Hoe bereid je huisdieren voor op een Grexit?

Ook voor konijnen is een Grexit geen pretje

Deze week krijgen we mogelijk te maken met een vertrek van Griekenland uit de eurozone. Het Nationaal Informatie Centrum Gezelschapsdieren komt daarom met een Grexitplan, zodat ook jouw huisdier deze beproeving kan doorstaan.

Het belangrijkste voor een huisdier tijdens een Grexit is water. Zorg dat je huisdier, bijvoorbeeld een hond, voldoende vocht binnenkrijgt en maak het dier regelmatig nat, bijvoorbeeld met water. Gebruik géén ijskoud water. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten samentrekken en als je iets niet wilt tijdens een Grexit, is het wel dat de bloedtoevoer van je huisdier verstoord wordt.

Tijdens een Grieks vertrek uit de euro is goede verzorging van je huisdier essentieel. Juist nu premier Tsipras geen akkoord heeft kunnen bereiken met de Eurogroep, moet je je huisdier op tijd borstelen, wassen en controleren op parasieten. Houd intussen het economische nieuws goed in de gaten en raadpleeg bij twijfel de dierenarts.

Ook voor konijnen is een Grexit bepaald geen pretje. Zorg ervoor dat het konijnenhok niet blootgesteld wordt aan asbest. Konijnen kunnen hier onrustig of levenloos van worden, zeker tijdens een Grexit. Opent de AEX meer dan vijf procent lager? Geef dan je konijn een paar extra stronkjes broccoli of een handje muesli (en dus geen asbest). Wat parkieten betreft is één advies belangrijker dan alle andere: knijp je parkiet niet dood tijdens een Grexit. Dit kan hem in tijden van financiële onzekerheid de kop kosten.

Wordt de Griekse samenleving ontwricht door een bankenrun? Vergeet dan niet om spelletjes te spelen met je lievelingsdier. Dit biedt afleiding en vermindert stress. Ook bij je huisdier trouwens.

Reptielen mogen ook tijdens de Grexit gewoon verwaarloosd worden. Wie koopt er nou een leguaan?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En mijn Griekse landschildpadden dan? Hoe komen zij de Grexit door?
Het zijn weliswaar reptielen, maar ze hebben juist veel verzorging nodig. Ik denk dat een Grexit hard bij ze aankomt. Wat doe ik als zij zich ingraven?

gravatar

Het schijnt ook dat het mogelijk is om je hond naar de psychiater te sturen. Schijnt dat ze de problemen daar van zich af kunnen blaffen. Thuis hebben ze schijnbaar merkbaar minder stress.

Reageer
gravatar

Volgens mij bereid je zo je huisdier voor een grexit:
1. Dood het beest met een knuppel. Niet met een geweer, want dan blijft er een kogel zitten
2. Ontdoe het van de huid, die is niet lekker.
3. Zet pan op fornuis met wat olie.
4. Gooi het beest in de pan als de pan warm geworden is.
5. Zo nu en dan omdraaien.

Zo bereid je dus een huisdier voor een grexit!

Reageer
gravatar

Volgens het aloude Kookboek van de Huishoudschool aan de Laan van Meerdervoort is uw bereidingswijze wat kort door de bocht. Als u de ingewanden en darmen niet eerst verwijdert wordt het inderdaad braken geblazen.
Doorlopen mensen, het is voor u eigen bestwil.

gravatar

zeg Braaksel… nu blijkt dat je niks van koken weet! Op de huid gebakken is heerlijk! Van stukjes huid kun je heerlijk kaantjes bakken en zwoerdrollen zijn ook heerlijk mits de juiste verhouding zuur gebruikt. Jouw nichtenpoeha op kookgebied stelt niks voor.

gravatar

Zo te zien doodgewone reclame. Maar toegegeven: het is een koopje en vooral dat “gemakkelijk te verplaatsen” komt goed van pas. Doorlopen, dame.

gravatar

Oei, wat een beetje zon op de bolletjes van een paar Amsterdammertjes al niet teweeg brengt.
Moet je met dit weer voor de gein eens het vliegtuig naar Haarlem pakken; wat je dan ziet, da’s ook wel lachen!.

Reageer
gravatar

Beste leguaan,

ik begrijp hoe u zich voelt maar ik zeg altijd maar zo: op momenten dat je zelfbeeld in een crisis verkeert, vergelijk jezelf dan met Corrie. Succes gegarandeerd!

gravatar

Beste Leguaan, Ik begrijp juist niet hoe u zich voelt. Voelt u zich geledigd, beledigd, voelt u zich vervelend omdat u iemand ledigt of beledigt? En zou u dat nu wel doen, met een dreigend Grexit op de loer? Legt u eens uit, Leguaan!