klopt ook niks van. Als ik wil rijden naar Batman, wordt ik naar Turkije gestuurd. Evergreen Terrace 742 in Springfield kan die niet vinden
en als ik een Surinaams restaurant zoek in Groningen zegt die dat Groningen in Suriname ligt!

Reageer
gravatar

Jammer dat de echte gedupeerde, Rikkert, buiten beschouwing gelaten wordt. Rikkert is van huis uit een gevoelige jongen en ook zeer van de klok. Een mogelijkheid om zijn verhaal te doen zou op zijn minst een handreiking zijn…

Reageer
gravatar

Rikkert is mijn broer. Papa heeft tante Ria geholpen bij de verhuizing toen oom Theo onverwacht een weekje op reis moest. Dat was heel gezellig. Wij hebben toen 3 jaar bij haar gewoond. Toen kwam oom Theo terug. Tante Ria had geen zin om oom Theo op te halen. Dat heeft mama toen gedaan. Volgens oom Theo was ze heel lief. Rikkert en ik begrijpen dat nog steeds niet en mama inmiddels ook niet meer. Oom Theo heeft mama naar het PBC gebracht en ze heeft het er erg naar haar zin.

Reageer
gravatar

Oom Theo is te stom om zelf door te hebben hoe stom hij is.

In ieder geval wist Google Meps wel degelijk dat er wegwerkzaamheden in Meppel-Zuid waren en dat er daarom elders afgeslagen moest worden. (Meppel heeft alleen maar een zuidkant, het is te klein voor een noord, oost of westkant). Boer Douwe Buma Dijkstra was er net op dat moment bezig de weg om te ploegen.

Reageer
gravatar

Zo! U durft zomaar een verband te leggen tussen Corrie en de nazi’s! Daar gaat u van haar hier veel meer en ik denk niet zoveel aangenaams (eerder wat teringherrie) over horen vrees ik.

gravatar

Niet alle nazi’s wisten hier de weg, want de overlevering vertelt dat in de duinen bij Kijkduin nog altijd een stokoude Obersturmbahnführer ronddwaalt, die af en toe bij Corrie zijn ei of zoiets kwijt kan.

gravatar

Zo is het Corrie dit waarderen wij zeker niet. Het valt me wel steeds op dat je hier spraakzaam wordt gemaakt terwijl je niet eens wat zegt. Kun je nagaan dat die kerels echte mafkezen zijn.

gravatar

U bent een geboren optimist, door dit huwelijk te betitelen als “goed”, maar gestookt wordt er.