Er is vanavond ook mannenvoetbal

WK overschaduwt finale zogenaamde ‘Champions League’

Natuurlijk gaat alle aandacht uit naar de start van het WK voetbal in Canada, maar vanavond komen ook de mannen in actie! In de finale van de zogenaamde ‘Champions League’ (een toernooi voor de beste Europese mannenteams, red.) mogen de spelers van FC Barcelona en Juventus laten zien dat zij niet onderdoen voor hun vrouwelijke collega’s.

De naam zegt u misschien niets, maar in het mannenvoetbal is de Uruguayaan Lionel Messi (foto) een absolute grootheid. De kleine dribbelaar van Juventus mag zijn kunsten vanavond weer vertonen. Ook Andrea Pirlo verschijnt aan de aftrap. De 36-jarige keeper is ondanks zijn leeftijd nog altijd een van de betere spelers in het mannenvoetbal.

Nieuwsgierig geworden? De finale van de ‘Champions League’ is vanaf 20.45 uur te volgen via het Belgische Canvas.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn zoon heeft precies dezelfde foto die jullie hebben als canvas foto in zijn kamer hangen. Die zou ook zo graag willen dat er rekening wordt gehouden dat er kinderen naar de champions league wordt gekeken.

Reageer
gravatar

Voetbal? Messi! Wat zeg ik? Messi!! Wat kun je erover beweren? Driewerf Messi. Messi!!! Dus: Messi. Eenvoudig weg: Messi. En heel erg soms Barcelona en dan weer: Messi. Daarna ook weer: Messi!

Reageer
gravatar

Football? Kluivert! What say I? Kluivert! What can you swear over it? Three halls Kluivert. Kluivert!!! So: Kluivert. Simply road: Kluivert. And very much some Giethoorn and then again: Kluivert. Then also weather: Schumacher!

gravatar

Ja hieâhreau!

Voâh un eksauties ávondtjse buíte de deuâh mot jé bè ons zèn.

Bè ons ken u kieze uít einentagtag diveâhse gokgerégte, wááhbè wè u nie kenne garrandére dat daah auk un winnâh bè zit.

Met nassie, bámie of witté rès, die snol van Hieâhnáás met un appol in dâh bakkes.

Ut wèf is met un wokpan liggies angetik, en ken naah hagtelus afgeklove worre.

Kôgtom: Hâht u van un dik stuk vleis, kom dan naah De Belsjineis!

(auk op zondag aupe)

gravatar

Ik heb het ook ooit eens geprobeerd…. en het is helemaal niks geworden.
Als je bedenkt dat die engerds met die andere shirts aan je iedere keer de bal afpakken, en als hen dat ‘n keertje – op onverklaarbare wijze – níet lukt, worden ze boos en agressief én gaan ze je schoppen en aan je shirt trekken. Ik heb zelfs een keer meegemaakt dat er eentje ging glijden om de bal én m’n voeten te raken. Later begreep ik dat dit een zgn. “sliding” zou moeten heten….. Raar hoor!
Enfin, niks voor…

Reageer
gravatar

Ik vind eigenlijk dat er bij het échte voetbal (lees vrouwenvoetbal) te weinig shirtjes geruild worden.

gravatar

Om verwarring te voorkomen: de voetbal is, anders dan de teelbal, geen seksespecifieke bal. Beide seksen beschikken over twee van deze ballen van de voet, eigenlijk: voeten. Elke voet is voortdurend in balbezit, behoudens ingeval van amputaties, waarmee ook enkele tenen hun functionaliteit verliezen.
Scoren met deze ballen is (dan ook) niet aan te raden. Daarvoor gebruike men liever een voetbal en/of de teelballen.

Reageer
gravatar

Ik volg het mannenvoetbal al jaren en echt, het doet niet onder voor het vrouwenvoetbal. Gisteren speelden de mannen een EK kwalificatiewedstrijd tegen tweevoudig wereldkampioen de Verenigde Staten. In een zinderende wedstrijd kwam Nederland zelfs met 3-1 voor, maar uiteindelijk gaf de klasse van de VS de doorslag en verloren we nipt met 3-4.

Reageer
gravatar

Ja, dat zie ik.
Creaturen die graag naar voetbal kijken zijn over het algemeen niet de slimsten.
Best knap al met al dat je jezelf op deze domme, domme fout hebt betrapt, chapeau!
Corrie van Hiernaast houdt ook van voetbal, meer uitleg heeft een tennisliefhebber niet nodig.

Voor een liefhebber van voetbal zijn 500 leestekens ontoereikend om e.e.a. uit te leggen.
Die kunnen beter hier wat dubbele commentaren plaatsen, voor Niets.
Niemand leest het, toch nog publiek, leuk hoor.

gravatar

Ik volg het mannenvoetbal al jaren en het is van hetzelfde niveau als de vrouwen. Zo speelde het mannenelftal gisteren een EK kwalificatiewedstrijd tegen tweevoudig wereldkampioen USA. In een zinderende wedstrijd kwam Nederland zelfs met 3-1 voor, maar uiteindelijk gaf de klasse van de USA toch de doorslag en werd er helaas alsnog met 3-4 verloren.

Reageer
gravatar

Ja hallo! 20:45 wat zijn dat dan voor tijdstippen? Als ze wat meer bekendheid willen krijgen moeten ze toch echt overwegen het op christelijke tijdstippen uit te zenden zoals het echte voetbal. Zo wordt het nooit wat. Sowieso maar mietjes die mannen bij het minste of geringste liggen ze op de grond. Nee, geef mij maar gewoon lekker écht voetbal: vrouwenvoetbal om 3:00 ‘s nachts!

Reageer
gravatar

Ik vind het ook jammer, dat mannenvoetbal. Mannen worden er niet mooier op als ze voetballen. Een echte man, die een vrouw waardig is, draagt een driedelig kostuum met goed gepoetste schoenen.

gravatar

Volgens mij is dat niet Messi op de foto, maar de veelbelovende Belg Pröpper, die eerst werkzaam was in de horeca.

Reageer
gravatar

Overigens zal Chiellini niet meedoen. De coach van Barcelona schijnt geblesseerd te zijn. Hij wordt vervangen door ene Sepp Blatter, een relatief onbekende voetballer met veel potentie. Blatter heeft aangegeven zijn uiterste best te doen de scheidsrechter om te kopen.

Reageer
gravatar

Wel fijn dat ze bij die zekere ‘Champions League’ rekening houden met het WK door niet om 03:00 uur ‘s nachts te spelen.

Reageer