Griekenland: snapt u het nog?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Flexibele wisselkoersen kunnen wel prettig zijn als uitdrukking van de samenhang tussen sociale en economische factoren in een land. Niet overal bestaan er dezelfde roekeloze bankiers als in Duitsland. In landen als Servië of Kroatië hadden mensen minder geld maar meer goederen onder het communisme. Alleen de getallen zijn als het ware een beetje opgedraaid. In Nederland moet je zelfs concurreren wie de ergste ziekte heeft.

Reageer
gravatar

Arris Total-loss vraagt zich af..waarom geen pijpleiding tussen de ECB en de griekse banken, kan het geld linea recta in de griekse economie gepompt worden…ik zeg…hoppa en nu de zere taki!!!

gravatar

Griekenland..”ga terug naar start,u ontvangt geen 30 miljard”…herkenbaar? het is maar een spelletje..overigens met naderhand in te vullen spelregels

Reageer
gravatar

In de voorbije periode werd meer dan ooit tevoren, (althans voor mij), duidelijk dat internationele, net als nationale politiek, berust op hap-snap beleid. Niks geen lange termijn visies uitwerken. Gewoon veel stenen gooien en maar hopen dat er eentje doel treft. En vervolgens ook maar hopen dat het doel de gehoopte kant op valt. Wat ‘n ongelooflijk gekruk.

Reageer
gravatar

De heren hebben er belang bij dat griekenland erin blijft daar maken de grieken misbruik van,anders was het allang afgelopen ,heren word wijzer en kappen ermee bodemloze put

Reageer
gravatar

Een week nadat het eindsignaal heeft geklonken scoort Griekenland 1 – 0. De andere lidstaten sjokken het veld weer op. Wat was hun doel ook weer?

Reageer
gravatar

Wij hebben thuis ook een referendum gehouden. Uitslag was nee en dat houdt in dat wij vanaf nu onze hypotheek niet meer betalen. Al dat terug betalen van geleend geld moet een halt worden toegeroepen!

Reageer
gravatar

Mijn voorstel, als we er van uitgaan dat er schijnbaar genoeg geld is in Europa, is;
Doe al dat geld in een grote pot en ga opnieuw beginnen. Geef aan de aanstichters van alle soorten van het geweld (gerelateerd aan de crisis) dat over ons uitgestort wordt een generaal pardon. Maak in alle landen van de Europese Unie alle prijzen en lonen gelijk op een gemiddeld niveau dat er nu is in Europa, en geef iedere burger een basis inkomen.
M.v.g. Vanger

Reageer
gravatar

Zo moeilijk is dat nou toch ook weer niet. Ik zal het vereenvoudigen: Als je een kopje suiker leent aan de buurman, dan verwacht je toch ook geen volle emmer terug.

Reageer
gravatar

als de buurvrouw een kopje suiker komt lenen, weet ik hoe laat het is, laat dit een wijze les zijn voor europees beleid….(dit voor degene die er toch al niets meer van snappen)

gravatar

Zouden jullie dan svp even plek willen maken om dit aan te vinken bij De Speld Kiest?
Of moet ik nu zelf kiezen of Nee overeenstemt met Achmed, Achmed en Kwame, Achmed, Kwame en Kees van der Staaij, of zulks aangevuld met Gull perzik?

Reageer