Dit is wat we tot nu toe weten over de zomertijd

Klok gaat uur vooruit

Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan om alle feiten te verzamelen. Dit is wat we tot nu toe weten over de zomertijd:

– Morgennacht gaat om 2 uur de klok een uur vooruit. Het is dan opeens 3 uur.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Maatschappelijke overwegingen.”
Dit krijg je als de politiek zich met zaken bemoeit waar ze geen verstand van hebben. Bergen zinloos werk.

Reageer
gravatar

Zojuist is bekend geworden dat er een nieuw deeltje is gevonden. Na de 60e minuut blijkt nog een minuut schuil te gaan. Deze heeft voorlopig de naam 61e minuut gekregen. Wetenschappers staan voor een raadsel.

gravatar

Is eigenlijk bekend wie van onze gelauwerde Speld-iconen de initiator is van de Götterdämmerung van Meppel? Of is die vloek geïmporteerd? Bijv. vanuit Facebook of Twitter? Eerder (vóór Meppel) was o.a. Kootwijkerbroek taboe verklaard; de plaatselijke bevolking verviel toen collectief tot PTSS. Edith Schippers was -onder politiebescherming- nog op de rampplek, maar vertrok onverrichterzake weer met: “Het beste hè”. Zo zijn VVD-ministers dan ook wel weer; gul als ‘t niks kost, zie Henk Kamp.

gravatar

De zomertijd, of de plotselinge verandering ieder jaar, schijnt niet erg goed te zijn voor je gezondheid, je hart. De mechanische ingreep tekent natuurlijk een beetje het fenomeen dat we ons steeds meer compromitteren met een technische zienswijze. Leven en dood, zomer en winter zijn een natuurlijk proces waar we ook niet zomaar een beetje vanaf kunnen halen of aan ‘toevoegen’. In de Benelux loopt de klok al 35 minuten voor op de zonnetijd, dat wordt met de zomertijd samen anderhalf uur.

Reageer
gravatar

De leukste reactie die ik heb gezien was toen de zomertijd voor het eerst werd ingevoerd. Bij een interview op straat vond een al wat oudere dame het reuze knap dat de mensheid nu zo ver was dat deze de zon een uur langer kon laten schijnen …

Reageer
gravatar

Wat een gedoe, gewoon de normale tijd. We zitten onzelf voor de gek te houden dat het ‘s avonds langer licht is. Niet langer dan met de normale tijd in elk geval. En dat het stroom bespaart, flauwekul. Is juist om het toerisme en de horeca te spekken. Al die gekoelde biertjes en airconditioners kosten ook stroom.

Reageer
gravatar

Wie doet dat toch?
Wie gaat hier over?
Ik vind het zo’n verwarrend verschijnsel, die zomertijd!
Het leek vandaag wel herfst!
En dan die jet-lag, wat dat kost!

Reageer
gravatar

Het uur dat we kwijt raken wordt op de bank gezet. Dit uur krijgen we over 210 dagen weer terug met rente op rente. Helaas is de dagrente 0% (zie bericht over bankiers)

Reageer
gravatar

Het is een jaarlijks terugkerend gezeik waar niemand beter van wordt.
Afschaffen en nooit meer over praten.
De tijd is ongrijpbaar en niet te beïnvloeden.
Een uur vooruit, achteruit, wie houdt wie voor de gek???

Reageer
gravatar

Ik gebruik mijn voordeur bijna nooit. Ook de honden laat ik via achter uit. Dus waarom zou ik dan de klok voor uit laten?

gravatar

Die dieven uit Den Haag weer op dievenpad, ze pikken een heel uur van me, ik krijg er niets voor terug, en ik krijg nog € 1000,25 van ze

Reageer
gravatar

Ach, die ene keer 23 uur en in oktober 25 uur, dat valt niemand op.Wie telt nu echt de uren ? Als die 7 dagen maar gehandhaafd blijven.

gravatar

Nou… eigenlijk moeten we gewoon doorpakken. Zomer 1 dag extra per week en in de winter 1 dag minder. Dan duurt de winter minder lang en kunnen we maximaal profiteren van de leuke zomer.

gravatar

Met een uur per 0,1 seconde. Of eigenlijk per nog minder. Laten we voor het gemak zeggen uur/0seconde. Nou is mij in groep 4 van de basisschool geleerd ‘Delen door nul is flauwekul!’. Laten we het er dus maar op houden dat BAS gelijk heeft met zijn dimensieloos.

Wordt geen dinges, blijf sms’en!

gravatar

Niet al te onbelangrijk om te vermelden dat de wintertijd tot een einde komt 😉
Als je de klok nog niet op wintertijd had gezet, hoeft dat nu ook gewoon niet meer

Reageer
gravatar

Wat is dit nou weer voor een berichtgeving?
Moeten we dit zomaar voor gesneden koek aannemen? De Speld kan toch op z’n minst wel even een bronvermelding maken ….

Amateuswerk

Reageer
gravatar

Half 3 gaat 2 keer, dat wordt dus 7.
Van de winter wordt half 3 weer teruggerekend, dan wordt het kwart anderhalf.

gravatar

Iedereen zet de klok een uur vooruit, behalve Halbe Zijlstra, die zet de klok een half uur vooruit, en over een half jaar een half uur achteruit.

gravatar

Ja zeker

– De zomertijd is de verleden tijd van de wintertijd.
– De zomertijd geldt ook voor horloges.
– De zomertijd geldt niet voor eierwekkers.
– De zomertijd is nog drie maanden lentetijd.
– De zomertijd is houdbaar tot 25 oktober.

gravatar

Wie zijn klokken niet wil verzetten, verhuist vannacht één tijdzone westelijker, bijvoorbeeld naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland of IJsland.