Rechtsback Joey herinnert voetbalteam eindeloos aan toevallige assist

‘Aan wie hadden we dat doelpunt ook weer te danken?’

Rechtsback Joey van Buiten herinnerde zijn voetbalteam in de derde helft in totaal 17 keer aan z’n toevallige assist tegen de hekkensluiter van de zaterdag reserve 5e klasse c.

Joey, met zelfbedacht alias ‘De Tank’, werkte bij een 5-1 voorsprong ogenschijnlijk blind een bal weg. Deze peer belandde pardoes voor de voeten van spits Matthijs, die op dat moment al vier keer had gescoord. Oog in oog met een zwaarlijvige keeper aarzelde Matthijs niet, en werd de 6-1 tegen de touwen gejaagd.

“Ja ja! De tandem Matthijs-Joey heeft weer toegeslagen”, knipoogde hij direct na het affluiten naar de spits. Onder de douche wees Joey op een forse blauwe plek op zijn enkel: “Hier, die schop kreeg ik direct nadat ik die bal op Matthijs gaf.” De derde helft was nog niet gestart, of Joey sprak wederom op slinkse wijze over zijn vermeende heldenrol: “Het volgende rondje is van mij boys, vierde wedstrijd op rij een assist, jawel! Laat de tank maar sjouwen.”

Toen de derde helft zeven bier verder was, toonde Joey zich van zijn nederige kant: “Neeee, geen doelpuntje vandaag, maar wel de wedstrijd op slot gegooid met een loepzuivere assist.”

Nog vier bier verder doopte Joey, die dit seizoen nog geen doelpunt wist te maken, zichzelf luidkeels, met zijn broek op zijn knieën, om tot de ‘Özil van OFC zondag 7.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wantoestanden in het amateurvoetbal. Men speelt hier schaamteloos een derde helft; zo wordt de competitie met 50 % bekort. Wordt het geen tijd voor een insider om Sepp Blatter hierop attent te maken. Amstel en Heineken zouden hun sponsoring van amateurclubs moeten staken. De referentie naar Özil kwam ook wat pretentieus over: Ö is namelijk deel van de vaste selectie van de Duitse Nationalmannschaft’; zo ver zie ik Joey nog niet reiken.

Reageer
gravatar

Heb net als oma weinig met voetbal op. De toevallige lel blindelings naar voren, pakt goed uit omdat Mattijs daar toevallig stond. Dit geeft meteen het intelligentie niveau van de sport aan.

Geef mij maar curling als kijksport. Strategie, spanning en spelinzicht, deze sport heeft alles in zich.

Reageer
gravatar

Al lang niet meer. Volgens mij doet hij nu al jaren mee met “Ennemies” of iets dergelijks.

gravatar

Geweldig leerzaam, die Spelt!

Normaal grijpt men niet zo snel naar woordenboek en encyclopedie, maar de hoeveelheid onbekende begrippen die men in zo’n artikel tegenkomt zet toch maar weer eens aan tot verder onderzoek.

“Rechtsback”, “Assist”.

Men leert zodoende nog eens iets over werelden waarmee men anders niet in aanraking komt. Ook wordt men gesterkt in de opvatting dat men zich niet voor niets verre houdt van dergelijke begrippen!

Reageer
gravatar

Dat zei ooit de politie in het Vlaamse Heizelstadion óók: resultaat een stampede met vele slachtoffers. Misschien moeten we i.p.v. dóór lopen hier even bij stilstaan. agent Bertus.