Holocaustontkenning in de familie: zo hou je het leuk

Knappe jongen die de Holocaust ontkent met volle mond

Bijna ieder gezin krijgt er vroeg of laat mee te maken: de Holocaustontkenning. Steeds vaker is het iets wat tussen vader en dochter in komt te staan. Vaders vinden dat hun kinderen oud en wijs genoeg zijn om zelf de Holocaust te relativeren, terwijl dochters uit balorigheid in opstand komen tegen het antisemitisme van hun ouders. Voor mensen die op het punt staan om president van Frankrijk te worden, kan het de sfeer goed bederven. Maar wat kun je doen als je vader het lot van zes miljoen Joden weer eens bagatelliseert?

Bak een taart
Holocaust of geen Holocaust: iedereen is gek op taart. Probeer je vader niet te corrigeren, dat verergert de boel alleen maar. Bak in plaats daarvan een lekkere taart en verras hem met je kookkunsten. Knappe jongen die de Holocaust ontkent met volle mond!

Geef hem ook eens een compliment
Geef je vader ook eens het gevoel gehoord te worden en maak hem een compliment over zijn krankzinnige complottheorieën. ‘Wat interessant, papa,’ is immers veel fijner om te horen dan ‘Ik zet je uit de partij’.

Samen shoppen
Als er iets is wat de aandacht afleidt van volkerenmoord, dan is het wel winkelen. Even alle vernietigingskampen vergeten door samen tijd door te brengen bij de meubelboulevard. Je zult zien dat zijn ideeën over rassenzuivering als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Luister meer naar John Mayer
In zijn hit ‘Daughters’ zingt John Mayer: Fathers, be good to your daughters / Daughters will love like you do. Vrij vertaald: vaders, wees allemaal een beetje aardig voor je dochters. Vraag je vader of hij onder ‘aardig doen’ ook het relativeren van de grootste massamoord uit de moderne geschiedenis verstaat, en zie de schaamte als een schaduw over zijn gezicht vallen. Cute!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ontkennen, waarom zou ik? Alles op tv is toch echt, inclusief de fabeltjeskrant? En vooral dan de fabeltjeskrant voor volwassen schaapjes. Weer een goocheltrucje met een vliegtuig, weer een paar rebelletjes opgetrommeld om die schaapjes angst aan te jagen, zodat ze achter de meute aanlopen.

Reageer
gravatar

Het is mogelijk dat Le Pen werkelijk niet goed weet wat er is gebeurd, of dat hij alleen maar het gegeven in zijn consequenties ziet. Er zijn ook wel politieke stromingen die hier in omgekeerde zin fascisme uit hebben gedistilleerd, dus zoveel garanties biedt erkenning ook weer niet.

Reageer
gravatar

Jamaar door mijn pa zijn socialistische sympathiën was ik extreem rechts geworden. Je zou voor minder. Gelukkig zonder holocaustontkenningen.

30 jaar geleden. Ik was in mijn puberteit en pa in zijn paberteit.

En die beginnen nu pas? Il faut le faire.

Reageer
gravatar

Het valt niet te ontkennen, dat Corrie het ontkennen van de Holocaustontkenning zal ontkennen. Leer mij Corrie ontkennen, daar ontken ik haar al veel te lang voor!

Reageer
gravatar

Een alternatieve aanpak om het antisemitisme te bestrijden kan misschien ook wel een oplossing zijn voor de vele linkse Jodenhaters die op dit forumsite actief zijn.

Daarom nodig ik bij deze het linkse tuig op de forumsite uit om samen met mij een wandeling in de duinen bij Scheveningen te maken. De frisse zeewind door je zure hersenpan kan goed voor je wezen.

Deze uitnodiging geldt niet voor Benny Doof/Blind.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ter verduidelijking. Het is voor doven en blinden niet verboden om in te gaan op de bovenstaande invitatie tot ontucht, maar het is wel hoogst af te raden , behalve voor suïcidale blinden en doven met één of andere besmettelijke ziekte.

gravatar

Corrie dear, het is misschien de naderende 4e mei, maar bij jouw uitnodiging om een wandelingetje te maken in de Scheveningse duinen, heb ik associaties met verzetslui die tot en met mei 1945 ook een (laatste) wandeling maakten in die Schevenings duinen. De frisse zeewind toen was toen een stuk frisser, door de ventilatiegaten in hun geperforeerde hersenpannen. Het jaarlijkse klokgelui in de duinpan van de Waalsdorper Vlakte herinnert ons aan die ‘duinwandelingen’ van toenmalig links tuig.

gravatar

De oude Le Pen noemt men in Italië ‘Penne Negate’, niet omdat hij de Holocaust principieel zou ontkennen, maar omdat hij bij alles wat ‘Europa’ van hem vraagt, dwarsligt en op alles “nee” zegt, erg nee-gatief dus.
Maar waarom al die heisa om deze Franse Alzheimer-patiënt die genocides vergeet? Wat valt er (voor ons, voor zijn dochter) te winnen in discussies met die ouwe tandeloze gerontocraat? Hij fixeert zich nu op zijn kleindochter. Láát hem; hij heeft nu toch een nieuw speeltje?

Reageer
gravatar

Wat wil je ook met zo’n bank!? Wie niet investeert in een gezamenlijk zitpunt kan het ook schudden met een gezamenlijk standpunt. De holocaust, zo’n bankje, Wilders… er zijn zóóóveel creatieve manieren van niks ophebben met anderen.

Reageer
gravatar

Beste L. De Behanger,
Je had ook zelf even kunnen kijken in de atlas. Voor deze keer zal ik het je vertellen: Holocaust ligt tegen Kootwijkerbroek aan, ter hoogte van Meppel. (althans, vorige week lag Meppel daar. Inmiddels zal Meppel ook daar wel zijn weggestuurd)

gravatar

Ten stelligste ontken ik het bestaan van vader en dochter le Pen. Het zijn animaties die door de media zijn verzonnen en niet echt bestaan.

Reageer
gravatar

Als ie zo moeilijk doet, dan trap je hem toch gewoon een verzorgingstehuis in?
Niet al te moeilijk doen, ook lekker makkelijk dan hoef je nog maar eens in de 2 maanden langs ipv wekelijks op de koffie

Reageer
gravatar

En je denkt niet dat de oude vos le Pen zal gaan ontkennen dat hij in een verzorgingshuis woont en steeds weer bij dochterlief op de stoep zal gaan staan ?

gravatar

Mijn vader is een holocaustontkenning-ontkenner. Hij wilde zijn abonnement op de Speld opzeggen na dit artikel, maar realiseerde zich toen dat hij geen abonnee was.

Reageer
gravatar

Geachte heer Hilbrand Larius,

Mama weet erg weinig van de holocaust. Ze zat namelijk destijds met oma Julia in Canada. Opa Bernie had het in Londen zo druk met het ontkennen van zijn affaires, dat hij geen tijd had voor andere ontkenningen.

Dus mijn familie treft geen enkele blaam. En dat zeggen ook de heren Schrover en Quarles van Ufford van de RVD (Rijks Voorliegdienst, red.), die ik uiteraard heb gepolst over deze zaak.