Afschietquotum zwarte Amerikanen moet omlaag

Burgerrechtenbeweging wil aantal geleidelijk afbouwen

Het politie-quotum voor het afschieten van zwarte Amerikanen moet omlaag. Dat willen verschillende burgerrechtenorganisaties. Nu is de Amerikaanse politie nog verplicht om elk jaar 200 zwarte burgers dood te schieten. Als het aan de burgerrechtenbeweging ligt, moet dat aantal geleidelijk worden afgebouwd naar 60 doden per jaar, waarvan 40 per ongeluk. De politie moet op die manier meer tijd overhouden voor het afknallen van Chinezen.

Politievakbonden klagen al jaren over het van bovenaf opgelegde afknalquotum. Veel agenten vinden de regel ouderwets en betuttelend. Ze willen zelf kunnen bepalen hoeveel Afro-Amerikanen ze neermaaien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien is het zinnig eerst even vast te stellen wanneer het jachtseizoen geopend is, voor we tot een (wellicht prematuur) verbod komen.

Reageer
gravatar

Waar is de anti zwartenpieten beweging, als ze zon probleem maken van een eenvoudig kinderfeest moet dit een feestmaaltijd zijn voor de ras zeurpiet.
#in america they would sew us for racism.
#vrijheid van spreken en meningsuiting.

Reageer
gravatar

Zeg Che Guevara, dat Engels van jou is echt naatje, weet je dat? # in America they would sew us for racism” in Amerika zouden ze ons naaien i.v.m. reacisme”,
Je bedoelde waarschijnlijk ‘sue’ (in rechte) vervolgen. Geeft niks, maar als je voortaan weer eens Engels gebruikt, please don’t fuck it up.

gravatar

Nóg een poging mijn mening hier geregistreerd te krijgen, dank u wel alstublieft. De zwarte medemens (under-dog) vraagt aan de blanke (topdog, alfa-dier) of dat het diens flashlight is dat hij voelt in zijn bilnaad, of dat de redneck die zwaar in zijn nek ademt, zo blij is hem te ontmoeten. De vrijwilligheid van dit bi-raciale standje is omstreden, op de foto krijgt de African American van de witte male pig een dienstpistool onder de neus gedrukt.

Reageer
gravatar

Sta daar niet zo bête, Bas, doe iets! Je weet toch dat er (a-)selectief bijdragen worden geweigerd (en soms zelfs achteraf geruimd) en daarmee aan satirische continuïteit wordt ingeleverd. Als je wilt dat dit niet meer gebeurt, moet je de redactie een verfijnder eliminatiesleutel leveren: jouw toko, toch?

gravatar

e-li-mi-na-tie-sleu-tel
deductie door reductie: het is geen dit, dus misschien dat…, en dat is het niet, dus misschien …
Wat dit met de treurige satire te maken heeft, krijg ik nog even niet bij elkaar gereduceerd.
Maar, hier rinkelt het jaartje biologie, bêta-waardige kost mag je stellen. Specialisatie of niet, ik dien mij aangesproken te voelen in mijn β-spectraalveld. Ik moet iets doen!

Bij deze dan mijn oproep door te pakken vanuit het begripsveld e-vo-lu-tie:
Revolve!

gravatar

Daarentegen moet de verliesratio van bijdragen aan De Speld nog verder omhoog. Té lang kreeg iedereen een vrij podium waarbij zelfs bijdragen van dieren (m.n. papagaaien) en kleuters in de anale en orale fase werden geaccepteerd. In het nieuwe marketingplan van De Speld passen alleen thans alleen nog bijdragen die door de redactie worden getoetst op commerciële impact en acceptatie door adverteerders. Verantwoordelijken in de redactie van De Volkskrant onthouden zich van commentaar

Reageer
gravatar

Met het risico problemen te krijgen met de Partij v/d Dieren, stel ik nogmaals voor om de papagaaien alhier als eersten de nekjes om te draaien.

gravatar

Het is m.i. ronduit smakeloos om homofiele wetshandhavers in compromitterende houdingen te fotograferen. De blanke wetsdienaar dwingt hier de zwarte underdog tot interraciale homoseksuele actie, getuige het dienstpistool dat de African American -letterlijk- onder de neus wordt gehouden. “Is that your flashlight down there or are you so pleased to see me?”
Merk op dat de zwarte man in de Kruis (cruise) houding ligt, hetgeen impliciet duidt op “mutual consent”.

Reageer
gravatar

Hebben we in Nederland ook zo’n quotum en wat betekent dit voor de populatie in Meppel? Ik vind het prima dat Meppel haar steentje bijdraagt maar dan wil ik wel dat we ook aanvulling krijgen van afgeschoten negers. Die zijn hier namelijk best schaars.

Reageer
gravatar

Dit quotum wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld, het is namelijk sterk afhankelijk van de uitslag van de nationale neger teldag.

De populatie in Meppel wordt echter niet in het nationale totaal opgenomen, omdat men er nog niet uit is waar Meppel nou eigenlijk ligt

gravatar

Gisteren was ik nog in Meppel, maar alle negers waren daar wit, dus tellen zal niet lukken.

gravatar

Het lijkt me beter als de amerikaanse overheid de reeds in dienst zijnde blanke mannelijke agenten binnen het politiebureau houdt en alleen nog vrouwen en gekleurde mannelijke kandidaten in dienst neemt. Discriminerend, maar wel functioneel.

Reageer
gravatar

U krijgt van mij een prijsje…De Taalprijs!

Functionele discriminatie!

Hoe verzint u het toch. Chapeau! En het klinkt zoveel beter dan ‘positieve discriminatie’, want uw term denkt meteen de lading!

Ik zeg; invoeren en wel meteen!

gravatar

Het is net als bij de jachtopzieners. Populatie moet je regulieren door de zwakkere en zieke exemplaren af te schieten.

Alleen op deze wijze blijven sterke rassen over, niet met halfslachtig gedoe.

Reageer
gravatar

Beschamend, denigrerend.
Scherp grappig?
Stephan t B. en Diederik S. , denk dat u bij meerdere rassen ver over hun quote bent gegaan. Daar is geen discussie over mogelijk.
Sterkte!

Reageer
gravatar

Afro-Amerikanen worden geheel volgens traditie door de plaatselijke sheriffs eerst genaaid (zie bovenstaande foto), daarna neergeschoten en ten slotte wordt het lijk gevraagd om zijn papieren te overhandigen.

In goed cinema-Amerikaans: screw first, shoot then, ask questions later.

Reageer
gravatar

In South Carolina moeten agenten voorlopig op het werk zeer donkere zonnebrillen dragen zodat zij ook op blanken gaan schieten.

De zonnebrillen kunnen dan weer af wanneer de stand dan ongeveer gelijk is, d.w.z. 87 – 1. De jacht op spleetogen blijft onverminderd open.

Reageer
gravatar

Die politieagenten die dit doen hé, daar snap ik niks van het moet ze wel zwart voor ogen zijn geworden, een spontane black-out of zo. Wat betreft die burgerrechten zie ik het toch donker in.

Reageer
gravatar

Inderdaad vuile tumor!

Ik spreek dan ook namens alle caucasiers: wij pikken het niet langer dat we altijd maar weer worden neergezet als trigger-happy volk! Bah!

gravatar

Beste Chris,

Om de andere dag wordt er in de Verenigde Staten een kleurling doodgeschoten en dan ontgaat jou de satire enigszins. Beste vent, dit is geen satire maar de om-de-andere-dagse werkelijkheid.

gravatar

Dat zwartjes in Amerika om de dag worden neergeschoten zal wel te maken hebben dat ze nogal actief zijn in het criminele circuit.

Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.

Corrie.

gravatar

Corrie, ik vind waar je zegt een beetje eng. Dit hier is satire, niet een mogelijkheid om onderbuikgevoelens te uiten. Het hele idee is dat er buitenproportioneel politiegeweld wordt gebruikt richting donkergekleurde Amerikanen. Dat je zegt wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten vind ik echt wanstaltig. Dat zou betekenen dat ik iets steel en jij loopt zogenaamd verdacht rond en wordt vermoord omdat tja, de vorige week een blanke vrouw iets stal.

gravatar

@Isle of woman: Onderbuikgevoelens? Statistiek. Zoekt u maar op de Engelse Wikipedia (de Nederlandse is waardeloos) naar “Race and Crime in the United States”. De schellen zullen u van de ogen vallen.

gravatar

De statistiek die jij hier zo liefkozend aangrijpt, tekent een ander beeld als je het aantal incidenten waarbij “African Americans” betrokken waren bij misdaden/delicten afzet tegen het aantal aanhoudingen van deze doelgroep. Vooral het aantal aanhoudingen waarbij buitensporig geweld wordt gebruikt door politieagenten is vooral disproportioneel hoog, ook bij een hogere ‘crime-rate’

Dus geen gevalletje van ‘Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.’

gravatar

Bitterbal, ik zie twee ernstige fouten in jouw tekst.

1. De juiste spelling is zwartenhumor.

2. De onderliggende zwarte zie ik nog niet zo gauw lachen, zelfs niet nu hij nog leeft.

gravatar

Beste Bitterbal,

Er is geen sprake van humor. Het is bittere ernst.

Je mag de situatie in de Verenigde Staten niet vergelijken met Nederland. Dankzij iDeal zijn in Nederland de parkeerboetes makkelijker te innen.

gravatar

Voor wetenschappelijke doeleinden moeten er toch minimaal 100 per jaar afgemaakt worden. Anders worden de resultaten (maaginhoud,aambeien per geschoten slachtoffer) niet meer statistisch significant.

Reageer