Examenuitslag: Rodney Huijsmans grote verliezer

Aardverschuiving bij landelijke examens

Nu de meeste examenuitslagen geteld zijn, wordt langzaam duidelijk dat Rodney Huijsmans uit Wolvega de grote verliezer is van de landelijke eindexamens. De 18-jarige scholier uit Wolvega krijgt volgend jaar opnieuw een zetel in klas A6b.

Voor Huijsmans is de uitslag een tegenvaller: “Ik had dit totaal niet zien aankomen. Als ik de afgelopen weken op straat met mensen sprak, zeiden ze allemaal ‘jij gaat het halen’. Maar de docenten hebben gesproken en dat signaal moeten we serieus nemen.”

Zelfs voor Wiskunde A, traditioneel een Huijsmans-bolwerk, scoorde Rodney historisch slecht: “Misschien ben ik niet uitgesproken genoeg geweest. Andere leerlingen roepen vaak populistische antwoorden als ‘A!’ of ‘B!’. Ik vind dat je ook bereid moet zijn om impopulaire antwoorden aan te kruisen en niet altijd maar klakkeloos in te vullen wat docenten willen horen. Soms moet je als leerling gewoon eerlijk aangeven dat je iets niet weet. Dat is beter dan dat je een examenbelofte moet breken.”

Vannacht sprak de Wolveganger zijn aanhangers toe in zijn stamcafé Het Haasje: “Ten eerste wil ik alle winnaars feliciteren. Ondanks dat ik het niet altijd met ze eens ben, hebben ze voor de meeste vakken een voldoende gehaald. Het mandaat dat zij van de docenten hebben gekregen, schept een grote verantwoordelijkheid.”

Huijsmans ziet in de komende onderwijsperiode geen prominente rol weggelegd voor zichzelf: “Door de examenuitslag ligt het niet voor de hand om nu mee te doen aan een universitaire studie. Maar als ik gevraagd word, ben ik uiteraard bereid om te gaan praten.” De VWO’er maakt een uitzondering voor de studie Nederlands: “Daarvoor zijn de verschillen echt te groot. Ik denk ook dat m’n docenten daar niets van zouden begrijpen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tot ongeveer het eindexamen zijn we min of meer nieuwsgierig om iets te leren, in de verwachting er iets van te maken, hoewel de dingen die ik me inbeeldde steeds maar niet kwamen. Daarna is dat weg, dan is het toepassen. Dat betekent de rest van je leven cijferen wat er fout is.

Reageer
gravatar

Nee dat is een Wolvegast. niet te verwarren met James Wolfensohn die de IMF beheert. Waar Wolfensohn precies vandaan komt WEET NIEMAND. Mogelijk ook hijzelf niet. Tot Strauss Kahn dat mens diallo sexueel aanviel!

gravatar

Volgens moeder Huijsmans moet Rodney komend schooljaar wat minder aan afrukken en meer aan studeren denken. “Dan komt alles toch nog in orde” snikte ze.

Reageer
gravatar

Hierbij zie je dat het roepen van populistische antwoorden nog steeds een hoog slagingspercentage levert. Afwijkende antwoorden zijn hetzelfde als je kop boven het maaiveld steken. Deze wordt glashard afgehakt.

Reageer
gravatar

Ik heb gehoord dat hij eigenlijk Rodney Huismans heet, net als zijn vader en grootvader (die overigens soms ook terug te vinden zijn als Rodney Huijsmans).

gravatar

Kijk ‘m nou, dat kleine rechtse rotzakkie. Kan amper rekenen en spellen en meent dan al dat ie het met z’n Dikke Ikke helemaal gemaakt heeft, en dan effe een diploma kan ophalen. Advies voor de zomer: uit dat pak, weg die strop, en spelen in de modder. Ga puberen, joh!

Reageer
gravatar

Look him now, that small right midget. Couldn’t barely count on and playing games and not means that he with his fat me can make it entirely, and than ff a swimming certificate bringing. Advice for the summer: out of grab, gone that guillotine and play in the mud. Go puber, joh!

gravatar

Look him now, that small right midget. Couldn’t barely count on and playing games and not means that he with his fat me can make it entirely, and than ff a swimming certificate bringing. Advice for the summer: out of grab, gone that guillotine and play in the mud. Go puber, joh!